Run for Japan a Tóparti Futópartin

Run for Japan a Tóparti Futópartin

Loading

Pók Janó, a Tóparti Futóparti szervezője írja:

Egy kezdeményezésre hívnám fel a figyelmeteket, melyhez csatlakoznánk mi is: http://www.futas.net/jotekonysagifutas/runforjapan/fuss-a-japan-foldrenges-aldozatainak-megsegitesere.php

És itt a lényeg: 

Az adományok gyűjtésének első állomásai közé tartozik a Velencei-tavi Tóparti Futóparti 28 kilométeres futása. Április 3-án Agárdon lesz adománygyűjtés a japán földrengés és szökőár károsultjainak számára.

 

Az adományozás olyan módon történik, hogy az ebben önként részt vevő sportoló minden egyes megtett kilométer után az adott ország hivatalos pénzneméből egy egységet felajánl a bajba jutottak számára, például egy magyar futónak egy 20 kilométeres edzése esetében ez 20 Ft. Csaba javaslatára ez magyar pénzben 10 Forint/km legyen. Természetesen bármekkora összegű felajánlással részt lehet venni a gyűjtésben.

A kezdeményezés nem azonos a Nike-féle All for Japan-kihívással (ott a Nike adományoz 1 dollárt minden lefutott mérföld után, itt pedig a ti szerény mértékű — 280 Ft — hozzájárulásaitokat gyűjtik).

A futást aztán érdemes regisztrálni a világméretű összeesküvés (most éppen kicsit leterhelt) honlapján, hiszen az összesítésben jól mutat majd, ha Magyarországról minél többen áldoznak a japán-magyar barátság és a jó ügy oltárán.

One thought on “Run for Japan a Tóparti Futópartin

Vélemény, hozzászólás?