Tapírság és gombfoci, avagy IX. Tárnoki Tófutás

Tapírság és gombfoci, avagy IX. Tárnoki Tófutás

Loading

Bejött a tapírforma Tárnokon, ismét bebizonyosodott, hogy a kitartó és rendszeres edzés meghozza a maga gyümölcsét, szemben a nem-futással és tapírkodással, mint életformával. Rrróka blogtárs ugyanis keményen készül mostanában, én meg nem, — és ez meg is látszott a május 12-i Tárnoki Tófutás végső hajrájában.

Az eseményről nem tudok sokat írni, hiszen régen volt már, és tíz nap nagy idő, ha a mindennapok tajtékos viharában hányódik életünk kicsiny hajója. Nap mint nap! Én pedig most inkább a jövőre koncentrálok (gombfoci? Ld. később), és tudvalévő, hogy Múlt és jövő nagy tenger egy kebelnek, Megférhetetlen oly kicsin tanyán!

Arra még emlékszem, hogy verseny 13 km-es távjára neveztünk, ami két kört jelent. A szervezés jó, a társaság kitűnő, a szél heves:

IMG_2018.jpg

A startzónában ácsorogva gyorsan megbeszéljük, hogy Sneci biztos megint előttünk fog végezni, majd rajt, és elvágtatunk. A tempó nekem kicsit sietős, csak reménykedni tudok, hogy az első pár km után belerázódom. Rrrókán nem látszik a fáradtság, ez egy kicsit aggaszt, de nem mondok semmit, nehogy felbátorodjon. Sneci persze végig előttünk, esélyünk sincs rá, hogy utolérjük:

sneci.jpg

Rrróka elég kemény iramot diktál, próbálom tartani vele a lépést. Féltávnál, a fordulónál megáll inni, én kihagyom (13 km-es versenyen frissíteni? Minek?), és ez pont elég arra, hogy némi előnyt szerezzek. Ezt tartani is tudom pár km-en keresztül, mikor a tó végénél beleszaladok a saját hülyeségembe, nem a jelzést követem, hanem az utat, lefordulok a pályáról és bambán állok, mikor beleütközöm a békés pecásokba. Most akkor merre? Visszafordulok, szerencsére épp akkor ér a kanyarhoz Rrróka, integet, mutogat, és biztosan röhög magában, teljesen jogosan.

Kicsit dühös vagyok, próbálom visszaszerezni az előnyömet, de ez már csak úgy megy, ha bőven a komfortzónámon kívül futok, és ez még egy kicsit korai, szinte 4 km van hátra! Mégis úgy tűnik, összejön, már kezdek is örülni, mikor párszáz méterrel a cél előtt Rrróka vigyorogva elhúz mellettem. Ekkor már képtelen vagyok érdemben gyorsítani, 18 másodperccel utána átszakítom a képzeletbeli célszalagot és a földre rogyok. Csak azért nem fetrengek hosszasan, mert Sneci fölém áll és le akar önteni egy pohár vízzel. Ha ő bírja, akkor én se agonizáljak itt a magam harmincvalahány évével, inkább felpattanok és vertikálisan pihegek tovább.

A nettó időnk 0:58:40, illetve 0:58:58, ami kb. 4:30-as átlagtempót jelent, és korosztályosan (40 év alatti férfiak) a IV. és V. helyre volt elég. Rrróka éppen lecsúszott a dobogóról, de ha folytatja ezt a kemény készülést, jövőre rá is állhat valamelyik fokára. Én meg majd választok valamilyen más sportot, mondjuk a gombfocit, az állítólag nem ennyire megerőltető.

P1190381.jpg

IMG_2073.jpg

P1190385.jpg

11 thoughts on “Tapírság és gombfoci, avagy IX. Tárnoki Tófutás

  1. @Lemúr Miki: ezt marketingszövegként eladhatnád a kompressziós szár gyártójának. :))))
    Az UB-n fel fogom venni én is, ha már megvettem. Igaz, egy fél éve nem volt rajtam, de most érzem, hogy kell.
    Egy kullancs már ment úgy a lábamba, hogy ez a csodazokni rajtam volt. Persze a kullancs is akkora volt, mint egy gombostű feje. Csak azért vettem észre, mert minden fekete kosz lejött már a lábamról vízzel, ez meg nagyon kapaszkodott. Akkor lett gyanús.

  2. @viito: egy neten vásárolt cipőhöz lehetett 3 fontért megvenni. Megvettem. Zokni volt, de a lábfej részét levágtam, mert kínlódás volt felhúzni. A maratonokon volt rajtam és amikor levettem, éreztem, hogy fellélegzik a lábam. :))) Ha nincs rajtam, nem érzem hiányát és amikor rajtam van, nem érzem előnyét.

  3. én egyébként az ufók miatt kaptam szerintem kullancsot, mert előtte vagy 20 éven át sosem volt, most meg a végén csak az orvos tudta kivenni a hétvégén bekapott darabot.
    Onnan gondolom az ufókat, hogy pont az alábbi árpa tábla mellett futottam aznap, amikor az anomáliát észlelték: index.hu/belfold/2013/05/20/szogletes_gabonakoroket_eszleltek_somogyban/?utm_source=facebook&utm_medium=share&utm_campaign=action_ids=526023020776679&fb_action_types=og.recommends&fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=288381481237582

Vélemény, hozzászólás?