Hova futol?!

Hova futol?!

Loading

Kicsit hosszabbat terveztem, egy huszas körül, de aztán csak gát lett a pénteki edzésből, de nem baj, ez is teljesen jó a többi heti egy futáshoz képest. Nem tudom hányszor futottam már ezt az útvonalat, mégis azon gondolkodtam futás közben, hogy pontosan milyen hosszú is ez a pálya? 14,5 kiri? Vagy ha a városközpont felé jövök, akkor kicst több, mint 15? Fogalmam sem volt. Végül lemértem újból a futoterkep.hu-n, 14,5 kiri jött ki, 4,6 körül van a gátig, ezt mostmár igyekszem megjegyezni. Kéne bele még egy kis hurok, hogy meglegyen a 15 km.
Végig esett az eső, de nem áztatóan zuhogós volt, így egy pár kilométer után már nem is érzékeltem, csak futottam rezignáltan, kis lépésekkel, és mindenfele járt az agyam.
Egy platós, négyajtós teherautóból kiabált rám egy építőmunkás: “Hova futol?!”, mi a fenét mondhatna ilyenkor az ember? Mi futók elég ritkán futunk A-ból B-be, leginkább csak A-ból A-ba, maximum A’-be (á vessző, ha még emlékeztek matekóráról). Váltóversenyeken, mint az Ultrabalaton, na talán ott fordul elő, hogy nem egy helyen van rajt és a cél, de ott sem igazán valahova fut az ember.
Te hova futol? A legtöbbször, csak úgy futol, mert jól esik, nem?

Na, akkor holnap a Velence körül!

Idő: 01:20:21
Táv: 14.65 km
Tempó: 05:29

Közben megtaláltam, hogy az edzesonline-on lehet rögzíteni útvonalakat, és új edzésnél a meglévőkből válaszatni. Már benne is volt ez a Duna-gátas kör, 14,65 km hosszal, át is írtam rá gyorsan az edzésnapló bejegyzést, mert így 5:30 alá ment a számított tempó. 🙂 Lehet szűrni útvonalakra, kíváncsi vagyok az eredményeimre ugyanezen a pályán.

12 thoughts on “Hova futol?!

  1. Felvetődött bennem, hogy miért hívod a km-t “kiri”-nek? Még a “kili”-t nem kellene magyarázni, de te egyébként úgy mondod, hogy “kirométer”?

    Szerettem volna ma pacsizni veletek Agárdon, mint tavaly, de sajnos nem tudtam elmenni. Várom a beszámolót!

  2. OMG XD….helyesírás fail! XDDDDDD
    NEM futol, mondol, akarol, álmodol, akarnák,
    HANEM FUTSZ, MONDASZ, AKARSZ, ÁLMODSZ, AKARNÉK!
    Szégyen, hogy még még a saját anyenyelvedet se tudod! Ez elszomorító és szégyent hoz az országunkra;(.

Vélemény, hozzászólás?