Szeptember 18.: Velencei-tó Kör

Szeptember 18.: Velencei-tó Kör

Loading

Pók Janóék már megint szervezkednek:

Szia Mindenkinek!

Szeptember 18. vasárnap, Budapest Maratonra felkészítős, laza, kocogásos Velencei-tó Kör!

Nem cifrázom! Jöjjön egyből a már megszokott, unalmas információhalmaz.

Íme a részletek:

-Rajt-cél: (a már megszokott helyen) az agárdi szabad strand nagy parkolója
  Szerintem induljunk 10.15-kor. (A Budapestről vonattal érkezőket megsegítve)
-Táv: kb. 28.5km (egy kicsit kerekítve)
 

Hogy mire számíthattok!?

Először is ránk, házigazdákra, de nagyon.
Aztán:
Aki autóval jön, ingyen parkolhat. Bízom benne, hogy kinyitják majd nekünk a közeli illemhelyet, ahol, ha szükséges öltözködni is lehet. Már tudjátok melyikrol van szó.
Itt egy picit kénytelen vagyok megállni. Tisztelettel kérlek Benneteket, hogy használjátok a fent említett épületet!! Kérésem foleg az egy plusz kinövéssel rendelkezo futótársaknak szól. Sajnos a környezo házakban lakók feljelentéssel fenyegetoznek, amennyiben nem szunik meg az évente 4-5 alkalommal történo, a dísznövények fejlodését nem annyira elosegíto folyadék kijuttatása az általuk gondozott területre…. Annyi fa van a parkolóban…
Újdonsááág!!
Nagy örömünkre az északi parton teljesen elkészült a bringaút!! Itt az alkalom, hogy kipróbáljátok. Nagggyon jóó! Lehet egymás hegyén-hátán futkározni, örömködni…. Egy picit így hosszabb a kör, de higgyétek el megéri!!
Frissítés!!!
Szeretném, ha mindenki maga gondoskodna róla. Nem merem megígérni, hogy körben ott tudunk lenni. Az északi parton, pontosabban Pákozdon lehet majd kulacsokat utántölteni. Természetesen az ügy még képlékeny. Kíséro autókból is megoldható a dolog, mint eddig. Az én kis Párom jóvoltából egy mozgó büfé már adott. Ha esetleg tudnátok még egy-két kocsival besegíteni, akkor nagyobb esélye volna, hogy mindenki legalább kétszer hozzáférjen majd a kánaánhoz. (ami ugye csak akkor valósulhat meg, ha elokerülnek majd a „batyuk”!!!)
A kör végén jöhet majd a már megszokott közös dozsölés!! (Persze, ha marad mit bedozsölni…)
Jaj! Majd elfeledtem!
Természetesen most sem lesz nevezési díj és nem lesz hangosítás, rajtkapu, póló, belépo a fürdobe, no meg érem sem!
Valamint nem lesznek km. és útvonaljelzések. Nem lesz semmi!!!
Viszont, remélhetoen lesz újra egy jó napotok és a gyujtésbe több mint 28 kilométeretek.
No, ez viszont már nem semmi!!
Természetesen, ha sokan leszünk, akkor ismét bevállalom a „záróbusz” szerepét, hogy szükség esetén tudjak segíteni.

Kérlek, mérlegelj és dönts a fent leírtak alapján!!

Akkor találkozzunk szept. 18-án, vasárnap!

Üdv. Pók János (Janó, ajanó)

(Ha esetleg kérdés volna: pokjano@gmail.com)

Hoppá! Még valami.
Sokan kérdezitek, hogy mikor vannak az elore betervezett közös futásaink.
A Gabesz barátom jóvoltából itt minden futóeseményünket megtaláltok:

http://www.futas.net/naptar/ 

25 thoughts on “Szeptember 18.: Velencei-tó Kör

  1. @pannonfunk: nekem tuti kimarad, Balatonon leszünk éppen. pedig nagyon szeretem ezt a futást, olyan jó hogy stressz és teljesítménykényszer mentes, nem tömeg jellegű.

