Mégis üzemel a rakétasiló!

Mégis üzemel a rakétasiló!

Loading

– 15.5 km futás
– bruttó 2 h alatt

Szombat óta adós vagyok egy laza futásunk bevésésével az edzésnaplóba. Szóval az úgy volt, hogy Rrrókával délután négykor, rekkenő hőségben elindultunk, hogy megmásszuk az Esztergályos úti rakétasiló objektumait. Rrróka szerint 42 fokot mutatott a hőmérő, amikor távozott a családi házból, ennek megfelelően folyamatosan a hőháztartásom miatt aggódott: Fekete pólóban, biztos? Ittál elég vizet? Hoztál elég vizet? Lesz ott fent kút? Meg ilyenek. 

Laza 5 perc feletti tempóban kapaszkodtunk fel a múltkori portásfülkéig, ahova végül nem másztunk fel, Rrróka motiválatlansága miatt (ott fent még melegebb van!). Azért beszivárogtunk az elkerített területre, felfedezni a többi létesítményt, és hamarosan egy leeresztett sorompóba ütköztünk. Látszott, hogy lakják, virág az ablakban, vörös, naná, hogy ittfelejtettek valami kiskatonát az oroszok, mint Onoda Hirót a japánok a Fülöp-szigeteken. Meg is pillantottuk Igort, aki épp az őrházba igyekezett egy német-juhásszal (?!), úgyhogy jobbnak találtuk feltűnés nélkül lelépni.

Rrróka, látva a csalódottságomat, felajánlotta, hogy megmutatja a bunkereket. Messziről így néz ki az egyik (az éles szemű látogató a képen felfedezheti a korai Holdat is):IMAG0783.jpg

Ilyen a bejárata közelről:

IMAG0777.jpg

Itt meg Rrróka vagy hányni készül a falra mázolt náci jelképektől, vagy talált valamit (teszed vissza?):

IMAG0789.jpg

Ilyen a kilátás a bunker tetejéről (a két sziluett közül az enyém a magasabbik, mert Rrróka nem mert közelebb jönni a széléhez. Különben is, meleg volt):

IMAG0778.jpg

Azért mutogatni volt esze:

IMAG0785.jpg

Kicsit stresszeltünk még az őrkutya miatt, és amikor közeledő motorzúgást hallottunk, egymásra is néztünk, hogy na, baszki, jön Igor a motoros különítménnyel meg a Kalasnyikovval, jeltelen dögkútban végezzük. Hál’istennek csak quadosok voltak – esetleg quadorzók, ahogy egyikünk (na ki?) elmésen megjegyezte. 

Ekkorra már rég kiürültek a kulacsövek (nem kula-csövek, éérted!), krónikussá vált a vízhiány, úgyhogy ki lett találva, hogy térjünk vissza a civilizációba. Úgy is lett, és kutat ugyan nem találtunk, de nyitva tartó ABC-t igen. Itt megivásra került további 2 liter folyadék, ami aztán végig lötyögött a gyomrunkban, míg hazaértünk. Még egyéb említésre méltó dolgok is történtek (pl. életemben először láttam kiírva egy házra, hogy odabent boa constrictort tartanak), de már nem emlékszem rájuk pontosan. Különben is, meleg volt, még jó, hogy ittunk eleget.

5 thoughts on “Mégis üzemel a rakétasiló!

Vélemény, hozzászólás?