Akik a legdurvábban nyomják

Akik a legdurvábban nyomják

Loading

Magyar vonatkozás futó tematikájú eredményekkel viszonylag ritkán találkozhatunk, most viszont van egy hazánkfia, aki elmondhatja magáról, hogy a világon a legkeményebben nyomja. Szőnyi "racemachine" Ferenc a mexikói húszszoros ironman versenyen első helyezést ért el, majdnem egy teljes napot verve a műsodikra.

A verseny távja 76 kilométer úszás, a 3600 kilométer kerékpározás, és a 844 kilométer futás, mindezt egyben tolták le (nem naponta egy ironman, mint a tízszeres  távon). Röpke három hétig tartott, egészen pontosan 481 óra 54 perc 10 másodpercig tartzott. Összehasonlításképpen én idén egész évben 888 kilométert teljesítettem nagyjából 84 óra alatt.

A hír anyira MENŐ, hogy az index is címlapon hozta a Sportgéza rovatban!
Mi lehet erre mondani? Gratulálink Feri! 🙂

(forrás: racemachine.blog.hu)


 

Vannak mások is, akik őrült teljesítményekkel sokkolnak minket és meglepetésre ezt is a sportgézán találtam, és az index ezt is címlapra tette. Mi folyik itt?

forrás: sportgeza.huSzázkilométeres futás a mínusz húszban

Míg én már most nyafogok a hó és a hideg miatt, pedig még bele sem csapott a tél a lecsóba, a hidegtűrő őrültek 100 kilométeres ultra távot futnak az Antarktiszon. Szóval ha van hátizsákod, bírod a hideget és tudsz nevezni 3 millió forintért, akkor hajrá! 
Ennyi pénzért már biztos technikai befutópólót is adnak ajándékba. 🙂

21 thoughts on “Akik a legdurvábban nyomják

 1. 1x ezt a másodikat (az Antarktiszon) simán bevállalnám.

  Mondjuk tegnap, ha lejöttetek volna Janóhoz (nem csak beharangozni, hanem futni is kéne..), akkor egy kis felkészülés már meg is lehetett volna. Keményen -5 fok körül indultunk 🙂

 2. Egyébként a nevezési díjban MINDEN benne van. Ők adják a teljes ruházatot, a felszerelést, a kaját. A frissítőket is előre megkapod és viszed magaddal.

  Ha a kontinensen vannak, akkor a futók SEMMIT sem hagyhatnak maguk után. Az is vinniük kell tovább amit általában otthagy az ember. Bár a hideg miatt minden megfagy…

  Hatalmas érzés lehet egy ilyen versenyen részt venni…

 3. @bitliszbá: fájt is a szívem, hogy nem tudtunk menni, amikor nagybevásárlásra autókáztunk a napsütésben, velence helyett. :/ de van amikor a körülmények úgy alakulnak, hogy kompromisszumok kellenek.
  azt meg pont el tudom hinni, hogy te végig is mennél az antarktiszon! 🙂 ha nyerek a lottón* megszervezzük, kerül amibe kerül! 🙂

  *öttalálat, nem egy nyamvad kettes, 970ft értékben.

 4. Köszi a névnapi jókívánságokat, jólesett! 🙂 Majd fizetek egy sört Róka napon.

  A tó körüli futás miattam feneklett meg (bocs, Rrróka!), családi-kimenős program szerveződött hétvégére. Vasárnap reggel, miközben kicsit másnaposan fújkáltam a parazsat a dobkályhában, azokra a bátor atlétákra gondoltam, akik dacolva az elemekkel hősiesen róják a km-eket Sukoró környékén. Majd legközelebb!

  Szőnyi Ferire meg azt tudom mondani, mint a székely az állatkerben a zsiráfketrec előtt: Ilyen állat nincs is!

Vélemény, hozzászólás?