Felkészülés a Balaton (majdnem) Maratonra

Felkészülés a Balaton (majdnem) Maratonra

Loading

Én olyan szerencsés helyzetben vagyok, hogy Lemúr Mikin kívül, még három, sőt ha kisbarátom nem lusta, és nem dohányozza szét az agyát, akkor akár négy futótársam is van.

Közülök most Áronnal, néhány évvel fiatalabb jóbarátommal futottam egy tizest, ami eredetileg teljes sziget kör lett volna, de Árinak rohannia kellett egy találkozóra, így negyed órát lecsíptünk (edzésnapló: http://edzesonline.hu/edzes/252577 , térkép: http://futoterkep.hu/utvonal/f1di8p/ ).
Ez a  futás az első hivatalos edzése a Balaton Maratonra készülésemnek. Én nem vagyok olyan bátor, mint Miki, hogy maratonnak fussak neki, így egyelőre ezt a versenyt választottam, ahol két nap alatt, három részletben (első nap délelőtt 14, délután 7km, másnap 21km) lehet teljesíteni a klasszikus távot. Maraton majd talán jövőre…. Elvileg Áron is jön, a félmaratonra biztosan, a két nap még alakul. Mikinek is felvetem, mint remek hangulatú versenyt, ahol nem kell attól tartani, hogy hőgutát kap az ember. 🙂 Miki?
A félmaratoni részen új egyéni csúcs (futószlengben PB, personal best) a tervem, ami 1 óra 39 percen belüli időt jelent, és az rápihenve is húzós, hát még az előző napi másik két futás után. Nem baj, meg lesz az, kemény vagy!

Úgy legyen.

Hétvégén Miki első maratonján mi is kivonulunk egy maraton-stafétában, ami a  BSI terminológiában hármas váltót jelent. A résztávok 12,4 km-20 km-9,8km. A másik érdi futótársam dobzse kezd, én tolom a huszast, Áronnak pedig meghagytuk a győzedelmes befutót, pedig azt én akartam. Sőt, úgy néz ki megint lesz velünk egy pár 3,5 kirit teljesítő maratonkás pajtás is.


(kép: BSI)
 

Vélemény, hozzászólás?