Cipőcsere, megint ugyanolyanra – Saucony Powergrid Omni 12

Cipőcsere, megint ugyanolyanra – Saucony Powergrid Omni 12

Loading

Amikor a (saját fejlesztésű) futócipő facebook appom szólt, hogy már 93%-ánál tartok az ezer kilométeres elhasználódási időnek, akkor azon nyomban elrohantam a Maratonman Depoba, hogy az UB füzetet lobogtatva 21%-al olcsóbban jussak hozzá az új cipőmhöz, és hibába próbáltam fel három másik cipőt, végül maradtam a meglévő típusnál, a jól bevállt Saucony Powergrid Omni 12-nél.
A régi még mindig nagyon jó állapotban van, gyöngyvászna nem szakadt, pót szellőzők nem keletkeztek.

saucony_omni12regiesuj.jpg

Az alja azonban katasztrófális, a fekete talpréteg már nagyon rég semmivé kopott. Ez mondjuk érzésre semmit sem befolyásol, nem csúszik jobban, nem kopog, nem fáj benne semmim.

saucony_omni12_talpkopas.jpg

saucony_omni12_sarokkopas.jpg

Terepre, rövidebb futásra persze jó lesz második cipőnek, főleg, hogy egy régi Omni 10-est is beállítottam pár hónapja hasonló célokra, pedig az már 1200 kilométer fölött jár a kicsit slendriánul vezetett adataim szerint.

app.jpg

Az alkalmazást eléritek telefonról is, nem letölthető mobil app, hanem egy sima mobiloptimalizált weboldal, tehát netkapcsolat és Facebook belépés kell hozzá. A FB adatokat semmire sem használom az azonosításon kívül, nem posztol a faladra, nem zargat értesítőkkel, nem küldözget meghívókat.

futocipo_app.png

 

https://apps.facebook.com/futocipoapp/

 

 

29 thoughts on “Cipőcsere, megint ugyanolyanra – Saucony Powergrid Omni 12

 1. @rrroka: desktopról majd megnézem, de az csak otthonról megy. Elvileg WP-n is van másik browswer, de nem tudom, h saját motort használ e vagy az IE-re épít, mint a maxthon csinálta régen, nagyonnem hiányzott eddig, de majd utána olvasok. A nyáron amúgy is jön az IE11, az hoz egy csomó fejlesztést.

 2. Ez a cucc totál saját fejlesztés? Azta!!!
  A km-t te adod meg manuálisan, hogy 1000-nél 100% az elhasználódás?
  Szerintem írtam már, de azért még egyszer, én legutóbb a Progrid Ride 5-ömet 2500 km után cseréltem, most otthon ilyen elrohangálós, kertbenekecsülős cipőnek használom. Egyszerűen imádom a sauconyt, engem nem tudnak eltántorítani a “rosszhírek”, nekem eddig csak jó tapasztalatom volt velük, pedig nem egy párat használtam már el. És az is sokat elmond, hogy több más cipő felpróbálása után is maradsz ugyanannál a típusnál.

  A facebook appot megnézem, igaz én excelben vezetem a cipőbe tett km-eket.

 3. @snatch_: igen, az app teljesen saját munka, a keretrendszer mögötte a céges frameworkünk (az outlast framework (framework.outlast.hu/introduction/) kifejezetten fb appokra kiélezett kiterjesztése), azt nem én programoztam, annak CEO-nk a fejlesztője.

  Az 1000 km jelenleg kőbe van vésve, pont azért, hogy jó statisztikánk legyen arról, melyik márka melyik típusa bír ennél többet. ha manuálisan be lehetne írni 2500 kirit, akkor az elhasználódási lsita nézebne nem látszana, hogy 200%-ig tudtad vinni, így meg marha jól mutatja ezt a dupla méretű piros csík.

 4. Szia! Felvittem a két általam használt cipőt pár napja. Ma akartam hozzáírni kilométereket, de két másik cipőt “ad nekem” az app a futócipőim menüpont alatt. A sajátjaimat látom a cipőstatisztikánál, írja is hogy enyém, de azokat nem tudom “piszkálni”.

 5. @RoGeR: azt történt, hogy valamiért a FB azonosítód nélkül mentette el az app a cipőidet, így aztán mots mindekinek, aki FB azonosító nélkül nézi, vagy most érkezik, annak a te cipőidet mutatja. 🙂 le tudnád írni emailben, hogy volt-e vmi speciálsi körülmény, gép5telefon, böngésző? a nevemre kattintva jön be egy üzenetküldő, ott jöhet az infó.
  nagyon köszi!

Vélemény, hozzászólás?