Minden szempontból szélsőséges 2030 perc váltófutás

Minden szempontból szélsőséges 2030 perc váltófutás

Loading

startelott_555.jpg

A 2030 perces érdi váltófutás elsődleges célja, az Ultrabalaton csapatainknak nyújtott felkészülési lehetőség tökéletesen megvalósult: éjjel-nappal, tűző napon, zivatarban, esőben, viharos szélben, minden UB-n is várható körülmény között kipróbálhattuk magukat. A legdurvább időszak címre egyforma eséllyel pályázik a szombat 20-23 óra között szinte kizárólag Érd könyékét érintő heves zivatar (nagy RISZPEKT az ekkor is kitartó futóknak!!!) és a percre pontosan hajnali ötkor eleredő, az esemény végig folyamatosan kitartó eső és egyre erősödő szél. Utóbbiak miatt országszerte több esemény, köztük az Érd körbe kerékpáros felvonulás is elmaradt. (Pótnap: május 22., írd be a naptárba!)

tabor_555.jpg

Ezek a sátrak tök könnyűek, de szél is elfújja őket, szél meg volt rendesen a végén…

 

dron_555.jpg

UFO figyeli meg a startot

 

ejszakasz_555.jpg

Éjszakai futásból nem sok látszik fényképen…

 

szilviszabi.jpg

Rommá ázva is vidáman

 

zivatar_555.jpg

Szinte csak Érden volt zivatar

 

Az UB váltókon kívül rengeteg ismerős és ismeretlen futó is csatlakozott a közös futáshoz és kilométergyűjtéshez egy vagy több alkalommal, a kezdő fiataloktól kezdve a tapasztalt régebb óta fiatalokig, babakocsis futóktól az ultrásokig. A megtett kilométerek és a futások számában 5 és 80 km, valamint egy és tíz szakasz között minden előfordult, volt aki egyszer jött ki, volt aki az egész napot kint töltötte. A Duna gát parkolójában kialakított kicsi, de jól ellátott sátortáborunkban mindig zajlott az élet, ment a sztorizgatás, nevetgélés, aki jó pillanatban érkezett az bikinis lányokkal és kigyúrt félmeztelen srácokkal is találkozhatott, egy alkalommal pedig az éjszaka közepén ártatlan arccal futókat rémítette halálra egy nagy csapat sötétből támadó ijesztő lény, nekik szerdán dupla futóiskolát fogok tartani. És még videót (olyasmit) is csináltatok arról, hogy mennyire megijedtünk Zolival…

bikini.jpg

2030perckreta_555.jpg

fussbaszod_555.jpg

 

” – Amikor kb. itt vannak a mi vonalunkban akkor ugorjunk fel egyszerre és bepisilnek.
– Pisi, de jobb lenne kaki.
 – Én meg veszem…”

Jól fogyott az ÉTV által biztosított “100 méter mélyről, csövet sosem látott” víz, az ilyenkor életmentőnek számító kóla és gyümölcsös sör, a mágikus kókuszgolyó, álom finom meggyes süti, a nagy tálca tortaszelet, a halom banán és a többi szénhidrát tartalmú jóság, amit ilyen teljesítmény mellett büntetlenül lehet, sőt kifejezetten kell fogyasztani.

Köszönjük az Önkormányzat támogatását és a Polgárőrség védelmét!

Biztosak lehetünk benne, hogy ha kedvezőbbek az időjárási körülmények és vasárnap délelőttig kitart a jó idő, akkor meglett volna a másik célunk is, a 2030 kilométer összegyűjtése. A futásban nincs ha, szóval ez most elmaradt, de a résztvevők közül szerintem senki sem érezte magát emiatt csalódottnak.

befuto_555.jpg

Fuss, amikor jól esik!

 

Értékeljük a tapasztalatokat mind futás, mind szervezés szempontjából, és töretlen lelkesedéssel toljuk, nyomjuk, csapatjuk egyenesen az Ultrabalaton felé! HELLÓHAJRÁ!

Minden résztvevőnek köszi, hogy velünk voltatok, büszke vagyok a csapat összetartására!

befutva_555.jpg

 

9 thoughts on “Minden szempontból szélsőséges 2030 perc váltófutás

 1. @rrroka: Van irányító szám itt is, csak nem sok ismerősöm van, aki sportol. Tavaly egy sráccal megbeszéltük, hogy futunk egy hosszabbat (50km), majd kitalálta, hogy szervez köré egy eseményt. Lettünk vagy négyen futok meg vagy 5-6 bicajos is jelentette, hogy elkísérne minket. Nem lett belőle semmi, a srác beteg volt, tologatta az időpontot folyamatosan. Majd nem is lett belőle semmi.
  A múlt heten én futottam egy hosszút, amit már több hónapja terveztünk egy haverral, de ő beteg volt akkor, én meg már untam a halasztgatást. Vagyunk 5en magyarok, akik futnak is, de egy hosszabb programot összeegyeztetni lehetetlen.

 2. Nekem ez két dologra volt jó:
  1. végre futottam a gáton
  2. összefutottam veled és válthattunk 3 mondatot 😀

  De sajnos még annyira érezte a lábam a vivicittát, hogy ez a 16 km (3km oda, 2 kör ott, 3km vissza) visszahozta az izomlázat, így a vasárnapot szkippeltem. Mondjuk ez az UB dolog nem az én műfajom, nem nekem találták ki.

  És csak halkan jegyzem meg, hogy az alatt az 1 óra alatt, amikor a gáton futottam, egy lány kivételével (ő nagyon lelkesen le is fotózott) csak a fiúk viszonozták a köszönésem, a csajok kb el is fordították a fejüket…:(

Vélemény, hozzászólás?