Mit tudsz szigetkörön?

Mit tudsz szigetkörön?

Loading

A Margit-sziget rekortános (egyesek szerint pudingos :D) futókörének hosszát közmegegyezés szerint 5350 méternek szoktuk számolni. Minden hónap első szombatján van egy "hivatalos" verseny, a szigeti hendikep futás, ahol mindenki lemérheti mit tud a szigetkörön.

Ismerek két embert, aki 20 percen belül teljesítette a hedin ezt az öt és majdnem fél kilométert.
Az egyik Korányi Balázs, aki a 800 méteres távon a magyar csúcsot tartja 400-as pályán 1:45,39-el (Róma, 1999. július 07.) és fedett pályán is (Ez egy kb 190 méteres rekortán pálya, aminek erősen döntött kanyarjai vannak, így a 800 méter 4 kör és egy kicsi rajta.) 1:46,47  (Maebashi, 1999. március 7.)
2003-ban 17:29 alatt tolta a kört, ami 3:15 km/perces tempó.
A másik Sneci (az én személyes példaképem), akitől ez azért is nagy teljesítmény, mert ő senior, és a lábáért fut. Róla is 2003-as eredményt találtam, ez 19:57, ami 3:46-os tempó.

A srác, akivel az Érdi Hendikepen küzdök 20:25-öt futott tavaly ezen a pályán. (Úgy érzem, hogy az érdi 5 kiris terep futáson most jobbat futottam nála, de sajnos még nincsenek eremények.)  Ki kell mennem egy max futásra…

Az új félmaratoni világcsúcsot tartó Zersenay Tadese (58:23…) idejéből a futóidő tervezővel arányosan visszafele számolva az jön ki, hogy 2:33-as temóval tolná 13 perc 39 másodperc alatt. (Ide képzeljetek el egy képet, amin a szigeti futópályára photoshoppoltam direkt bénán Tadeset. De ezt a posztot egy netbookon írom Pécsett az orfűi félmaratonra akklimatizálódás közben, és se rajzprogim, se egerem, hogy akár csak bénán is összehozzam a montázst. De akinek van kedve és ideje, na és persze megfelelő eszközei, elkészíthetné és beküldhetné!)

 Ti mit tudtok szigetkörön?

(Lemúr Miki erre azt mondaná, hogy ez egy körkérdés… 😀 )

12 thoughts on “Mit tudsz szigetkörön?

 1. A feltett egyszerű kérdésre is csak bonyolultan tudok válaszolni.

  Egy (1) külső kört futni, nekem nem nagyon éri meg lemenni a Szigetre. Ilyet tavaly csináltam utoljára, akkor a legjobb 23.40 lett, de emlékszem, hogy elég bosszús voltam, mert legalább kétszer be kellet fékeznem, mert először elfoglalták a teljes futható területet keresztben, és másodszor meg egy kutya (gazdájával együtt) kiszámíthatatlanul kacsázott ide oda, és a kutyus pont előttem vágott át keresztbe (pórázostul). A végén meg valami barom autós miatt vesztettem legalább 2 (kettő) másodpercet, mert az Árpád hídról muszáj volt neki 120-szal letépnie.
  Tehát ideálisan (tehát 15 fok és reggel 6 körüli időpontban, amikor se kutyások, se gyalogosok nincsenek) nem futottam sose, tehát nem tudom mit tudok egy szigetkörön 🙂
  Ja, de mégis: nagyon tudok NÉZELŐDNI!!!

  Két szigetkörön éppen tegnap futottam életem legjobbját 48.30 – tudom nem ez volt a kérdés, de olyan jó elmondani 🙂

 2. Hát a leggyakrabban teljesített táv és idő általában így fest:
  A parkolótól az állatokig, olyan 20 perc. Közben általában gesztenyét és bogyókat szedünk meg megnézzük hol kötnek ki a hajók.
  A sasnál 10 perc, aztán vissza, ha jó az idő, akkor egy fagyival. Összesen általában 1-1.5 óra így a fél kör 🙂

Vélemény, hozzászólás?