Havi powersong: Sepultura – The Hunt

Havi powersong: Sepultura – The Hunt

Loading

Zsenge ifjúkoromban hithű metálos voltam (a korai Modern Talking-os kilengést fedje jótékony homály), de volt egy határ a brutalitásban, amin túl már nem szívesen hallgattam a lengyelpiacon vett, fénymásolt borítós műsoros adathordozót. Nem úgy, mint pl. Wágner barátom, aki egészen az Obituary-ig elmerészkedett, és napokig hallgatta a belezős Slowly We Rot albumot, amíg rájött, hogy a kazetta mindkét oldalára ugyanaz az öt szám van felvéve. 

A határ nálam a Sepulturánál húzódott, ennél vadabb muzsikát már képtelen voltam befogadni, a ’93-as Chaos A.D.-t viszont sokszor és szívesen hallgattam. Ez volt az a lemez, amin a derék brazil fiúk kísérletezni kezdtek, és hardcore, törzsi, indusztriális mozzanatokat is beépítettek a zenébe. 

Erről választottam havi powersongnak a The Hunt című nótát, ami a New Model Army laza kettő-négyes dalocskájának húzós dobokkal és némi csordavokállal megtámogatott, sodró erejű feldolgozása:

 

10 thoughts on “Havi powersong: Sepultura – The Hunt

  1. Beszarás! Én 1987-ben azért szerettem a rock kazettáim mellet a Moderntókingot is hallgatni, mert az volt az első sztereo kazettám és csak az Unisef márkájú walkmanemen tudtam meghallgatni. Az első sztereo International márkájú kétkazettás magnót 1990-ben kaptam. 🙂 Addig úgy másoltunk kazettát, hogy a két mono magnót egymással szembe raktuk, az egyiken bömbölt a zene, a másik meg a külső hangszóróján vette fel. Minden kazi végén az van, hogy benyitok a szobába és lépkedek a magnókhoz. :))) Anyám meg nem érti, miért ragaszkodom még mindig ezekhez a kazettákhoz, pedig nem is hallgatom őket. Hát a meló, ami bennük van!!!!

  2. @rrroka: na ez az! A kétkazettásokon volt egy gyorsmásolós gomb. Amikor már tőlünk is indítottak buszokat Bécsbe, akkor anyámék hoztak egy Alba márkájú music centert (anyámék szerint), 10 W kimeneti teljesítmény. Hát baromira nem lehetett bömböltetni. Aztán egy Sanwa márkájú mono magnóm is lett, ami úgy nyitotta a kazettaajtót, hogy fél méterre ellőtte magától. 8 éve vettem magamnak itthonra egy Pioneer mjúzik kentert, de ennek meg tönkrement a CD lejátszója, kazettát meg már nem hallgatok, úgyhogy van egy kurva drága rádióm, de gitározni még jó rajta. Gitár-effekt-laptop-múzik kenter. Minden hangszer megvan, nem is kell más az együttesbe. :))))

Vélemény, hozzászólás?