Pintér Sándor lenyomott

Pintér Sándor lenyomott

Loading

Nagyon besűrűsödött az életem az utóbbi időben, de mielőtt lelépek jól megérdemelt nyári pihenésemet tölteni, muszáj tőmondatokban beszámolnom a Gödöllői Erdei Terep Félmaratonról:

– a verseny Szabadság Napi Futásként ismert, az idén rendezték másodjára;

– téridő koordináták: 2013. június 29., szombat, rajt a gödöllői Máriabesenyő Máriabesnyő Kegytemplom előtti székelykaputól;

– Dobzse, IzmiTom és Rrróka alkották a kellemes társaságot. Érd power!

– a pályát kitűnően jelölték, a kihívásokkal teli terep ellenére sem tévedtem el, pedig szokásom;

– a rajt előtt egy kedves hölgy tájékoztatta a résztvevőket a logisztikáról, én csak az “…és arra vannak a klotyók” félmondatot kaptam el, mire hangosan körbekérdezgettem, hogy “Mit mondott? Hol vannak a lotyók?” A kegytemplom árnyékában nem arattam osztatlan sikert.

– az első párszáz méter után ismételten megfogadtam, hogy terepversenyen soha többet nem indulok, mert képtelen vagyok beosztani az erőmet. Hiába veszem fel a hátralévő távhoz igazított kényelmes utazótempót, jön egy domb, és lőttek a stratégiának. Szinttérképet memorizálgasson az, aki nem tud mit kezdeni az szabadidejével.

– a gödöllői terep húzós, talán van olyan nehéz, mint a Balboa-futásé. Meredek emelkedők és ereszkedők váltják egymást, és az sem sokat segített, hogy előttünk kerékpáros versenyzők taposták a pedált a vízmosásokban.

– viszonylag hamar kifulladtam, és jócskán visszavettem a sebességből, a dombokon gyakran csak sétáltam. Végig az volt az érzésem, hogy “na most ér utol Rrróka, de le van sz*rva”;

1:58:40-es idővel értem be, kemény 23.-ként a 140-ből, Pintér Sándor pont előttem futott be. Rrrókára három percet kellett várni, és a többiek is szépen teljesítettek. Hipp-hopp, hosszútávblog pont hu!

– megyek lefeküdni, de még beteszek ide pár képet. Jó pihenést nektek is!

3_1.jpg
2_1.jpg
1_1.jpg
4_1.jpg

5 thoughts on “Pintér Sándor lenyomott

  1. @Lemúr Miki: Ah, köszi! Miket megtud az ember! Szóval a “ruszkik, haza!” üzenetet lefordították “Pásli dámoj!”-ra és a muszkák szótfogadtak.
    A 22 évvel ezelőtti boldog, szép napok! Akkor még azt hittük, végre kihúzzák a szánkból a nagy f..szt, de csak azért tették, hogy mélyebbre lökhessék. Nem pont ezt akartuk, de generációk óta hitegetik a magyart, hogy a gyerekeknek, az unokáknak már jobb lesz. Lassan genetikusan kódolódik bennünk ez az üzenet. :)) vagyis inkább :(((
    Na, inkább fussunk, fel a hegyre! Mostanában futás közben a Hobo által megzenésített József Attila vers, az Ülni, Állni, Ölni, Halni indítja be az igazi iramot. Olvassátok el, vagy hallgassátok meg itt:
    youtu.be/J-P3whdDThI

Vélemény, hozzászólás?