Blogajánló

Blogajánló

Loading

Új rovattal bővítem a hosszutav.blog.hu-t, jobb oldalra kikerül a blogajánló "Futó blogok, fórumok" néven. Ezekre kattanva barátok, ismerősök, haverok, egyszóval futó kollégák internetes naplóit olvashatjátok.

Futó blogok

A kiindulópont az Futóblog, ahol a hosszútáv szerzőbrigádja is összekovácsolódott.
Annak ellenére, hogy az oldalt nyíltan a NIKE szponzorálja, nem reklám szagú blog, DaMartian őstermelő, pl simán mond rosszakat is a termékeikről. Sasvári József (Angelday) és Winkler Róbert a két gazda, bár mostanában nem nagyon futnak. Józsit próbáltam kapacitálni múltkor, hogy jöjjön velünk az Érdi Hendikepre, de ő plasztikból van, és inkább durmolt, Winkler Robit pedig a szüttyös időjárás riasztotta el mostanában a futóedzésektől, pedig ő elvileg őszi maratonra készül.

Witch már vasember, most a dupla IRONMAN-re készül (3,8 úszás – 180 bringa – 42,195 futás x 2). Én nagy tisztelettel nézek mindenkire, aki a  vízben több hosszt is le tud úszni, pláne ha 3,8 kilométert. Aki ezekután még teker majdnem kétszázat és fut egy maratont, az tényleg vasból van. Ha meg is duplázza akkor nem is tudom… acélból?

Sneci nem klasszikus blogot vezet, de ha a kilencevenes éveket idéző honlap kinézet nem riaszt el, rengeteg hasznos információt beszerezhetünk, és a erőt meríthetünk a viszontagságaiból. Edzéseit, tapaszalatait a "Mér FUTSZ? – én a lábamért" indexes fórumon osztja meg velünk.

Szintén nem blog, hanem fórum és szintén az indexen. Itt lehet szó szerint mindent megtudni a futásról. A leesni készülő lábujjkörmöktől, a házi készítésű energiaszeletig bármiről beszélgetnek fórumjukon a Futóbolondok. Van hétvégi kilóméter gyűjtés, nicknévvel ellátott futóbolond technikai mez, és saját sportegyesület. Nagyon összetartó társaság.

A szintén futóblogról ismertük meg BGy spanunkat, aki már 65. mizuno futócsukáját zúzza le, és ezt meg is örökíti.

Fejdip első maratonjára készül. Szigorúan kiosztottam neki az észt maratoni felkészülés ügyben. Mintha én már valaha futottam volna a klasszikus távot… 🙂

 

Legközelebb futó honlapokat fogok ajánlani.

7 thoughts on “Blogajánló

 1. Pajtikák! Egészen elérzékenyültem, hogy belinkeltétek a blogomat ide. Remélem, generál akkor forgalmat, hogy a havi 1 milkós reklámbevételem meglesz. :))))
  4-5 hete nem futok, szédülések jöttek rám néha, de azt még az antibiotikumra tudtam fogni. Azóta kivizsgálásokra járok, nem találtak egyelőre semmit. A szédelgésem elmúlt, talán ezen a vasárnapon egy gyenge 2-3 km-t megpróbálok futni. Így is lesz egy hónapom felkészülni a Bécsi Félmaratonra.

 2. @BGy: hát ha csak minden századik látogató átkattint, akkor nem lesz gond az egy millával… 😀
  olvastam, hogy szarul voltál, írtam is, h remélem már tudod kezdeni. itt is azt mondom, h az egyéni csúcsról azért ne mondj le, hat hét alatt sima ügy, hiszen az állóképességed nem lett oda. persze csak ah tudsz mostmár edzeni, és nem lesz semmi vész.

 3. @NJoco: azokat a blogokat szedtem össze, amiket olvasni szoktam,a bébielefántokkal eddig nem voltam így. azt tervezem, h időnként vagy ugyanilyen összegyűjtött, vagy egyenkénti ajánló lesz még.
  ha vigasztal a legközelebbi honlap ajánlóban a http://www.futoterkep.hu lesz az egyik legkiemeltebben hasznos oldal. és íme egy rámutató link is, ajándékba! 😉
  egyébként küldjetek be nyugodtan még oldalakat, kirakjuk őket!

 4. Én sem mondhatnám jobban, megtiszteltetés, hogy hivatkoztok rám! Kérem továbbra is osztani az észt!
  És most cserébe egy érdekesség: nekem most tavasszal lesz 2 éve, hogy elkezdtem futni, úgy hogy előtte napi 10-15 szál cigit elpipáltam és 8 kilóval több voltam és röhögtem squash közben az edzőteremben, mit kínozzák össze magukat azon a futógépen…. Aztán így elkapott a gépszíj!
  Próbálok, majd én is ilyen vissza-hivatkozást létrehozni a saját oldalról.

Vélemény, hozzászólás?