Éves talpalávaló(k)

Éves talpalávaló(k)

Loading

Most néztem meg, és tavaly december végén ajánlott Róka legutóbb dalt – egyből kettőt is, a minden szakkönyvben fellelhető, speciális két hetes maratoni felkészüléshez. Szóval ebben az évben ez az első ilyen bejegyzés, ezért megint két zene lesz megemlítve. Jövőre pedig ismét jelentkezünk nagy sikerű újdonságokkal, és örökzöld slágerekkel. Ez itt a zenebutik, zeneh…, ja nem: a Havi(Évi) Talpalávaló!

(Disclaimer, mert az menő: eleinte mindig zenére/zenével futottam. Aztán áttértem a hangos könyvekre /Rejtőre röhögni a semmi közepén például nagyon vagány/, végül már pár éve egyáltalán nem hallgatok semmit futás közben. Kivéve a saját trappolásomat, zihálásomat, a körülöttem lévő hangokat – városban biztonságosabb szerintem így futni, a természetben pedig sok-sok James Hetfield nyomja egyszerre. Ennek ellenére zenére futni jó! Főleg, ha van egy ilyen sapkád.)

Kezdjük a fiatalabb dallal! Persze, tudjuk, hogy futni születtünk, de egy kicsit repülni is. Az előző mondatnak nincs semmi értelme, de legalább belinkelhettem az egyik kedvenc futós könyvemet. Amúgy meg a futó mozgás része a repülő fázis, szóval, ha futni születtünk, de futás közben mindig repülünk is kicsit, akkor repülni is születtünk. Ugye, hogy kijön a matek. Na, hát erről énekel a Scorpions is a We Were Born to Fly című dalában. Vagy legalábbis a refrénben. A zene a Humanity: Hour I albumon jelent meg 2007-ben, de ezt már a wikipedia-n olvastam. Nem az a fajta cucc ez (egyébként a másik ajánlat sem lesz az), amitől majd 2:54-es ezrekkel fogunk menni, inkább amolyan hero music. Ezalatt azt értem, hogy el tudom képzelni amikor hallgatom – főleg munka közben, végtelenítve, próbáljátok ki 10 órán keresztül; a végén már fejből el tudnád játszani a gitár szólót 🙂 -, szóval fejben megvan, hogy erre a zenére lassítva (ja, persze lassítva: én ezzel a tempóval futok :D) átszakítom a célszalagot, mondjuk 9872-ikként egy tetszőleges futóversenyen.

A másik mai ajánlatunk a kiváló nevű Payable on Death (P.O.D.) együttestől van, amelyik a wikipedia szerint keresztény nu metál zenét játszik, akár mi is legyen az. Ne kérdezzétek honnan hallottam róluk. Azért elmondom. Nem is róluk hallottam, hanem volt régen egy rádió, a Radio Deejay, amelyiknek az egyik szignálja a Youth Of The Nation refrénje volt. Nagyon tetszett, de nem tudtam mi ez, el is felejtettem. Egyszer csak azonban hallottam spinningen (senki nem röhög, tud az kemény lenni) a teljes számot, és akkor eszembe jutottak a régi emlékek, és még aznap este megkerestem a teljes zenét, és jó volt, annyira, hogy már ezt is hallgatom végtelen ciklusban munkaidőben. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy van egy 14 perces playlistem (We Were Born to Fly, Youth Of The Nation, Unforgiven /Metallica/), és mostanában ez megy körbe-körbe. Így már sokkal barátibb, nem igaz?

Ennyit tudtam most mondani, de ezt tényleg kár lett volna magamban tartani.

3 thoughts on “Éves talpalávaló(k)

Vélemény, hozzászólás?