Terv van

Terv van

Loading

Eldöntöttem: indulok a Spar Maratonon. Sírtam kicsit a facebook csoportunkban, hogy bazi drágák a futóversenyek, a Nike félmaratonra például most 8500 Ft a nevezés, és rossz szokás szerint nem kapnak pólót a teljesítők, pedig ez nálam valamiért megér egy-két ezrest, még akkor is, ha nem technikai felsőről van szó. A sparon viszont táskát ÉS technikai felsőt is adnak, ráadásul a táv is nagyobb kihívás, úgyhogy az izgalom-ár-érték aránya az augusztus 5-ig 10 000 Ft-os nevezési díjjal messze jobb a féltávnál, nem mellesleg azért, mert így elkerülhetem az összehasonlítást a novemberi félmaratoni csúcsommal, amit megközelíteni sem tudnék jelenleg, egy hónap meg nem elegendő egy elfogadható 1:40-en belüli 21 kiri összehozására. Így van két hónapom, hogy kicsit szorgalmasabb, tervszerű edzésekkel felkészüljek a 42 kilométeres távra. Nagy elvárásaim nincsenek, szeretnék annyit futni, mint 2010-ben, vagyis 3:55-ön belül, ha minden jól megy, akkor akár 5:30-as átlagtempóban javíthatok is.
Nincs más hátra, csak nevezni, és edzésmunkát végezni, ami a haditerv szerint heti négy futást jelent, Kedden résztáv, csütörtök-péntek 10-16 km közötti távok úgy, hogy csütörtökön a nagyobb, pénteken a valamivel kevesebb, vasárnap pedig hosszú, 20 fölött, egyszer-kétszer 30 fölé keveredve.
Persze azt már most látom, hogy a betartás nem lesz egyszerű, a mai napom kicsit zsúfoltnak ígérkezik, nem is értem mit blogolok itt hosszasan, csak gyorsan leírom, hogy kedd reggel megvolt az első résztávos edzésem, hat dombos futás kb. 200 méteres távon a Szuszogóra, bemelegítéssel és levezetéssel, lefele laza térdkímélő kocogással. A résztáv edzések előnye, hogy nagyon hatásosak a tempóra nézve és emellett összességében nagyon rövid ideig tartanak, ezt az edzést is simán megcsináltam fél óra alatt, mégis tudom, hogy hatékony volt.

Idő: 00:23:38
Táv: 3.5 km
Tempó: 06:45

18 thoughts on “Terv van

  1. Én például örülnék, ha opcionális lenne a versenyeken a póló, semmi szükségem a sokadik kínai pólóra. A nikera tavasszal még 4000 Ft-ért neveztem, de többet ennyit nem hiszem, hogy adok versenyért. Tök jó amatőr szervezésű versenyek vannak harmadáért, ráadásul hangulatosabbak is. Amúgy én is gyorsítok heti egy résztávval salakpályán, kíváncsian várom, lesz-e eredménye.

  2. @káosz: lehetne úgy, hogy póló nélkül olcsóbb, az sokkal jobban hangzana. nekem az nem tetszik, hogy bárki vehet esemény pólót, annak mi értelme? ráadásul drágábban, mintha boltban venne egyet. teljesen logikátlan.

    mondjuk régebbi maradékot simán vennék nagyon olcsóért edzésre… 🙂

  3. A lényeg az, hogy van terv, ez már fél siker! Kitartást hozzá! Magam is elvállaltam mindkét kihívást, a Nike-ot babakocsival megpróbálom. Felkészülés nagyon egyszerű: összevissza futkorászok. És hogy legyen benne szopóroller is: beneveztem a jövő hétvégi Suhanj-os 6 órás futásra 🙂

  4. @Sekiwake: ugyanazt a cuccot nyomják BSI-ék minden versenyen, ahol ingyen technikait adnak. Egyszer utána kerestem, ha jól emlékszem valami spanyol illetőségű cég, ami elsősorban ilyen emblémázott cuccokban nyomul a forrása persze ennek az anyagnak is távol keleti, de manapság mindent ott tolnak.

    Ugyanilyen volt egyébként most a Vivicitán is amit a maratonokon adnak, szóval nem számítanék változásra.

    Amúgy idén rendszeresen toltam benne, és annyira nem éreztem gáznak, valamivel rosszabb talán, mint a nike, de nem éreztem fényévnyi különbséget a kettő között.

Vélemény, hozzászólás?