Maratoni felkészülés, 11-12. hét /12 hét

Maratoni felkészülés, 11-12. hét /12 hét

Loading

Az utolsó két hetem nem sikerült jól, egy mélypont után végre megint ment a futás, de a Phoenix a szerelőnél, így egy reaktivált Omni 10-ben nyomtam, ami kényelmes volt, de úgy néz ki, vagy a csillapítás kevés már benne, vagy a lábaimnak volt sok az edzés, de egy hete érzékeny a térdem alatti rész, és sajog a sípcsontom, ezért a 12. héten eddig csak egy átmozgató futást mentem, jelenleg különböző kenőcsökkel próbálom helyrevarázsolni a rendszert.
Közben kiderült, hogy a Phoenix bár javítható, de cserét/levásárlást ajánlottak fel, ami korrekt és jó hír, de azt is jelenti, hogy a maratont az 1100++ km-es cipőben kell futnom. Szóval most alaposan rápihenek.

11. hét, szerda, 16.15 km

Az előző heti rossz közérzet után, most végre jól ment a futás, ugyanolyan harmadolós-gátas futást csináltam, mint egy hete, kicsit megnyújtva a gátat a 6-os útig. Lefele simán ment az 5:15-ös tempó, a gáton odafele 5 perc alá gyorsultam, visszafele pedig 4:50 alá, haza kényelmes 5:30-ban érkeztem, nem elfáradás, hanem szándékos lazítás miatt lassulva.
Olyan hideg volt, hogy hosszú gatya, hosszú felső kellett.

Idő: 01:23:36
Táv: 16.15 km
Tempó: 05:11


11. hét, péntek, 12 km

Megint megismételtem az egy héttel ezelőtti távot, megint sokkal jobban ment, megint hideg volt.

Idő: 01:05:27
Táv: 12 km
Tempó: 05:27

A héten többet nem futottam, kijött az enyhe lábfájásom, inkább nem erőltettem egy hétvégi 20 fölötti futást.

 

12. hét, kedd, 6,5 km átmozgatás

Áronnal és Malőr kutyával elfutottunk reggel a Ferenciekről a Lágymányosi Rákóczi hídig. A Fővám téri bálna mellett már megnyitották a bringautat, így végig közvetlenül a Duna-parton tudtunk futni, egy korlátnyira a folyótól, elég menő volt. 🙂 A MÜPA/Nemzeti Színház épületegyüttesnél fordultunk (mindig elfelejtem melyiket melyik pártoldal építette, így sosem tudom melyik szép, melyik csúnya), elég is volt ennyi, lábaim nem fájtak futás közben, de amúgy érzem őket.

Idő: 00:39:00
Táv: 6.5 km
Tempó: 06:00

A 12 hét alatt kb. 340 kilométert futottam, fele részben edzésterv szerint mozogva, fele részben úgy, ahogy éppen jól esett. Nem nevezném acélos felkészülésnek, előző évben majdnem ugyanennyit mentem a 8 hét alatt. Kimaradtak a 25 km fölötti hosszú futások, de több 20 körüli volt, mint tavaly. Valamiért jobbnak érzem a felkészülést, mint 2012-ben, pedig a számok alapján okom nem nagyon lenne rá, ezt még át kell gondolnom, végig kell néznem az időket/távokat és az alapján tervezni a tempót.
Tudom, hogy versenyen nem fog fájni a lábam, de kicsit aggaszt mi lesz utána. Mondjuk maraton után kb. két hétig nem szoktam futni az alatt lesz idő regenerálódni.
Vasárnap a jelszó: nem elfutni az elejét, magnéziumot zabálni! Ha nem áll be a lábom 30 km után, ahogy szokott, akkor nem lesz akkora lassulás, és reális a 3:45.
Na majd meglátjuk.

13 thoughts on “Maratoni felkészülés, 11-12. hét /12 hét

Vélemény, hozzászólás?