Félmaraton árkon-bokron át

Félmaraton árkon-bokron át

Loading

– 21 km futás
– 1h 51′ alatt

Nemrég dicsértem meg a Futóblogon az androidos Runtastic alkalmazást, ehhez képest tegnap eléggé leszerepelt. Nem tudom, a program vagy a GPS hibája, de a futás felében jó 200 méterrel tévedett, miközben az útvonalamat rögzítette. A harmadik km-nél, a Fundoklia-lépcsők előtt kiakadt, és csak újabb 10 km után talált ismét magára, miután már elhagytam a bányát. Ez persze csupán akkor derült ki, mikor odahaza megnéztem az útvonalat az interweben. Fura helyekre vitt, mintha átfutottam volna a kocsik között az autópályán, meg ilyenek.

Nem csak a GPS tévedt el, kicsit én is, visszafele jövet egy hirtelen ötlettől vezérelve idő előtt délnek fordultam, mint egy zavarodott vadliba. Ebből az lett, hogy mivel visszafutni nem akartam, árkon-bokron keresztül igyekeztem korrigálni. A GPS-t nem kapartam elő menet közben (talán jobb is), mert a távoli tereptárgyak alapján sejtettem, hogy hol járok, de azért párszor csúnyán belekeveredtem a susnyásba. 

Ha Rrróka kitart mellettem, biztos nem történik efféle, de kiderült, ő ezúttal nem tervezett ilyen hosszú futást, így a Fundoklia végénél visszafordult. Van egy több pontból álló kifogáslistája, hogy miért, látszik, hogy gondolkozott rajta. Szerintem meg teljesen érthető, van úgy, hogy nem megy, olyankor nem szabad erőltetni. Ahogy a blog jelmondata is szól: “Fuss, ahogy jólesik!” Ennek szellemében kívánok mindenkinek eltévedés-, visszafordulás- és kütyübajmentes futásokat. Előre!

Ez meg itt a bánya, tessék:

7 thoughts on “Félmaraton árkon-bokron át

  1. Hihetetlen, hogy Érden minden van! Bánya, szőlő, pincék, erdő, sivatag, folyó, tó, hegy, völgy, őskori, ókori, középkori, újkori leletek. Megfordult ott mindenki (rómaiak, hunok, tatárok, törökök, németek, oroszok, románok 1919-ben nem ugratták ott a lovakat?). Sőt én is jártam már ott a Kaktusz utcában. :)))

Vélemény, hozzászólás?