20,5 km vasárnap reggel

20,5 km vasárnap reggel

Loading

– 1h 58′ 11" alatt

Enyhén másnaposan indultam futni Rrrókával vasárnap reggel. Lám, mire jó a futótárs — ha derék cimborám nem unszol kitartóan, délig az ágyban fetrengtem volna, így pedig 11-re már bő 20 km-rel a hátam mögött, jóleső fáradtsággal majszoltam a sonkás zsömlét. Jobb embernek éreztem magam, na.

Ez volt eddig a leghosszabb táv, amit Rrrókával edzésként futottam, jó nagy kört írtunk le kis városunkban, amelynek templomba járó polgárai megrökönyödve pislogtak ránk a sapkájuk alól. Sok mindenről szó esett, és körvonalazódni látszik a február végi 50 km-es Yours Truly-futásunk menetrendje is. A tempó kényelmes, kb. 6 perces lesz, esetleg kicsit gyorsabb. Egyben, két — egy nagyobb és egy kisebb — körben próbáljuk majd lefutni, és a pályát úgy tervezi meg Rrróka, hogy a táv kb. 2/3-ánál érintsük az otthont zoknicsere, energiabevitel, ilyen-olyan ügyek céljából.

Az Index-fórum Futóbolondok-topikjában is tárgyalják a témát, többen próbálnak lebeszélni, de nem hagyjuk magunkat. A fagy nem riaszt el (vasárnap is kemény mínuszok voltak), de a zuhogó eső persze elmosná az ambiciózus tervet. Meglássuk. Ha kinyuvadunk, félbehagyjuk, igazából nincs rajtunk nyomás. Ezért is lehet jó ez a futás arra, hogy Rrróka feloldja magában a maratonnal kapcsolatos mentális blokkot.

One thought on “20,5 km vasárnap reggel

  1. félmaraton reggelire! :DDD
    de én inkább lassabbat terveznék, mint 6 perc. sneci bácsi célidő tervezőjébe ( web.axelero.hu/sneci78/tervez.htm ) _táplálva_ a 20,5 kiris adatainkat azt dobja a gép, hogy előreláthatólag 5 óra 13 perc alatt, 6:15-ös átlaggal tudjuk teljesíteni ezt a nagy távot.
    közbe fűtöm a haverokat, hogy csatlakozzanak rész távra, Dobzse már be is jelentkezett az egyik körre itt lejjebb egy kommentben, a retek is biztos beszáll. Áron barátom nem tud még ennyire előre tervezni, de elméletben szívesen jönne. 😀

Vélemény, hozzászólás?