Hipp-hopp futóblog – “Megvolt már a mai adagod?”

Hipp-hopp futóblog – “Megvolt már a mai adagod?”

Loading

Felpakoltam a padlásra pár holmit, amit a szobai polcokon csak kényszerből tároltam, és valójában semmi keresnivalójuk a lakásban: többek közt egy dobozt tele különféle festékekkel, lazúrokkal, a kicsi és a nagy fúrót, flexet, vasfűrészt, nem használt túrabotot, kisbaltát, a machete-t, meg hasonlókat, mindezekről csináltam egy kommentelt videót is, mert el fogom felejteni, hogy mit hova rámoltam, és roppant idegesen fogom feltúrni a lakást, a padlást, megint a lakást, megint a padlást, miközben dúlva-fúlva káromkodok, a kis feleségem meg kinevet.

Ugyanígy nem emlékszem arra sem, hogy milyen időben milyen cuccban szoktam futni, így a garminnal rögzített edzéseim nevébe időnként beleírom, hogy mi volt rajtam, és hogy az bevált-e: “Szerdai közös futás | -5°C brubeck, póló, kabát, sapka, kesztyű még pont jó”.
Ma 0°C mutatott a hőmérő, így az előző leírás alapján csak két vékonyabb hosszú pólót kaptam fel a kabát alá (decathlonos, Kiprun Warm Regul a neve, most épp nem kapni, de 20 rongy körül szokott lenni, és nagyon praktikus darab, ez itt a női verziója, érdemes megnézni a dupla kesztyűjét, az oldalsó szellőzőt és a kivehető csősál részét is). A brubeckről majd még regélek, mert az is egy életre szólóan jó darab hideg, pláne esős-havas időjárásban, az utóbbi időben két futótársam is elégedett tulajdonosa lett egy-egy thermo aláöltözőnek. (Még mindig nem szponzorálja senki a blogot, közhasznú információt olvashattatok.)

Nade miért mesélem el mit vettem fel? Mert az egyik rétegem egy több mint tíz éves fehér hosszú ujjú felső, amit még a Nike által szponzorált futo.blog.hu-n csináltattunk nicknévvel a hátulján, egyedi designnal az elején. Érdekes, hogy ezek a 100% műanyag pólók elpusztíthatatlanok, hamarabb unod meg, mint ahogy valami baja lenne.

A hajam is milyen már? – Futás utáni kép, sapka volt rajtam, ez ilyen.

Felmerülhet a kérdés, hogy ha arra nem emlékszem, hogy miben futottam pár hete, akkor honnan tudom mikori a nike pólóm? Hát azért, mert én már 2012-ben homeoffice-ban dolgoztam, és egyik nap volt két óra áramszünet délelőtt, én meg gyorsan elszaladtam futni. Na és erre hogyan emlékezhetek? Mert az egyik kereszteződésben akkor még nem volt zebra, így ki kellett várnom a kocsik közti szünetet, és ámulva néztem kitolt hassal, hogy milyen hülye gömb alakú cucc van az egyik kocsi tetején.
A cucc egy 360°-as fényképező volt, az autó meg egy google-car, és készült rólam meg egy traktorról munkagépről egy csomó kép a sarkon, amit vissza lehet nézni az azóta többször is frissült google street view képek idővonalán. Ez látható az egyik 2012-es képen:

Hipp-hopp futóblog!

Lemúr Mikivel egyébként ennek – az azóta megszűnt- futóblognak a kommentszekciójában haverkodtunk össze, akkor már írta a hosszútáv blogot, én meg csatlakoztam. Nem biztos, hogy akarta, de nem tudott nemet mondani, mert tudtam hol lakik.
Ja, a “Hipp-hopp futóblog!” meg az Angelday Józsi futóblogos főblogger, talán nem véletlenül, soha meg nem honosodó ötlete volt arra, hogy miként köszöntsék egymás a futók.

Vélemény, hozzászólás?