Dombon tolom, tehát vagyok…

Dombon tolom, tehát vagyok…

Loading

– 16,3 km
– 1h 49′ alatt

…pontosabban kivagyok. A múltkori dögkutas-bányás ámokfutásról szóló bejegyzés kommentjei között effe dobta fel az ötletet, hogy nézzük meg magunknak a törökbálinti Anna-hegy kilátóját. Rrróka letapogatta az útvonalat a vaktérképen, de arról persze hallgatott, hogy folyamatosan dombozni kell majd, nem csak az Anna-hegyen, de már Érden, fel-le, fel-le, ahogy egy szél hintáztatja az ágat. Éreztem is ma a combomban a dombot.

A bruttó időnk csapnivaló, de ebből szinte negyedórát le kell vonni, amit a kilátóról való bambulással és csokimajszolással töltöttünk. Az alábbi képen megfigyelhető a látkép, alatta meg az, hogy Rrróka aggasztóan hetfieldesedik. Ahol áll, az pont az a hely, ahonnan le fogom dobni, ha eszébe jut, hogy Lou Reeddel lemezt készítsen.

A környék egyébként nagyon klassz, azt prognosztizálom, hogy gyakrabban fogunk ide járni. Az M0-s fölött átívelő vadhíd meg külön élmény. 

Futás közben ismét megtárgyaltuk az élet dolgait, és a környezet hatására óhatatlanul is szóba került a pénteki magyarlukafai gyilkosság, amikor a tettenért P. Márió vadorzó egy vadászt agyonlőtt, egy másikat súlyosan megsebesített. Az eset szörnyen felháborító, megnyugtató viszont, hogy a hatóság már fontolgatja az elkövető előzetes letartóztatását. Reméljük, legalább olyan példás szigorral sújt le rá a törvény vasökle, mint a fájlcserélőkre és a szerenádozó utcai zenészekre. Nem is tudom, mit mondjak, eléggé kiborított ez az egész történet.

19 thoughts on “Dombon tolom, tehát vagyok…

  1. @rrroka: köszönöm a meghívást. Lemúrnál invitálásainál is mindig csak kibúvókat keresgéltem, mert akkor és továbbra is röstellem a mostani súlybeli gyarapodásból eredő visszaeséseimet. (perc/km)
    Ez a rész volt az önsajnálós 🙂
    És akkor a másik rész: hétvégén becsatlakozom, ha elindultok valamerre és 6min/km ballasztot vállaljátok 😉

Vélemény, hozzászólás?