Havi talpalávaló: Igor Presnyakov – Smooth Criminal

Havi talpalávaló: Igor Presnyakov – Smooth Criminal

Loading

Július hónapra bellone sporttárs ajánlott talpalávalót. A zeneműről eképpen vall:

Sosem hallgatok zenét futás közben, beépített lejátszóm van, nem kapja be a szalagot, nem kell rákészülni és mindig "kéznél" van. 

Kövéren kezdtem (újra) futni, 20 év kihagyás után. Nagyképűen egyből terepen. A nagyképüség az első dombig tartott, aztán rájöttem, hogy ez már nem nekem való. Síkon sem volt könnyű, de az emelkedőn már képtelenség volt levegőt venni.

A feladásnál valamivel nehezebb beismerni, hogy vesztettél, ezért mégis megpróbáltam újra és újra. Az volt a módszer, hogy a légzést több ütemre bontottam (egy-két-há-négy; be-be-ki-ki). Jó lett volna, de mivel a lábaim sem akarták, folyton problémát okozott az ütemes lépkedés (bal-bal-jobb-jobb:)).

Ráhúztam hát klassz kis mondókákat, ami nem zavarta össze a rendszert, inkább lelkesített. Pl: Kia-jobb-magya-rok! Ahogy könnyebbé vált a futás, azt vettem észre, hogy a mondókák, dalok, himnuszok továbbra is velem vannak, sőt egy idő után már meglepetések is értek, hogy na ez most honnan a francból jött?! Olyan számokat is "hallgatok" ilyenkor amit egyébként sosem tennék. (Emellett egyértelmű előnye, hogy ütemtelen, vagy megszakításokkal, tempóváltással fűszerezett zene is jöhet -ez lehet akár egyetlen riff- az összhang mindig belülről jön.

Gondolkoztam rajta, hogy mit ajánljak, végül az öregfiúk csapata nevében, kicsit szimbolikus döntést hoztam:

 

 
Nesztek!:)

 Kegyeletből pedig hallgassuk meg az eredetit is. This is it! 

Mostanában meg a két horvát csellós srác előadása volt érdekes:

9 thoughts on “Havi talpalávaló: Igor Presnyakov – Smooth Criminal

 1. @pannonfunk: Tetszik!:)
  Nem szokott megzavarni a zaklatott ritmus, már gyerekkoromban is ilyesmiket hallgattam:
  http://www.youtube.com/watch?v=_ElSEfiAuEY&feature=related

  Vagy Japán büszkeségét (régebbi számot nem mertem belinkelni, ez talán a legpopulárisabb):
  http://www.youtube.com/watch?v=sKI-UpksQyM&feature=related

  A jó zene hagy egy lenyomatot az emberben, ami nem biztos, hogy pont olyan mint az eredeti, csak az érzés ugyanaz.

 2. @rrroka: Mint ismert, szoktam ilyeneket bekészíteni magamnak, ld. márciusi talpalávalónkat.

  @bellone: Az első nem tossz, de a masodikat nem értem. Mi a jó abban, hogy bő 3 percbe belesűrírünk 30+ ismert számból 1-1 riffet? (Már ha jól értelmeztem ez infókat). Ez inkább cirkuszi mutatvány, mint zene… Egyéblént tényleg hagy a jó zene egy lenyomatot az emberben. Majd ha egyszer a sok futkorászás és munka mellett lesz időm, akkor elő is szedem ezeket a lenyomatokat….

  @poszt: a két horvát csellós itt volt már tegnap is? Mert nem vettem észre. Pedig ismertem már, de az tényleg nagyon állat feldolgozás lett.

Vélemény, hozzászólás?