Nincs visszaút

Nincs visszaút

Loading

Na, ma egy füst alatt regisztráltam a szeptember 4-i Nike Félmaratonra és az október 2-i SPAR Budapest Maratonra. 14 500 Ft-ba fájt a kettő. Épp ma győzködtem a Futóblogon penelope garciát, hogy a futás nem költséges sport, nem a fenét.

Ami a célkitűzéseket illeti, a félmaratont szép lenne 1h 39′ alatt letudni, ami Rrróka blogtárs rekordja, a maratont meg 3h 40′-en belül. Merész terv, mert ez több, mint 7 perccel lenne jobb a tavalyinál, viszont biztató, hogy áprilisban közel 3 és fél óra alatt volt meg a linzi maraton. Igaz, más pálya, más körülmények.

A legesleggyönyörűbb persze az lenne, ha bekacsintanék másfél, illetve 3 és fél óra alá, de ezekre csak nagyon titokban merek gondolni, főleg, ha az idei évről van szó.

Mert mindezekhez persze az kéne, hogy júliustól minél gyakrabban, hetente legalább kétszer tudjak futni. Eddig ez rohadtul nem jött össze. Hát majd igyekszünk, igyekszünk…

46 thoughts on “Nincs visszaút

 1. Hát igyekezzetek, mert le vagytok maradva 3 kircsivel… 😛

  Épp megijedtem, hogy nem előnyből kezdem a holnapi 16 kirimet, mikor megláttam, hogy posztoltál a fészbúkra. De hát így most csak a futás szeretete fog motiválni, hogy 6:15-kor keljek holnap reggel…

 2. Elmúlt két hónap:
  nike vomero: 28.000
  ortopéd orvos: 12.000
  lúdtalpbetét futni: 15.000
  lúdtalpbetét utcára: 3.000
  nike futózokni: 1.500
  l-carnitin: 6.000
  magnézium-kálcium: 1.500
  ultrabalaton nevezés:7.500
  király futó övtáska: 8.000
  rajtszámtartó öv: 2.000
  hortobágyi nevezés: 3.000
  hortobágyi buszjegy: 5.000
  —————————
  92.500

  Hupsz, kár volt összeszámolnom 🙁

 3. @BGy: Elvileg azt mondja a szervezetemnek, hogy “figyu lesz itt egy edzés fél óra múlva, az lenne a kafa, ha az energiát a zsírraktárból vennéd kicsit hatákonyabban.”, meg a szívizmokat is erősíti. Vékony köcsögöknek persze lehet enélkül is futni, de én dagadt köcsög vagyok 🙂

 4. @NJoco: persze igazad van, de páratlan a hangulatuk!
  Azért azt meg kell vallani, hogy vannak nagyon jó itthoni versenyek…mást nem is ismerek: a 4Run-ról ódákat tudnék zengeni, de a kicsi családias versenyek is szuperek. Ugyan úgy bőgök a célba mindenhol….. merthogy én még sírok minden beérkezésnél….
  @Lemúr Miki: az a lényeg, hogy élvezd a dolgot… nyögvenyelve görcsösen nem lehet futni, de épp Nektek mondjam?
  @mgergoo: gyere el kora tavasszal Debrecenbe! Jó idő van, nem kell belehalni és még nekem is ment!!!! Hajrá! Szorítok Neked! Nagyon ügyes voltál a Balatonnál!!!!

 5. Kicsit széjjelszaladt a figyelmem, mert mindenki blogjára rákattinttotam olvasás közben, de nekem tök fura beparázni az elmaradt csippek és gps-modulok miatt… nekem az a jó ha futok egy jólesőt a gáton, oszt bűzlök és vigyorgok a végére.
  Nem fordulnék vissza senki kénye kedvéért, nemhogy egy bigyóért ami mutatja mennyire kemény voltam aznap éppen.
  Majd írok egy bigyómentes blogot, ahol saccra mennek a kilométerek! 😀

 6. na ki fordult vissza a kütyüért, vallja be! 😀

  @saaby: engem nem nagyon mozgatnak meg a mérőkütyük, de szeretem tudni mennyit futottam, mert a tempó nekem fontos visszajelzés és motiváció. de tényleg lehetne csak időre futni. ha lesz blogod küld be! 🙂 mgergoot és házisárkányt is mindjárt berakjuk a dobozba.

 7. @mgergoo: Igen, ez kemény volt! 🙂

  @rrroka: Teljesen egyetértek veled, fontos a visszajelzés, az összehasonlíthatóság, ezért a (korábban?) általatok is használt futoterkep.hu -n kirajzolom az útvonalam, az meg-szintekkel-megmondja mennyi.

  Biztos erősen szubjektív, de nagyon zavar ha bármi lóg-csüng rajtam futás közben. Legjobb lenne egy pár csukában és kétnapi borostában futni! 😀

 8. @mgergoo: Megkövezés? Ááá, dehogy! Kütyüfetisizmusért max. kerékbe törés jár! 😀
  Komolyra fordítva, attól hogy nekem elképzelhetetlen ennyi biszbasszal futni az nem jelent semmi többet mint ezt a tényt. Nem akarok senkit sem téríteni, kritizálni meg végképp.
  A blog jelszavával élve: “Fuss, ahogy jólesik!”
  (hű, ez kicsit marketingszagú lett! 😀 )

 9. @saaby:
  Hah! Sikerült azonosítani még egy felhasználót!
  Ez mindig öröm, bódottá. 🙂

  Tessék csak használni, ne hiába vergődjünk vele! 🙂

  @rrroka:
  Meg lehet azt úszni feleannyiból is, csak nem szifonnal kell nekimenni a dolognak.
  GPS-es futóóra cca 35-40-ből beszerezhető, ha pedig a telefonos cuccokra buksz, akkor androidra vannak ingyenes trackloggerek, és egy ilyen telefon sokkal elérhetőbb árban van.

 10. @rrroka: nem rábeszélés miatt, de szerintem egy bármilyen sportóra 20nál kezdődik, ahhoz képest már nem sok.
  De titokban elárulom, hogy én sem mindig használom, de versenyeken és ismeretlen terepen mindig.

  Volt már, hogy jól jött a GPS mikor az erdő közepén, 30 fokban, víz nélkül, 25 kirivel a hátam mögött jöttem rá, hogy f*gom sincs hol vagyok 😀

 11. @mgergoo: Köszi az infot. Legközelebb megpróbálom én is. Szupijó ez a Vomero, éppen most toltam be a 6 körömet, nem mondom, hogy egyáltalán nem bizsereg a talpam, de a Swiftemben ennyitől már lejött volna a körmöm is, most meg egy kis átmasszírozás után teljesen rendben vagyok.

Vélemény, hozzászólás?