Félmaraton árkon-bokron át

Félmaraton árkon-bokron át

 18 

– 21 km futás
– 1h 51′ alatt

Nemrég dicsértem meg a Futóblogon az androidos Runtastic alkalmazást, ehhez képest tegnap eléggé leszerepelt. Nem tudom, a program vagy a GPS hibája, de a futás felében jó 200 méterrel tévedett, miközben az útvonalamat rögzítette. A harmadik km-nél, a Fundoklia-lépcsők előtt kiakadt, és csak újabb 10 km után talált ismét magára, miután már elhagytam a bányát. Ez persze csupán akkor derült ki, mikor odahaza megnéztem az útvonalat az interweben. Fura helyekre vitt, mintha átfutottam volna a kocsik között az autópályán, meg ilyenek.

Nem csak a GPS tévedt el, kicsit én is, visszafele jövet egy hirtelen ötlettől vezérelve idő előtt délnek fordultam, mint egy zavarodott vadliba. Ebből az lett, hogy mivel visszafutni nem akartam, árkon-bokron keresztül igyekeztem korrigálni. A GPS-t nem kapartam elő menet közben (talán jobb is), mert a távoli tereptárgyak alapján sejtettem, hogy hol járok, de azért párszor csúnyán belekeveredtem a susnyásba. 

Ha Rrróka kitart mellettem, biztos nem történik efféle, de kiderült, ő ezúttal nem tervezett ilyen hosszú futást, így a Fundoklia végénél visszafordult. Van egy több pontból álló kifogáslistája, hogy miért, látszik, hogy gondolkozott rajta. Szerintem meg teljesen érthető, van úgy, hogy nem megy, olyankor nem szabad erőltetni. Ahogy a blog jelmondata is szól: “Fuss, ahogy jólesik!” Ennek szellemében kívánok mindenkinek eltévedés-, visszafordulás- és kütyübajmentes futásokat. Előre!

Ez meg itt a bánya, tessék:

7 thoughts on “Félmaraton árkon-bokron át

  1. többet terveztem, de közben kiderült h mégse megy. szerencse hogy elveszni nem lehet errefele, csak elkolbászolni, képzelem ahogy a technikai felsőd gyújtod meg füstejelek leadásához a szemüvegeddel… 😀

  2. Hihetetlen, hogy Érden minden van! Bánya, szőlő, pincék, erdő, sivatag, folyó, tó, hegy, völgy, őskori, ókori, középkori, újkori leletek. Megfordult ott mindenki (rómaiak, hunok, tatárok, törökök, németek, oroszok, románok 1919-ben nem ugratták ott a lovakat?). Sőt én is jártam már ott a Kaktusz utcában. :)))

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük