Havi powersong: Mezzoforte – Tom Yam Blah

Havi powersong: Mezzoforte – Tom Yam Blah

 16 

Ebben a hónapban pannonfunk olvasónk erőnótáját ajánljuk figyelmetekbe. A nekem kicsit sürgető-kapkodó hangulatú, jazz beütésű (vagy konkrétan jazz, nem értek hozzá) produkcióról így ír ő, aki amúgy a improvizacio.blog.hu – Tanulj improvizálni szerkesztője:

Egy ütős power song sok helyzetben jól jön. Pl. ha nem akarok utolsónak beérni a HHH panorámakörön, mert akkor MC Markocsánnak megint miattam nem jutna rétes. Pedig kezdő futóként nem egyszerű elérni, hogy ne sétáljak bele a reptér melletti dagonyába, főleg, ha már reggel megszivattam magamat azzal, hogy a Kolosy tértől felfutottam a Fenyőgyöngyéig. Úgyhogy power song (Mezzoforte: Tom Yam Blah) be, amely csak arról szól, hogy a rohadtéletbemennikellelőre…

8 thoughts on “Havi powersong: Mezzoforte – Tom Yam Blah

  1. Áh, megjelent a powersongom, köszi 🙂 A műfaj egyébként hivatalosan jazzrock, funk, konkrétan ez a Monkey fileds című album nagyon progresszívre sikerült, általában kicsit populárisabb funkot nyomnak az izlandi fiúk.

    Hangulat kérdése, hogy mikor az egyszerűbb, mikor a bonyolultabb zenék jönnek, pl. a mai playlistem, amivel próbáltam 27 perc alatt tolni egy szigetkört (nem bírtam, 27:11 lett, jóvő héten próba újra), nagyon favágó számokból állt, mint Led Zeppelin: Rock and Roll, Európa Kiadó: Mocskos idők, stb.

  2. Jól van keverve, tetszik a dob hangszíne. Zenélni tudó emberek játszanak rajta, emiatt néha öncélúnak tűnik, de ha ingyé’ játszanának egy kocsmában, nem jönnék ki az elsők között. :)))

  3. @BGy: én a jazztől mindig ideges leszek, mert összevissza tűzdelik furaságokkal az alapvetően jó ritmust. amitől még kiráz a hideg, az a komolyzenében a hegedű hangja! azt a vinnyogást bakker. mondjuk ettől függetlenül aludtam már el hegedűvizsgán. 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük