Nincs visszaút

Nincs visszaút

 33 

Na, ma egy füst alatt regisztráltam a szeptember 4-i Nike Félmaratonra és az október 2-i SPAR Budapest Maratonra. 14 500 Ft-ba fájt a kettő. Épp ma győzködtem a Futóblogon penelope garciát, hogy a futás nem költséges sport, nem a fenét.

Ami a célkitűzéseket illeti, a félmaratont szép lenne 1h 39′ alatt letudni, ami Rrróka blogtárs rekordja, a maratont meg 3h 40′-en belül. Merész terv, mert ez több, mint 7 perccel lenne jobb a tavalyinál, viszont biztató, hogy áprilisban közel 3 és fél óra alatt volt meg a linzi maraton. Igaz, más pálya, más körülmények.

A legesleggyönyörűbb persze az lenne, ha bekacsintanék másfél, illetve 3 és fél óra alá, de ezekre csak nagyon titokban merek gondolni, főleg, ha az idei évről van szó.

Mert mindezekhez persze az kéne, hogy júliustól minél gyakrabban, hetente legalább kétszer tudjak futni. Eddig ez rohadtul nem jött össze. Hát majd igyekszünk, igyekszünk…

46 thoughts on “Nincs visszaút

 1. Hát igyekezzetek, mert le vagytok maradva 3 kircsivel… 😛

  Épp megijedtem, hogy nem előnyből kezdem a holnapi 16 kirimet, mikor megláttam, hogy posztoltál a fészbúkra. De hát így most csak a futás szeretete fog motiválni, hogy 6:15-kor keljek holnap reggel…

 2. Elmúlt két hónap:
  nike vomero: 28.000
  ortopéd orvos: 12.000
  lúdtalpbetét futni: 15.000
  lúdtalpbetét utcára: 3.000
  nike futózokni: 1.500
  l-carnitin: 6.000
  magnézium-kálcium: 1.500
  ultrabalaton nevezés:7.500
  király futó övtáska: 8.000
  rajtszámtartó öv: 2.000
  hortobágyi nevezés: 3.000
  hortobágyi buszjegy: 5.000
  —————————
  92.500

  Hupsz, kár volt összeszámolnom 🙁

 3. Ha, épp ezeket az időket tűztem ki magamnak én is idénre!! Most azonnal áruld el légyszives, hogy fogod heti két edzéssel összehozni!! En is beszedem, akármi legyen a megoldás ;))

 4. @helga84: A körülmények nem teszik lehetővé, hogy egy edzéstervet kövessek, úgyhogy amikor sikerül eljutnom futni, akkor 15-25 km-t tolok a tachográfba, minél jobb tempóban. S közben igyekszem élvezni, ennyi. 🙂

 5. Gondolom te is szetdolgozod magad?! en meg epp a hosszu futasra talalok nehezen idot… De a lenyeg vegul is, h belekerul a labadba a mileage, szoval igy mar nem is hangzik rosszul az a heti 2 🙂

 6. Nem a futás a drága, csak a BSI versenyek.
  Van sok maraton, félmaraton, nem kötelező a legdrágábbat kiválasztani 🙂

 7. @BGy: Elvileg azt mondja a szervezetemnek, hogy “figyu lesz itt egy edzés fél óra múlva, az lenne a kafa, ha az energiát a zsírraktárból vennéd kicsit hatákonyabban.”, meg a szívizmokat is erősíti. Vékony köcsögöknek persze lehet enélkül is futni, de én dagadt köcsög vagyok 🙂

 8. @NJoco: persze igazad van, de páratlan a hangulatuk!
  Azért azt meg kell vallani, hogy vannak nagyon jó itthoni versenyek…mást nem is ismerek: a 4Run-ról ódákat tudnék zengeni, de a kicsi családias versenyek is szuperek. Ugyan úgy bőgök a célba mindenhol….. merthogy én még sírok minden beérkezésnél….
  @Lemúr Miki: az a lényeg, hogy élvezd a dolgot… nyögvenyelve görcsösen nem lehet futni, de épp Nektek mondjam?
  @mgergoo: gyere el kora tavasszal Debrecenbe! Jó idő van, nem kell belehalni és még nekem is ment!!!! Hajrá! Szorítok Neked! Nagyon ügyes voltál a Balatonnál!!!!

 9. @Domesticdragon: Hát, kinek mi jön be. Tény, hogy régebben én is élveztem a nagy tömeget, meg Pest utcáit, meg minden. Most már inkább zavar. Pl egy UB-t vagy Esti félmaratont vagy akár egy Rotary fmt három nájkira se cserélnék el 🙂

 10. Kicsit széjjelszaladt a figyelmem, mert mindenki blogjára rákattinttotam olvasás közben, de nekem tök fura beparázni az elmaradt csippek és gps-modulok miatt… nekem az a jó ha futok egy jólesőt a gáton, oszt bűzlök és vigyorgok a végére.
  Nem fordulnék vissza senki kénye kedvéért, nemhogy egy bigyóért ami mutatja mennyire kemény voltam aznap éppen.
  Majd írok egy bigyómentes blogot, ahol saccra mennek a kilométerek! 😀

 11. na ki fordult vissza a kütyüért, vallja be! 😀

  @saaby: engem nem nagyon mozgatnak meg a mérőkütyük, de szeretem tudni mennyit futottam, mert a tempó nekem fontos visszajelzés és motiváció. de tényleg lehetne csak időre futni. ha lesz blogod küld be! 🙂 mgergoot és házisárkányt is mindjárt berakjuk a dobozba.

