Futócuccok Kínából párszáz forintért több ezer helyett

Futócuccok Kínából párszáz forintért több ezer helyett

Loading

Karmelegítő

Még karácsonykor láttam FB-on a “Hasznosságához Képest A Világ Legdrágább Futócuccát”, ami egy nagyon faintosan kinéző Salomon karmelegítő volt, 12 000 Ft-ért.
Tízenkétezer!

nooormalis.gif

A decathlonos csak két rongy, de azt gondoltam tuti van ennél lejjebb is. Keresés eBay-en, “Buy It Now” bejelölve, nem kellenek az aukciók, és legyünk már maximálisan fukariak “Price + Shipping: lowest first”. Nakéremszépen, 386 forint, “FREE Economy Int’l Shipping”, ami azt jelenti, hogy legalább 3 hét alatt fog ideérni a pakk, de ingyen kihozza a postás. Ha mondjuk lakótelepen laksz, akkor szerintem simán betolja kisebb pakkot a postaládádba, a naggyal meg nem tudom mi történik, megírhatná akinek van tapasztalata. Nekünk jó fej motoros postásunk van, dudál, kimegyünk, átadja, még soha semmi nem tűnt el. Alig “néccá”, ingyen szállítással. Valóban nem néz ki olyan menőnek ez karmelegítő, mint a Salomon, mert “-2° Sports” van ráírva (viszont van több színben), de ahhoz képest, hogy évente max tucatszor (valójában kb. kétszer) lehet használni szerintem 1:0 kínának. Van kis bebújós lik a hüvelykujjunknak, így kézfejre frankón rá lehet húzni, és a tenyere meg kicsit tapadós, gondolom ez bringázásnál jól jön.
A VTM-en le is teszteltem a cuccot, praktikusviselet volt, Vitányvár körül már a csuklómra tolva viseltem, bevizezve remekül hűtött és nem nyúlt ki első mosás után.

 karmelegito2.jpg

karmelegito.jpg

Karmelegítő, háttérben szép színes csősálak 

Csősál

Már vagy egy éve oda vagyok a csősálakért, mert olyan jó színesek, tavalyi VTM-re muszáj volt beszereznem egy fekete-szürke-pirosat, hogy menjen a hátizsákomhoz és a kamáslimhoz, divatbubus vagyok na, bevallom, azóta meg vettem még pár darabot, egrészt mert ezek nem atom tartósak, kicsit nyúlnak, másrészt mert … hát mert ez is 300 Ft szállítással. Az eredeti Buff 5 000 Ft, a dekás egy ezres. Kell kicsit válogatni, mire olyan terméket találunk, ahol nem véletlenszerűen adják a színt, hanem választani lehet, de egy negyed óra klikkelgetést szerintem ez megér.

csosal1.jpg

 

Csúszásgátló szöges gumitalp

Jégen vagy sáron csúszkálva biztos felmerült már benned, hogy de jó volna egy olyan szöges csuka, mint a pályaversenyzőknek…! Erre megoldás a csúszásgátló gumitalp, amit kivülről lehet applikálni a surranónkra. Ezek a  cuccok nincsenek annyira túlárazva itthon sem, 3-7000 Ft között be lehet szerezni, szóval nem tizedéért érkezik kínai boltokból, hanem 800-1500 Ft körül mérettől függően. Kis feleségemmel tavaly pórul jártunk egy hóesés utáni túrán, úgyhogy én idénre már beszereztem egy-egy talpat magunknak, amit én futásra is bevetek majd ha úgy van, egyelőre még csak a Balboa előtt próbálgattam. Az idei Balboa tökéletes volt a csúszásgátló teszteléshez, a versenyre már két napja zuhogott és a talaj úgy nézett ki, mintha felöntötték volna híg csokipudinggal. Az erdőben kicsit szárazabb volt az út, viszont a Budai-hegységnek ez a része eléggé sziklás, szóval egyből azt is kipróbálhattam, hogy milyen a szögekkel köves részeken átkopácsolni. Nem volt gond. 20 percet futtam bennük tempósan, annyi történt, hogy kicsit elcsavarodotta gumi rögzítés a cipőn. A köven csattogtak a kis fém bigyók, mint az állat, de nem csúsztak és is nem törtek le. A Balboára persze levettem őket, hisz Rocky sem viselt ilyeneket.

csuszasgatlotalp1.jpg

csuszasgatlotalp2.jpg

csuszasgatlotalp3.jpg

 

Tippek eBay-hez

A karmelegítőhöz az “arm warmer running” szavakkal érdemes próbálkozni, és általában van kézfejre húzható (egy lyuk a hüvelyujjadnak), meg nem kézfejre húzható belőlük. A csősál a “running scarf” kifejezésre jön elő, de figyeljetek, mert nem mindenhol lehet színt választani. Csúszásgátló szöges talpat “snow grip”-re találtam.
ahogy feljebb írtam, csak “Buy It Now” termékekkel érdemes kezdeni, mert ezek azonnal megvásárolhatók. Én PayPal-lel fizetek, eddig egy kb ezer forintos (nem futó) cuccom nem érkezett meg, jeleztem az eladónak (egy gombnyomás, nem kell angolul levelet írni), és simán visszautalta az árát.

 

 

 

2 thoughts on “Futócuccok Kínából párszáz forintért több ezer helyett

Vélemény, hozzászólás?