Blues zenére futni egy megváltozott világban

Blues zenére futni egy megváltozott világban

 18 

Blues számból nem lesz powersong. Tisztelem, becsülöm Deák Bill Gyula munkáságát, de rá kellett jönnöm a futáshoz (egy-két számot kivéve) nem igazán alkalmas az a zenei stílus, amit ő képvisel. Viszont ma ilyen kedvem volt, kipróbáltam. Nem jött be, hagyom, nincs sértődés. A blues marad meló mellé. 🙂
A dombos körömet futottam, a hóra és az autósokra való tekintettel egy kicsit más útvonalon, elkerülve a forgalmasabb műutak egy részét, mert a havas szélű utakon nagyon kényelmetlen az idióta kocsik elől ugrálni alkalomadtán. Nem tudom, hogy a fények miatt volt, vagy átcsúsztam egy párhuzamos világba, ami kicsit más, mint az eredeti sajátom, de az útvonal dombjai ma sokkal nagyobbaknak tűntek. Mint amikor egy plédet jobban meggyűr az ember: a mintája, felülete ugyanaz, de a hepehupák sokal nagyobbak. Fura, ismerősen ismeretlen érzés volt ahogy figyeltem magam előtt az utat. Utólag az időmet nézve is gyanús, hogy én mégsem a szokott utamat jártam be. Nem örülök neki, hogy a párhuzamos világok közül pont egy dúsabb domborzattal rendelkezőbe csúsztam át.
Remélem, hogy az eddig jobb kézre eső villanykapcsolók maradtak a megszokott oldalukon, és hogy a 106-on továbbra is a tűzoltókat érem el.

Idő: 01:23:53
Táv: 14.75 km
Tempó: 05:41
Zene: Deák Bill Gyula – Bűnön, bánaton, börtönön túl; Mindhalálig blues

18 thoughts on “Blues zenére futni egy megváltozott világban

 1. @rrroka: A 106-ot kihagyták, ez talán a 06-os körzet-előválasztóval függhet össze.
  Mentők – 104
  Tűzoltóság – 105
  Rendőrség – 107
  Általános – 112

  Épp a héten voltam tűzvédelmi oktatáson, úgyhogy magas labda volt 🙂

 2. Rossz zenét választottál. A shuffle gyakorlatilag 3/4-es alapú, trattya-rattya-rattya-rattya. Próbáljál meg keringőre futni, hasonlóan rossz érzés lesz.

  Viszont a blues nem csak shuffle lehet (bár ez az autentikus változata), ha funkos, coutrys, rockabilis ritmusra írt bluest hallgatsz, arra lehet jól futni. Nekem pl. most ez a power songom:

  http://www.youtube.com/watch?v=i5Tiqv4Irjs

 3. @pannonfunk: najó, de aki nem zenei szakember és a 3/4-ről a rövidgatya jut eszébe az előre nem tudhassa! 🙂 ezen a két albumon is volt 2-3 szám ami ment a futás alá, de nagyrészt nem passzolt.
  javasolj nekünk powersongot erre a hónapra!

 4. A februári Hobó koncertre el kellene menni. Még hezitálok egy hétig, mégiscsak rajtuk nőttem fel és lettem “forradalmár” ’90-ben. Még mindig olyan jó énekelni, hogy “elmennek a vadászok”.

 5. @rrroka: Nagyon szívesen, ott van fent az előző kommentemben: Eric Clapton – J.J. Cale: After midnight. Főleg Clapton szólója nagyon beindulós.

 6. Ja, és ha már Hobonál tartunk, Hobo is nagy J.J. Cale rajongó. A Danubius rádióban volt hétfő esténként blues órája a ’90-es évek elején, ott hallottam először én is J.J. Cale albumot (és rögzítettem kazettára 🙂 )

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük