Majdnem két óra tömény motiváció

Majdnem két óra tömény motiváció

Loading

Biztos sokan szeretnek motivációs videókat nézni. Én például igen, van is bőven választék például a Youtube-on is. Vannak rövidebbek – az egyik kedvencem ez:

És vannak hosszabbak, ez mondjuk egész jó:

Ritka azonban az, hogy egy ilyen film majdnem két órán keresztül tartson, úgy, hogy az le is kösse az ember figyelmét. Én már egy bármilyen film nézése közben kb félóránként nézem, hogy mennyi van még hátra, de a Korlátok nélkül közben egyszer sem mozdítottam meg az egeret.

A film Steve Prefontaine-ről szól, aki az egyik legnagyobb amerikai hosszútávfutó volt. Például az 5000 méteren futott rekordját csak negyven évvel a beállítást követően sikerült megdönteni. De 1975-ben minden amerikai csúcsot ő tartott 2000 és 10000 méter között. Azért ez elég jó. Sajnos 24 évesen autóbalesetben meghalt, így nem tudott revansot venni a Helsinki olimpiai csalódást hozó negyedik hely miatt Montreal-ban.

steveprefontaine.jpg

Prefontaine rövid pályafutása mellett egy kis betekintést kaphatunk a Nike születésébe is, az amerikai futó edzője ugyanis az a Bill Bowermann volt, aki később társalapítója lett a pipás cégnek.

Viszonlyag sok érdekes gondolat fogalmazódik meg a filmben a “futás művészet”-től, az “azért vagyok én a legjobb, mert én tűröm legjobban a fájdalmat”-ig. Az egyik kedvencem, amivel zárom ezt a bejegyzést Bill Bowermann mondja el:

“Önök ezennel megkezdik a futás tudományának kutatását. A futás sokak számára csak értelmetlen időtöltés, ami ráadásul nagyon fárasztó. De, ha megtalálják a futásban a fáradságon túl a szépséget és az értelmet, akkor talán egy másik értelmetlen időtöltésben is meg fogják találni: az életben.”

3 thoughts on “Majdnem két óra tömény motiváció

Vélemény, hozzászólás?