    @mgergoo: nincs szintidő, simán futnak be 4 óra múlva is, de ilyenkor már nem biztos, hogy maradnak kint frissítők, szóval vigyél magaddal, kulcsot, zselét, csokit és/vagy kísérőt. és a célban is lehet hogy már mindet felsáskáznak a batyukból az előbb beérők, csak 30 kiló szőlőcukor marad. 🙂

  2. @rrroka: Nem tudom, lehet, hogy korai. Amikor volt ez a félmaraton elötti távolságkorlát, hogy ne fussam meg a félmaratoni távot, akkor nagyon vágytam, hogy túlfussam. Van egy 6.30 környéki tempó, amiben úgy érzem, hogy ki tudnék futni a világból, ki kellene tapasztalni, hogy ez mit jelent a gyakorlatban. A Börzsöny valószínűleg túllövés lesz, de ha a Velencei nem megy, akkor még meg tudom magam gondolni…

  3. @mgergoo: Szasza ezt javasolta, vagy csak bogarat tett a füledbe? Nem szeretnélek lebeszélni semmi jóról, de a BÉF nem gyerekjáték, a “Börzsöny nem viccel”, éjszaka pedig főleg nem!

    Tavaly Németh Csabi 5:31-et ment (47km, 2500 szint), ami lassabb ugyan, mint a 6:30-as tempó, de talán sejtet valamit…:) Idén már van rövid táv (30km, 1500 szint), de az sem mérhető össze egy Velencei-tó kerüléssel. Szerintem próbáld ki magad a tó körül, de a terepes pályafutásod ne a BÉF-fel kezd el, előbb próbáld ki magad kevésbé szintes, vagy rövidebb távokon.

  4. @mgergoo: Gyakorlatban 25-30 km-t jelent első nekifutásra. Ha nem, akkor UFÓ vagy 🙂 30 km 1500 m szintkülönbséggel durva. Menj le a Velencei tóra, próbáld ki a 28-at, max belesétálsz, végső esetben valaki elmegy eléd autóval és bevisz a célba. Ha a Börzsönybe ragadsz fent az éjszaka közepén, mert 28-nál pl. neked is kijön egy IT szalag dörzsölés, mint nekem, vagy bármi egyéb, és nem bírod behajlítani a lábad, az kicsit bonyolultabb eset lesz onnan lehozni.

    Egyébként élmény 25 km feletti távokat futni, tehát én biztatnálak, hogy minnél előbb vágj bele (pl. jövő októberben maraton? 😉 ), de azért az ésszerűség határain belül…

  5. OK, szerintem becsaptam magam egy kicsit. Lelkes vagyok és kompenzálni akarok, meg bizonyítani magamnak is meg mindenkinek, de ez a Börzsönyt ezt nem tudom logikusan és reálisan megvédeni még a saját magam reális énjével szemben sem, szóval igazatok van. Van még időm rá, sztornó gombot nyomok a Börzsönyre.

  6. @rrroka: hajjaj, meg egyéniben is. De az se lesz meg 2013 előtt.

    Viszont párban jövőre, ha már így szóbakerült? Most vasárnap-hétfőn megvolt a két félmaraton egymás után, és kedden tök pihenten ébredtem. Ha nem lenne ez a rohadt vérhólyag a lábamon, mennék már futni, mint az atom.

  7. @mgergoo: Azért ne sztornózd le teljesen a Börzsönyt, én csak a mélyvízről próbáltalak lebeszélni.:) Nekem nagy sikerélmény volt pl, amikor 2 éve februárban először felfutottam a Csóványosra. Pár napra megszálltunk Diósjenőn, a falu szélétől kb. 6,5-7 km a csúcs, úgy 700m szintemelkedéssel. Felfele egy küzdős óra volt,lefelé 30-40 perc kényelmesen. Utána pedig egy 7 örömmámor.

    Vannak ezen kívül rövidebb terepfutások, érdemes mazsolázni, jövő hét végén lesz pl ez:
    hunrun.com/piliscsabai-terepfuto-verseny-es-i-hosszutavu-hegyifuto-orszagos-bajnoksag

    A lelkesedést meg tápláld tovább!:)

  8. @bellone: Köszi a linkeket, nézegetem. Van, hogy elvisz a lelkesedés és felülök a saját magam által gerjesztett hullámra, de ha ott lennék, akkor meg tényleg szenvedős lenne, igazándiból nekem a félmaratonon a kis felhajtók, emelkedők is betették a kiskaput, 100kilóval ezek is annyira felviszik a pulzust, hogy visszaesik a tempóm. Szóval idén maradok sík területeken. A telet végig LSD-zem rettenetes távokkal és tavaszra király leszek. Aztán benevezek a Kékes futásra és ha ott úgy érzem, hogy viszonylagosan átlagosan felérek, akkor kezdek el dombosabb versenyekre menni. Ez a tervem.

Vélemény, hozzászólás?