A hangrobbanás elmaradt…

A hangrobbanás elmaradt…

Loading

… de ezt leszámítva magamhoz képest marha gyorsan tekertem le 20 km-t a gáton.

– 1h 39′ 15" alatt
– st: Cataract – Kingdom / Paradise Lost – Faith Divides Us…

Azzal az ambícióval indultam neki tegnap a déli verőfényben, hogy átlag 5 perces km-eket fussak, és ezt az iramot tudjam tartani 20 km hosszan — rácáfolandó Rrróka tételére, miszerint az ember 30 fölött már nem gyorsul. Az első 5 km-es kört alig több, mint 24 perc alatt teljesítettem, de a forduló után éreztem, hogy elszaladtam az elejét, muszáj visszafognom magam, ha nem akarok kidőlni idő előtt.

A márciusi meleg sokakat kicsábított a töltésre, úgyhogy kerülgetni kellett a triciklis gyerekeket meg a bámészkodó ebeket, de sikerült csak minimálisan lassulnom. A legnehezebb 12 km-nél volt, az oldalamba is belenyillalt, de néhány mély levegő és egy kis lazítás hamar helyre tett. A végső 500 m-re még maradt erőm vágtázni egyet, aztán kész, ez is megvolt, 4’57"/km-es átlaggal. 

Jó tudni, hogy mennyit bírok, de ezt a tempót nem fogom bevezetni, az biztos. Rrróka egy másik tétele ui. így hangik: "Fuss, ahogy jólesik!", és ez a rohanás egy kicsit már túl volt ezen. 

6 thoughts on “A hangrobbanás elmaradt…

  1. @musannus: Kicsi a világ! 🙂 Az érdi gáton az aszfaltos rész oda-vissza valamivel több, mint 5 km, viszont ha végigfutsz a füves részen a 6-os útig, akkor menettérti jeggyel meghaladja a 6,5 km-t. Én általában lefele kerekítek, mint a Közértben. Szombaton csak aszfaltbetyár voltam, nem volt kedvem a sarat dagasztani.

Vélemény, hozzászólás?