Mozgalmasan induló január

Mozgalmasan induló január

Loading

De annyira, hogy már Lemúr Miki is kétszer futott! Én meg már 100 kiri fölött járok! Őrület! Mi folyik itt?!
Egyrészről ugye ideális tavaszi futóidőnk van, 5-10-15 fok, néha egy kis szemerkélő eső, vagy köd, de arra is volt példa, hogy délután négykor még napsütésben indultam el a Fundoklia felé. Jó, bevallom, sötétedéskor félúton elkezdtem parázni és hirtelen lerövidítettem az aznapi tervezett útvonalat, pont olyan rossz érzés vett rajtam erőt, mint egyszer kora ősszel a Balatonon, amikor ugyanígy félút fele sötétedett rám, ez biztos valami állati ösztön, hát, nem tagadom, állat vagyok na. Nem szeretek sötétben egyedül kavirnyázni elfele a biztonságos kis kuckómtól.
Másrészről megélénkült az érdi futóélet, hónapok óta rendszeresen összejárunk a BSI Futónagykövetes csoporttal, a vasárnapi térdkoptatáson (tÉRDkoptatás, ha valakinek nem esne le elsőre :)) 10-20 futó pörög a gáton, van aki egy kört, van aki hatot, ezenkívül szinte minden hétköznap összeáll pár ember rövidebb távokra, van hogy délelőtt és délután is szerveződnek futótársaságok. Futónagykövet Panni nagyon jól motiválja az embereket, kezdőket és ultrásokat egyaránt, gondolhatjátok ha Lemúr “magyányos futó” Miklós is lejön a közösségbe, akkor lehet ott hangulat rendesen.
Akik találkoztak már velem azok tudják, hogy futásról folyamatosan és korlátlan mennyiségben tudok értekezni, futás közben is, így kétórás a vasárnapi LSD edzéseken kimaxolhatom a közlési kényszeremet. Szinte hallom ahogy Lemúr barátom azt mondja, hogy nem hagyom nyugodtan edzeni azokat a szegény futókat. 🙂

Vasárnap nem csak futás van, hanem beindult a nordic-walking szekció is, tapasztalt sétálok adják át a tecknikai tudnivalókat, kedves feleségem is lelkes résztvevője az edzéseknek. Ez egy nagyon kímélő mozgásforma, a túrabothoz hasonló husángokkal minden izom megmozdul, de nem fogy ki a levegő, nem pörög fel a pulzus, és legfőképpen nem csapódnak oda az ízületek annyira, mint a futásnál, mégis 500 kalória körül el lehet vele égetni 5 kilométeren, a nordic walkinggal “izomlázmentes kellemes fáradt állapotba jutunk”.

Haditervem is van már, januárban Yours Truly 25 ÉRD, februárban Balboa kör, márciusban multinavigator.hu Tavaszváró Terepverseny és/vagy Pilis Maraton, áprilisban Tóparti Futóparti, köztük pedig érdi hendikep minden harmadik szombaton, jobban talűn most nem is szaladnék előre.

Muszáj elhősködnöm vele, hogy a decemberi hendikep futáson én voltam leggyorsabb, az ehavin pedig azt az időt is megjavítottam egy perccel. Mondjuk azt még nem tudom hogy fogom havonta megjavítani ezt az időt a plusz pontokért…

9 thoughts on “Mozgalmasan induló január

  1. @Rrroka: Szerhij Bubka volt az a rúdugró, aki pályafutása során 35!!!-ször állított fel világcsúcsot fedett, illetve szabadtéri pályán, mindíg csak 1-1 cm-rel magasabbra ment a korábbi csúcshoz képest.
    A Nemz. Atlétikai Szöv. MINDEN világcsúcs megdöntésekor kb. 100.000 USD-ral ajándékozza meg a versenyzőt.
    Nem szorosan kapcsolódik, de mégis eszembe jutott ez most. A tanulságot levonhatod magadnak… 🙂

Vélemény, hozzászólás?