Az ember, aki Zsolánál is durvábban nyomja

Az ember, aki Zsolánál is durvábban nyomja

Loading

Gondolom a blog aktív olvasóinak nem kell bemutatni Zsolát a futóblogról, aki arról híres, hogy 90, igen kilencven kilót fogyott. A 170 kg-os régi önmagához képest most kis tulzással maratonokat tol reggelire.

Az indexen Sneci Mér FUTSZ? – én a lábamért topikjában olvastam GregTR hozzászólását, miszerint edzésnek fut most hétvégén egy maratont. Mire én azt találtam mondani, hogy "edzésre maraton? az olyan mint reggelire a töltött káposzta. :)". Erre ő azt mondta, hogy amúgy is 36 kiri lett volna az edzése, mert az áprilisi bostoni maratonra készül. (Sneci szerint "Ivászati nap előtt a lgjobb reggeli a töltöttkáposzta.", ami hasznos tanács, de mellékszál.)
Nekem soknak tűnt 36 km edzésre, ezért rákérdeztem, viccből, hogy három órás célidőt tervez? 🙂 Válasz még nem érkezett, amikor a Futóbolondok topikban olvasgatva megtaláltam, hogy a srác igen, tényleg 3 órát tervez Bostonban, sőt már futott is hasonló idő alatt maraton. Gondoltam akkor tapasztalt vén rókáról lehet szó, főleg hogy kilóméteres hozzászólásai voltak VO2MAX és laktátküszöb definiciója témában. Ahogy fejtegettem visszafelé a beszélgetésük fonalát megtaláltam ezt a hozzászólást, amivel kiérdemelte nálam a "keményebb Zsolánál" titulust.

"Tavaly októberben 108 kg voltam és úgy döntöttem elég a tunyaságból, 33 éves vagyok valamit kell csinálni. Januárra lefogytam 90-re és elkezdtem futni, most 75 kg vagyok. Az elsô 5km-es versenyemet Januárban futottam 24:04 alatt. Azóta futottam számos 5 km-es (PR 17:37) és 10km-es (PR 37:16) versenyt egy 25 km-es éjszakai futást Júliusban a texasi hôségben 40 fokban (1:52) , egy félmaratont 27 fokban (1:31) és két maratont az ôsszel, egyet Október 10.-én (3:07) egyet meg november 14n.-én (3:05), most vasárnap futom a 3.-at, utána pihi Bostonig.

Ami az edzéstervet illeti, heti 65 km-t átlagoltam, a legdurvább hetem a maratoni felkészülés alatt 90 km volt, hetente általában a következôket futom

H – 5-8km könnyû
K – 30-50 perc laktát határ futás vagy 800m-es intervallumok pályán (6-8x)
Sz – 5-8km könnyû
Cs – 30-50 perc laktát határ futas vagy 7-10 km maratoni tempó futás
P – pihi
Sz – hosszú futás, 16km-rô indultam 18 hét alatt 34 volt a max, 4-et futottam 30km felett
V – 10-16km maraton tempo vagy lassabb."

A profiljában megtaláltam aztán a honlapját:

http://www.gregstransformation.com

Valamint egy mellékelt videót, amiben a fogyási folyamatot dokumentálta.

"11 hónapja futok, eddig 2.700 km-t futottam idén. Tavaly ilyenkor 30 kilóval voltem nehezebb. Nagyjából ennyi."

Szóval így is lehet edzeni, ehhez képest mi a négy órás első maratonnal papírkutyák vagyunk. 🙂 Én meg főpapírkutya a novemberi 17 kirimmel. Elhanyagolom a testem, menjek már futni!
Csak álljon el végre ez a nyomorult ónoseső…

DE! Jöjjön egy ellenvélemény is: ilyen terhelés mellett szinte 100%, hogy sérülés lesz a hajtás vége. Jó esélyt adok rá, hogy a bostoni maraton sérülés miatt kimarad. Ne legyen igazam.

16 thoughts on “Az ember, aki Zsolánál is durvábban nyomja

 1. Miért vagytok ennyire teljesítmény-kényszeresek nem értem.
  Írjátok pl ezt a blogot, de azt gondolom ez elég, mert így jó és nem akartok Tolsztoj nyomába érni.
  Hobbi. Élvezzétek, ez a lényeg szerintem.
  Meg aztán lehet, hogy 1x év múlva a tönkrevágott ízületek tesznek pontot az ügy végére.
  Én inkább szeretnék még 70 évesen is a kis csiga 6 perceseimmel kocogni mosolyogva.

 2. @NJoco: én nem vagyok, Lemúr se az, de vannak akik azok és ennek hangot és elismerést kell adni. 🙂 de szerintem is sérülésveszélyes, ahogy írom is az uccsó bekezdésben. emlékezteka futóblogos Rasra? ő ugyamilyen maximalista volt, azt egy évre úgy lesérült, hogy egy métert se tudott futni, most küzdött a két órás félmaratonnal. eddig egyedül zsola nem sérült meg, de ő ahogy elnézem elért egy szintet és tartja, nem hajszol tovább nagyobb dolgokat.

 3. Tudom én, csak azért érzek indíttatást, hogy ezt mindenhová odaírjam, ahol ilyesmi szóba kerül, mert aki most kezd hozzá és olvassa ezeket a bejegyzéseket esetleg elmegy rossz irányba. Emiatt esetleg azt érzi, hogy nem megy neki jól vagy ne adj isten széthajtja magát.

Vélemény, hozzászólás?