X. Tárnoki Tófutás

X. Tárnoki Tófutás

Loading

A reggel még szakadó eső dacára rekordmennyiségű, hárommillió résztvevője volt a X. Tárnoki Tófutásnak, az érdi futócsportoból is átmentünk vagy tízezren (lehet kicsit túlzok…). Esett vagy ötezer miliméter eső, úgyhogy lehetett sejteni, hogy a pálya izgalmas lesz, hiszen azonkívül, hogy körönként kétszer átfutunk keresztben egy műúton, kizárólag patakparti ösvényen, földúton és rekettyésen át galoppozunk. Pár ember kicsit nyafogott is emiatt, de a hozzám hasonló elvetemült terepkedvelők csak annyit kérdeztek: hol van belőle a szint? Amikor a végén ezt szóvá tettem a  szervezőknek ígéretet kaptam, hogy jövőre lesz. 🙂

A táv 26 kilométer volt, ezt négy körben teljesítettük, együtt indulva az egy és két körös 6,5, 13 km távon futókkal. A futás elég jól ment, végig az élbolyban haladtam, bár eléggé széthúzódtunk. Harmadik körben elléptem Bányai Zoli mellett, neki különös hobbija elfutni az elejét. 🙂 A negyedik végén utolértem Snecit, meg is ijedtem kicsit, hogy esetleg rosszul van, annyit lassult az utolsó körben, de szerencsére nem erről volt szó, csak valami megfázós baj kerülgette egész héten, a mi most ilyen formában bukott ki.
Negyedik helyen értem végül be (2:04, 4:46-os átlagtempó), de szerencsémre korosztályos eredményhirdetés volt, és az első helyezett elmúlt 40 éves, ami különsen derék tőle, mert szinte meg sem merem mondani, hogy milyen időt futott: 1:44. Igen, húsz percet vert rám. Szóval ennek köszönhetően a dobogó legalsó fokára állhattam, tök jó érzés volt, sőt elhoztam a második helyet is, mert az előttem befutó Sntach barátomnak korábban haza kellett lépnie. 🙂 (Azóta megkapta a tetszetős díjat.)

Megyünk jövőre is, remélem lesz maratoni táv és/vagy dombok!

erdicsoporttarnokon.jpg

10367598_783212445042489_5262479879381789340_n.jpg

Screen Shot 2014-05-14 at 10.31.18 AM.png

Screen Shot 2014-05-14 at 10.36.10 AM.png 

22 thoughts on “X. Tárnoki Tófutás

 1. Tegyük hozzá, hogy az első az a Juhász Peti lett, aki a nyúlcipőboltból lehet ismerős sokaknak (lehet máshonnan is, nekem onnan :))
  Az ő eredményeit nézve nem csoda, hogy ennyit kaptunk (még én is 13 percet).
  Viszont ma utána néztem a második helyezettnek, érdekes cikkeket találtam róla 😀

 2. @saaby.: a metalbünszövetkezet az olyan, hogy kapsz tölünk 100meter acelsodronyt feketen, de ha nem fizeted vissza idöben, akkor jol megorvgyilkolnak?
  @rrroka: Vannak kvotak az metal-bünözesben, mint pl. 3marek csapszegert csak a terdet vered el, de ket karton sorokvas mar egy alkart jelent?
  Vagy en most felre ertettem valamit??? 🙂

 3. Salomon túracipő, túrafutó cipő tapasztalata van valakinek?
  Múltheti Magas-Tátra túrán “jó” öreg bakancsom 6óra alatt eltüntette a sarkamról az összes bőrt, megy a picsába, és ezt néztem ki helyette:
  http://www.salomon.com/others/product/xa-pro-3d-ultra-2-gtx.html

  Ja, és @rrroka: légyszi segíts, hogyan lehet blog.hu-n nicket törölni ha több van? Már sokadjára lépek be másként. Nem úgy másként!:)

 4. @saaby.: megnéztem, de nem találtam hol lehet törölni blogos nicket. írj az operátoroknak. 🙂

  @viito: de durva ez a hamisítós dolog. láttam múltkor nike freet 5000-ért, valaki azt kérdezte “ugye ez eredeti’ :DDD én erre azt mondtam, hogy semmiképp, erre fórumon valaki teljes kmolysággal megvédte, hogy de lehet eredeti, ha kína outlet áron szerezték be. kértem h ezt ne terjessze.

Vélemény, hozzászólás?