Az idei utolsó, őzzel

Az idei utolsó, őzzel

 51 

– 12 km futás
– 57′ alatt

Hogy valamennyire kompenzáljam Rrróka blogtárs kényszerű henyélését, tegnap ismét futottam két hosszt a gáton, sőt, a másodiknál elszaladtam egész a 6-os útig, így lett 12 km a vége, kb. 4:45-ös átlaggal. Elég hideg volt, a szél is fújt, jól fogott a kesztyű meg a sapkára húzott csuklya (kapisony, ahogy nálunk mondják). 

Az első kör fordulójánál szokás szerint teljesen elmerültem a gondolataimban, és egyszer csak az jutott el az retinámtól az agyamig, hogy a kihalt töltésen egy bamba őz áll előttem száz méterrel, rebegteti azt a két nagy fülét és engem néz.

Megtorpantam, és egy hosszúnak tűnő másodpercig figyeltük egymást, ő gyanakodva, én hitetlenkedve, aztán leszökdécselt a dombon és nem túl sietősen bevetette magát a susnyásba. 

Őzet már egyszer láttunk itt korábban, de sokkal távolabbról és talán nem is az volt. A jó sorsom most viszont hamisítatlan Bambi-példánnyal hozott össze, és ezt a váratlan találkozást egyértelműen pozitív előjelnek tekintem, ami az új évet illeti. 

Hasonló élményeket minden kedves olvasónak! Ja, és persze

A hobbifutók a királyok,
Boldog új évet kívánok!

Lemúr voltam, sziasztok. Fussatok velünk jövőre is!

32 thoughts on “Az idei utolsó, őzzel

 1. En is lattam iden parszor ozet, annal alig van jobb elmeny! Imadom 🙂
  BUEK nektek, fiuk! Koszi az egesz eves motivaciot, kitartast (akkor is posztoltatok amikor mindenki mas bepunnyadt) meg a futocucc mosast, asszem az a 2011-es futoevem egyik highlightja marad 🙂
  Nyomjuk tovabb kemenyen holnap is 🙂

 2. Szerencsére csak 110 km-t vert rátok pannonfunk és nem mást. Erről jut eszembe, a mubraner.blog.hu oldalon havi belevaló van a talpalávaló helyett.

 3. Ez az ŐZes dolog naqyon motiváló tud lenni – és el is mondom miért.
  Az ünnepek alatt felszedtem 3-4 kg-t, úgyhogy a NEHÉZSÉGeimet visszakaptam. Most már csak a GYORSULÁSt kell megoldanom ismét mázsa felett.
  Ezen három dolog együtt mondatja velem az idei évre a következőt:
  Teljes GŐZzel előre a KMgyűjtésben.

 4. Miki, olvasom milyen hatással van rád, ha egy rokon négylábúval összefutsz.
  Hát a gyökerek azért közösek! Lemúr és Őz!
  De azért lélekben mostantól készülj fel a leges legjobbra, ha egy másik Lemúr fut veled szemben. Szerintem rrróka már ezen az élményen túl van?!

  Őzek, nyulak. Hajnalonta a Tisza töltésen (Téli kikötő előtt)rendszeresen feltűnnek a fejlámpám fényében. Rutinosan köszönök, és mindig megkérdezem, hogy aludtak?
  De ők csak a szokásos nyugalommal teszik tovább a dolgukat.
  Érdekesség az őzek fényvisszaverő sejtrétege jobban tükrözi a fényt. mig a vadnyulaké alig-alig. De ők amúgy is fülben jobbak!
  A kóbor macskáké azonban “beépített aksiból ” világít, sőt süt.

  B.Ú.É.K. minden futó két és négylábúnak!!!

 5. @193: Épp a múlt héten volt nekem is egy hasonló élményem a Maros gátján. Ködös este volt és csak egyedül én voltam kinn. A fejlámpán fényénél megláttam 2 szempárt, amint erősen figyelnek. Félelmetes volt, megijedtem, hogy kóbor kutyák, futóhúsra kiéhezve. Amikor elugrottak, akkor gondoltam a mozgásukból, hogy őzek lehettek.

