Havi talpalávaló: Óriás – Mindenki írja

Havi talpalávaló: Óriás – Mindenki írja

Loading

Kicsi feleségem, Andi (aki versenyeken logisztikai menedzserem, futófotósom és vezérszurkolóm egy személyben, valamint a realitások talaján tart a hosszútávú futóterveim tekintetében) választotta ehavi talpalávaló nótánkat. Kíváncsian vártam mit ajánl nekünk, ha végre a lemezjátszó mögé engedjük, nem pedig a táskát cipeli a váltócuccommal. 🙂

Régóta rágtam rrroka fülét, hogy ajánlhassak egy havi talpalávaló nótát. Aztán mindig elsikkadt a dolog, lévén elég széles a zenei ízlésem palettája és nem tudtam választani. Legyen egy jó kis Depeche Mode dal (Rush), vagy egy dögös Soundgarden szám (Rusty Cage) vagy New Order klasszikus (Blue Monday) vagyvagyvagy valami egészen más? Aztán megtaláltam az ideális nótát, amivel hű maradhatok házastársam – rrroka – magyar zene imadátához, illetve az ő futóéletében betöltött szerepemhez egyaránt. Ez pedig az Óriás zenekar (ingyen letölthető) Gondalapos című EP-jén megjelent Mindenki írja című dal.
A döntésemben közrejátszott, hogy a fenti EP-n található eredeti verziót az együttes énekese – Egyedi Peti – közösen énekli Papp Szabival (Supernem). Ez azért fontos a szemszögemből, mert a futás is közös munka, bár én nem futok (sajnos). Úgy veszem észre, minden futó ember mellett áll valaki (vagy valakik), aki(k) mind a hétköznapokban, mind a versenyek idején támogatást nyújt(anak). Például azzal, hogy elengedi élete párját kedd, csütörtök, péntek és vasárnap este futni (:DDD), valamint a versenyeken hangosan buzdítva indítja a rajtvonalról és örömkönnyekkel várja a célban.
Egyben a dal szövege is nagyon motiváló, ha valaki sikereket akar elérni, akár a futásban, akár az élet bármely területén. De a további magyarázkodás helyett, inkább hallgassátok meg a dal:

Maratonon 36. kiri után jusson eszetekbe: “Nincs túl nagy fal, amivel, nem bírnék!” 🙂
A nótának van egy eredeti klipje is, ami arról nevezetes, hogy egy másik remek számmal, az Erősebben szorítsd!-al párhuzamosan forgatták, egy helyszínen, ugyanazokkal a szereplőkkel – valós időben.
Az EP-t töltsétek le, mert rohadt jó rá futni, a Dobbanó haver pl. hozza az utóbbi idők egyik legjobb számkezdését, lehet rá gyorsulni rendesen!

2 thoughts on “Havi talpalávaló: Óriás – Mindenki írja

Vélemény, hozzászólás?