I. Érdi Szilveszteri Futás – a Down Alapítvány Korai Fejlesztő Központja megsegítéséért

I. Érdi Szilveszteri Futás – a Down Alapítvány Korai Fejlesztő Központja megsegítéséért

Loading

szilveszter_osszkep.jpg

Terv szerint a törökbálinti szilveszteri terepfutásra mentünk volna, de aztán karácsony környékén megbeszéltük a srácokkal, hogy csak az érdi futóversenyt és az érdi közösséget kéne támogatnunk. A szervezők közben kértek némi segítséget az érdi futónagykövettől illetve a csoporttól, én meg pont rá is értem, úgyhogy lelkesen beálltam segíteni a nevezéshez. 

szilveszter_utvonal1.JPGAz érdi közönség nem túl tapasztalat futóversenyek terén, így fél tízkor még szinte senki sem regisztrált, csak tíz perc múlva kezdtek szállingózni a népek a tízórási rajthoz, akkor viszont úgy felpörgött az egész folyamat, hogy csak kapkodtam a fejem, rajtszám, aláírás, pénz, biztostűk, köszihajrá, és már el is múlt tíz negyed órával, kicsit császásban volt a rendezvény. Az utolsó pár embert ráhagytam a többiekre, megkerestem tesómékat, Lemúr Mikit, Izmitomit, illetve a többi ismerőst, meg csináltam pár ügyetlen fotót. 
Amikor eldurrant a rajtpezsgő megintulak a futók, jó kétszáz ember, nem annyira verseny, inkább közösségi futás jelleggel. Fotóztam párat futás közben, aztán Izmi fotózta ahogy idétlenkedünk Lemúrral, de azért elég tempósan haladtunk, azon kaptuk magunkat, hogy másfél kiri után csak három srác van előttünk, gondoltam akkor már érjük utol őket is, bár ez nem kifejezetten verseny volt, mégis felébredt bennünk némi rivalizálás. Adva lazát “ezazgyerünkittvége” bíztatással kerültük meg a fiatalokat az utolsó egy kilométeren, az addig élen haladó ifjú titánnal meg egy egészen jó hajrát is levágtunk az utolsó száz méteren. A közösségi futás jelleg miatt nem volt igazi célzóna (sem díjazás), csak egyszerűen befutottunk Főtérre, pacsiztunk, vigyorogtunk.

Nagyon hamar beértünk, így volt idő visszamenni szurkolni a többieknek, meg végigfotózni a befutókat. Jó volt látni, hogy a 4 kilométer után mosolyogva beér mindenki a célba, ahol kölyök- és rendes pezsőg, meg egy tál melegétel várta befutókat.

A szervezők elmondták, hogy több mint kétszáz ember vett részt a rendevényen, ez minden tekintetben érdi rekord lehet egy olyan eseményen, ahol nem politikusok parádéznak.

23 thoughts on “I. Érdi Szilveszteri Futás – a Down Alapítvány Korai Fejlesztő Központja megsegítéséért

  1. Ezt találtam: “Az épületegyüttesben az uszoda egy önálló csarnoktérben kap helyet, ebben a csarnoktérben egy 33,1/3×25 méteres 2 m vízmélységû versenymedence, 100 fős mobil lelátóval, és egy 6×12 méteres, 90 cm vízmélységű tanmedence, valamint egy szaunablokk készül.”

    Lehet, hogy mobil rajtkövek lesznek? Vagy ugródeszkáról kell rajtolni, ami 8 méterre belóg a medencébe?
    Egy másik uszodátok oldalát is nézd meg: http://www.erditanuszoda.hu , nagyon kemény a dizájn!

  2. @Sz.Lacc: “A vízilabda-mérkőzések megrendezésére alkalmas legkisebb medenceméret: 21,0×33,33 m.”, Gondolom úszóversenyt nem akartak tartani, meg kb duplája lett volna az 50-es medence. Ezta részét értem is, csak azt mondják nem jó, hogy nem tudnak edzeni nagymedencére az amúgy egészen tehetséges úszóink.

  3. naha, tudtam én, hogyha minden Mizuno cipők urát BGY-t nem találom a FB csoportban, akkor itt érdemes körülnéznem 🙂

    @BGy: a szuper akciós ám típusjelzés nélküli decathlonos Mizuno cipőről nem tudod véletlenül, hogy ki fia borja?

Vélemény, hozzászólás?