 6. @BGy: egészségedre a szittyozást, azt mondjuk nem értem az említett blogot miért olvasod… 🙂

  @helga84: a frissen mosott futócuccokkal még találkozhatsz! 🙂

  @Izmi Tom: én még nem álltam mérlegre _idén_ de remélem, hoyga sok zserbó nem ment kárba és feljött 2 kiló… 😀

  @193: szép lehet a Tisza töltésen futni.
  @Sekiwake: a Maros gátján is… 🙂

 7. @rrroka: Inkább a pin@.blog.hu címet kellett volna írnom, oda jó a havi belevaló, ami kékeres métereseket mutatna be. Megnéztem az előbb, van ilyen blog! :)) Na, még a végén azt hiszik, szexista vagyok. Pedig nem, holott de és miért ne, ha nem is?

 8. @rrroka: Igen!
  Igaz, úgy november eleje óta a sötétebbik arcát mutatja!
  De számomra a legjobb talpalávaló!
  Ti milyen gáton toljátok (aszfaltos vagy füves, vízvédelmi gát stb.)?

 9. @193: aszfaltozott vízvédelmi gát, ami a város határáig tart csak, és majdnem pontosan 5 km rajta egy kör. a városhatártól is van gát a 6-os útig, de oda beton már nem jutott, csak két csapás van a földúton. 🙂 lehet rajta futni tulajdonképpen, de nem nagyon szoktunk ilyen locspocsba.

 10. @rrroka: Itt lenn délen a Tisza töltés 99%-a két kerék nyomos, amit a vízűgy autói és a határőrők nyomtak nekünk futóknak és a kerékpárosoknak.
  Ha esik és felázik valóban “két csapás”.
  Lehet vízi szöcske módra szökdécselni de már megszoktam és beruháztam erre az időszakra egy GORE-TEX-es futócipőt. Ha a nyugati szél pedig felerősödök marad a töltés védett oldalának az alja a fűzfák alatt (a vízügy évente 2-3 alkalommal kaszálja a töltést). Az országhatr töltésen 12 km. Szóval, kerülöm az aszfaltot!

 11. @193: gortexes csukán már én is filóztam, de még sosem volt egyszerre két csukám. persze ha szembe jönne egy kihagyhatatlan ajánlat, akkor elgondolkodnék rajta.

 12. @Sneci-ke: A 6-os úttal párhuzamosan (a Duna felőli oldalon) fut egy ösvény az M0-ásig s még tovább. Tavalyelőtt elkalandoztam arra, teljesen jó volt. A Google térképen “Dunapart utca” a neve. 🙂

 13. Köszi. Eddig nem is tűnt fel, hogy ott még van valami út, tovább lehet menni. Na, majd elkóricálok valamikor arra.

 14. @Sneci-ke: én erre a részre egyedül nem mernék bemenni. 🙂 gyanítom hogy az év nem mindegyik részében járható, kialakul arra egy-egy komolyabb locspocs. de elvileg vmi útnak kell lennie ott, mert egy bringautat belevezetni a 6-osba elég durva dolog. 😀

 15. @rrroka: egyszer a korlát melletti kitaposott ösvényen már próbáltunk továbbmenni (akkor bicajjal jártunk arra), de elég problémás volt :-), egyébként meg azon szoktam dühöngeni, hogy eccccercsak vége az útnak 🙂

 16. rrroka: Míg nem volt vízálló cipőm addig kerültem a tócsákat, vagy ki sem mentem futni.
  De ez egy új dimenziója „sója” a futásnak.
  Olyan ez mint a 16 hónapos fiam világa.
  Éppen hogy csak járdogál de a tócsák kihagyhatatlanok. Minél nagyobb a tócsa, a sár, dagasztani annál izgalmasabb.
  A párom ha egy cross futásról, nyakig sárosan hazaérek mindig elmondja, hogy öregember létedre hogy nézel ki, a bejárati ajtótól ne gyere beljebb!!!!

  Hiába no, példakép kell a gyereknek!

  Reklám a cipőnek mert megérdemli: http://www.multinavigator.hu/termek.php?id=1513
  Ui.: anno, 24eFt volt.

 17. @rrroka: elolvastam a korábbi blogot. A kápolnánál eccccer jártunk bicajjal. A pincesor tetején rögtön balra/fel kell fordulni élesen, onnét már erdei utak vannak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük