Jótékonysági futás a gáton

Jótékonysági futás a gáton

Loading

Majdnem lemaradtam róla, mert nekem vasárnap kilenc órás kezdés volt a fejemben, de végül szombaton tízkor részt vettem a címben jelzett gátfutáson, kedves feleségem pedig vállalata a logisztikai menedszer/fotós/szurkolótábor szerepét mellettem. A nevezés szabadáras volt, a bevételt pedig az ÁgaBoga Nagycsaládosok Érdi Egyesülete kapta, a verseny végén pedig kisorsolták a legalább 15 főt nevező szervezetek (a tárnoki futók és az érdi kyokushinkai karatésok) között, hogy a jövő évben ki kapja nevezési díjakat (ha jól értettem).  
A gát oda-vissza 5,2 kiri, ezért aztán tényleg rendesen bemelegítettem a futásra, néhány pörgős repülőfutást is nyomtam, pedig ezer éve nem futottam ilyesmit.

gatfutas_05.jpg

A többiek ezalatt közös bemelegítés címszóval nyújtottak, de mint tudjuk nem feltétlenül jó hideg izmokat nyújtani.

gatfutas_04.jpg

Eredetileg a lányok és a fiúk külön indultak volna negyed órás különbséggel, de kiderült, hogy a befutást kezelő szoftver nem támogatja két futás mérését egy időben, így először az merült fel, hogy meg kell várni az lányok utolsó befutóját, ami nagyon rosszul hangzott, így végül megszavaztuk a koedukált rajtot és tíz óra után pár perccel mintegy ötvenen nekivágtunk a  gátnak.

gatfutas_20.jpg

Szokás szerint pár lelkes fiatal élre tört, hogy aztán valamennyit lassuljon, de a mezőny a viszonylag alacsony létszám ellenére elég erős volt, sehogy sem bírtam utolérni az élen vágtázókat, sőt nemsokára leelőzött a tárnokiak embere és látszólag erőlködés nélkül a tört az élre. A fordítónál igyekeztem nagyon kipihent és vidám arcot vágni, és a már szembejövőket még bíztattam is vigyorogva, de nem vagyok benne biztos, hogy bevették, hogy ilyen könnyen megy. A kanyarnál a rajtszámokat ikszelő hölgy visszahívott, hogy szebb ikszet rajzoljon, és kemény tíz másodpercet veszítettem, itt már tudtam, hogy megvan a kifogásom, ha nem érem utol az élbolyt. 🙂 Utána kikötődött a cipőfűzőm, amit nem értek, mindig kettőre hurkolom, de muszáj volt megállni, mert ennél a veszett tempónál nem szabad kockáztatni ilyesmit. El is lépet mellettem egy vetélytárs, majd hamarosan még egy, és már csak hetedik helyen loholtam, egyre jobban kifulladva. Arra azért maradt erőm, hogy metálvilázzak a fotósoknak meg pacsizzak a szembe jövő ismerősökkel.

Ez a fotó az erdioldal.hu cikkéből van

A gát utolsó szakaszán a gátőr háztól nekikezdtem a hajrának, de előttem sem lassultak az urak. A közvetlen előttem futó szeme sarkából passogott hátra, én meg igyekeztem egy ninja hangtalanságával sprintelni az utolsó métereken, de megneszelte a támadást és végül az őrült vágtában ő győzött, így maradtam le hetedik befutóként a korosztályom dobogójáról, pedig a 22:10-es idő az 5,2 kirin nagyon szép eredmény, 4:16-os tempót jelent.

gatfutas_29.jpg

Vigyorogva pacsiztunk a célban, gratuláltunk egymásnak.
Hamar érkezett a többi futó is, őket már kereplős, hujjujjozós, hopphopphoppos szurkolással vártuk. Voltak nagy hajrák és kifulladt arcok, de úgy láttam a többségnek tetszett ez a futás dolog. Gergő barátom a karatésoktól vagy hatszor beért, mert mindig visszament az újabb befutók elé szurkolni. 🙂

gatfutas_40.jpg

gatfutas_55.jpg

Az eredményeket hamar megvoltak épp csak egy kávét volt időnk meginni a retró CBA automatájából. Sajnos eddigre a fotóapparát akksija kipurcant, a pótelem meg sose volt jó, szóval ezt mi nem tudtuk képileg dokumentálni. A lányok és fiúk több korcsoportban kaptak érmet, a leggyorsabb, legidősebb és legfiatalabb résztvevő pedig különdíjban részesült. Realizálódott bennem, amit már sejtettem: a hosszútáv blognak most nem jött össze dobogós helyezés.
De majd jövőre!!!

Végezetül egy hangulatfestő videó a befutókról:

Picassa album pedig itt található: https://plus.google.com/photos/108482379138129501016/albums/5937437211070917281

9 thoughts on “Jótékonysági futás a gáton

Vélemény, hozzászólás?