15 km futás vasárnap délelőtt

15 km futás vasárnap délelőtt

Loading

– 1h 19′ alatt

Csütörtökön nem jött össze Helgával a tervezett ámokfutás, meg az idő is pocsék volt, így csak vasárnap került sor ismét egy kis szaladgálásra. Rrrókával lekocogtunk a gát végéig, kerülgetve a templomba igyekvőket, és azon elmélkedve, hogy mi a különbség a "keresztény" és a "keresztyén" között. Ezt etimológiailag naivan le is vezettem, de szerintem nincs igazam. Rrróka megint vattába csomagolt acéltű volt, ami nem zavart egyáltalán, nekem meg képzeletbeli barátaim vannak, na és.

A forduló előtt az utolsó párszáz métert kicsit meghúztuk, úgyhogy a chi-futást arra az időre felfüggesztettük, aztán da capo al fine. Próbáltam utánozni Rrrókát, picit előredőlni, magam alá lépni, laza chipőmozgás meg minden, de ez neki sokkal jobban megy. Az én mezei futóstílusomnak ki is ütköztek a hibái, jól elfáradtam a visszaúton. Mindig kicseszünk magunkkal, mikor a töltésre megyünk, mert odafele lejt, vissza meg emelkedik az út. Persze lehet, hogy a szombati kétségbeesett fuldoklás úszás volt rám túl kimerítő hatással.

Mert az van, hogy harmincvalahány éves fejjel rászántam magam, hogy végre megtanuljak úszni, úgyhogy szeptember óta az érdi tanuszodában bohóckodom heti egy alkalommal. Rrróka is jár oktatásra, pedig teljesen jól úszik. Szerintem csak menőzik, ő a kismedence David Hasselhoffja.

Sportoljatok ti is ezt vagy azt vagy valami mást! Sosem késő elkezdeni.

24 thoughts on “15 km futás vasárnap délelőtt

 1. @BGy: az etimológia az volt hogy azért kereszTYén, merthogy a reformátusoknak nincs keresztjük, és ne vágjanak már fel a katolikusok.
  én ebből teljesen kimaradtam, maradtunk kommunisták.

  egyébként nem úszok olyan jól, mint az Lemúr Miki állítja, bár való igaz, hogy mellúszás Éva néni szerint nagyon jól megy, de a gyorssal több hete küzdök és csak kanalazom a számba vizet levegővétel helyett.

 2. “Sportoljatok ti is ezt vagy azt vagy valami mást! Sosem késő elkezdeni.”

  42 évig semmi, abszolult semmi!
  Középsuliban is ha fociztunk, kéziztünk mindig a kapuba álltam mert így kevesebbet kellet “rohangálni” no meg ki, ha nem a legmagasabb áljon a kapuba.
  Ha futás felmérés volt mondtam a tanár úrnak nyugodtan írja be az egyest majd a távolugrással és a súlylökéssel kompenzáljuk!
  Az elmúlt 4 évben nagyot változott velem a világ és én is másképp látom a világot!
  És egy percet nem futottam kényszerből!!!

 3. @BGy: @rrroka: Az én kis naiv etimologizálásom lényege az volt, hogy a “keresztény” szót az egyszeri földlakó tévesen a “kereszt”-ből vezeti le, pedig ugye a “Krisztus”-ból jön (pontosabban annak külföldi — latin? — megfelelőjéből).

  Elképzelhetőnek tartom, hogy egyes református felekezetek a félreértések elkerülése miatt favorizálják a “keresztyén” ejtés- és írásmódot, hiszen a reformátusoknál nem hangsúlyos a kereszt szimbolikája (a templomtornyon is csillag van). Az ünnepek után megguglizom.

 4. Nem szeretek úszni, 15 méter után megpusztulok, úgy elfáradok. Aztán elkezdtem futni és egyszer megint elmentem úszni, bízván, hogy sokkal jobban fog menni. Hát nem, úhogy feladtam. Mi az a sport, ami még uolyan alaposan átmozgatja az izmokat, mint az úszás, de nem kell hozzá víz? Pls advise.

 5. @Lemúr Miki: gugli? Kérdezz engem, nemrég konfirmáltam, káté órára is jártam. :))

  Vers, kiötlő (mégsem költő) BGy:

  Szomorú a köszörűs,
  Koszorút köszörült.

  Kicsorbult a
  Köszörűköve,
  Kicsordult
  Szomorú szíve.

  Koszorút fonatott,
  Köszörűt siratott.
  ———————-
  Még dolgozom rajta, de ma annyira unatkoztam a kocsiban, hogy ezt faragtam néktek.

 6. @Simone Lewis: érdemes megtanulni a szabályos úszást. én is tudtam evickélni,d e úszni nem, így egy hossz után elfáradtam, most mellbe megy simán 10, pedig nem edzek rá különösebben. egyszerűen csak a takarékos és hatékony mozgásformát kell megtanulni. ChiÚszás! 😀
  azt mondta még Éva néni, hogy az úszáshoz használt izmoknak is meg kell tanulniuk a hatékony oxigénfelvételt, így az, hogy van futó-állóképesség nem számít túl sokat, hiszen úszás közben nem lehet összevissza lhegni, rá kell állnia a szervezetnek arra, hogy a nagy slukkokat beossza rendesen az izommunka üzemanyagának.

  @BGy: jó lett. 🙂

 7. @Lemúr Miki: Ja, jó hogy mondod az időket, mindig elfelejtek szólni nektek, hogy Pók Janó mondta Velencén, hogy a tavaszi tókerülést elnapolják április 15-re kifejezetten rrroka és az én kedvemért, hogy a Vivicittán csaphassunk össze megint, a fogadásunk az, hogy max. 15 perccel rrroka után érek célba. Én az 1:45-öt célzom meg, ami még bátrabb, mint az UB-n 53 km 6’00”-ás tempóban, de erre is kell gyúrnom. Még egy ok, hogy ne punnyadjak, amellett, hogy 135 km-t kell rátok vernem ebben a hónapban, és most hetven-valamennyinél tartok…

Vélemény, hozzászólás?