 12. @mgergoo: Igen, ez kemény volt! 🙂

  @rrroka: Teljesen egyetértek veled, fontos a visszajelzés, az összehasonlíthatóság, ezért a (korábban?) általatok is használt futoterkep.hu -n kirajzolom az útvonalam, az meg-szintekkel-megmondja mennyi.

  Biztos erősen szubjektív, de nagyon zavar ha bármi lóg-csüng rajtam futás közben. Legjobb lenne egy pár csukában és kétnapi borostában futni! 😀

 13. @saaby: Ciki, nem ciki, nekem kellenek ezek a kütyük. Imádom a grafikonokat nézegetni, hogy mennyit fejlődtem, mennyit gyorsultam, mennyit fogytam. iPod és FR305 nélkül egy métert sem vagyok hajlandó futni. Jöhet a megkövezés 🙂

 14. @mgergoo: na mindjárt elolvasom. 🙂

  @saaby: nekem a kulacs öv már hiányozna, a walkman zsinór meg elfér simán. engem az irgalmatlan pénz tart vissza attól, h ilyet vegyek, mert 60-70 alatt nem lehet megúszni és még akkor sem 100%-os, ld Lemúr Miki futni horvátország. 🙂

 15. @mgergoo: Megkövezés? Ááá, dehogy! Kütyüfetisizmusért max. kerékbe törés jár! 😀
  Komolyra fordítva, attól hogy nekem elképzelhetetlen ennyi biszbasszal futni az nem jelent semmi többet mint ezt a tényt. Nem akarok senkit sem téríteni, kritizálni meg végképp.
  A blog jelszavával élve: “Fuss, ahogy jólesik!”
  (hű, ez kicsit marketingszagú lett! 😀 )

 16. @saaby:
  Hah! Sikerült azonosítani még egy felhasználót!
  Ez mindig öröm, bódottá. 🙂

  Tessék csak használni, ne hiába vergődjünk vele! 🙂

  @rrroka:
  Meg lehet azt úszni feleannyiból is, csak nem szifonnal kell nekimenni a dolognak.
  GPS-es futóóra cca 35-40-ből beszerezhető, ha pedig a telefonos cuccokra buksz, akkor androidra vannak ingyenes trackloggerek, és egy ilyen telefon sokkal elérhetőbb árban van.

 17. @NJoco: a fele is sok! 🙂 a futótérkép + stopper a legjobb kombó. csak akkor kerülök bajba ha ismeretlen terepen futok, vagy erdőbe, ahol nem látszik az út, de ez pont annyira gyakori, mint az, hogy szarul mér a többtízezres GPS.

 18. @rrroka: nem rábeszélés miatt, de szerintem egy bármilyen sportóra 20nál kezdődik, ahhoz képest már nem sok.
  De titokban elárulom, hogy én sem mindig használom, de versenyeken és ismeretlen terepen mindig.

  Volt már, hogy jól jött a GPS mikor az erdő közepén, 30 fokban, víz nélkül, 25 kirivel a hátam mögött jöttem rá, hogy f*gom sincs hol vagyok 😀

 19. Hát én úgy vagyok vele, hogy fel se merült bennem az igény korábban, de ha már van GPS-képes telefonom, meg ingyér van a runtastic, akkor használom. Igen tanulságos dolgok derülnek ki.

 20. @NJoco: én feleségemtől kaptam timex ironman triathlont, 15 alatt volt, és tud mindent, amit egy futóórának tudni kell. köridők (75), visszanézés, visszaszámláló, interval, ezzel meg a futótérképpel beérem, ha terepre megyek viszem Lemúr Mikit. 🙂

 21. @mgergoo: Köszi az infot. Legközelebb megpróbálom én is. Szupijó ez a Vomero, éppen most toltam be a 6 körömet, nem mondom, hogy egyáltalán nem bizsereg a talpam, de a Swiftemben ennyitől már lejött volna a körmöm is, most meg egy kis átmasszírozás után teljesen rendben vagyok.

 22. @pannonfunk: Kifejezetten rosszul érzem magam, hogy a sportsdirect.com oldalon 13e forint a Nike Vapor széldzseki, ami itthon 30e fölött van… Alakíthatnánk egy bloggerekből álló vásárlási uniót és rendelhetnénk tömegesen együtt dolgokat, pantomimesék, rrrokáék, ringsiderék is biztos benne lennének.

 23. @mgergoo: szerintem ez jó ötlet, bár én ilyen drága dolgokat nem nagyon veszek futáshoz. 🙂 csinálj egy facebook csoportot vagy ilyesmit, ahol több blog összefuthat, mert nagyon szét vagyunk szóródva. vagy futóblogon vesd fel, ott nagy a látogatottság.

 24. @Bozót: olvastam 🙂 nekem ez a 212 km most elég volt.. (fele bringán fele futva, szintén megállás nélkül)… ha egyszer nagy leszek, akkor esetleg… (bár tavaly a párosra is ezt mondtam..)
  @rrroka: az én részem DaMartiannál van, csak meg kéne írnia a másik felét…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük