Kalenji Protect 1000 futódzseki tartósteszt

Kalenji Protect 1000 futódzseki tartósteszt

Loading

Külső és belső zsebek, figyelem felkeltő narancssárga szín, fényvisszaverő csíkok, jó szellőzés, szél- és enyhén esőálló, és 5 (öt!) éve bírja már a strapát. Ez a Kalenji Protect 1000 futódzsekim igaz története.
2008-ban egy szeptemberi délutánon kaptam a bátyámtól ezt a rendkívül jó színű futókabátot. Éppen túl voltam egy eléggé sikertelen Nike félmaratonon ahol a 2007-es 1:39 után itt sikerült fejreállnom, és majdnem feladnom a versenyt, de végül 2 óra 10 perc alatt beslattyogtam. A következő héten a K&H éjszakai futáson együtt indultunk és majd megfagytunk, onnan jöhetett az ötlet tesómnak, hogy kapok egy ilyen alap futócuccot. 
Az elmúlt öt év alatt hideg vagy rossz idő esetén sokszor futottam ebben a futókabátban, nem mondom, hogy minden futás után ki lett mosva, de számoljunk azzal, hogy több, mint minden másfeledikre, akkor is tuti túl van száz 30C°-os kímélő mosóprogramon.
Még mindig nincs olyan hibája, ami miatt ne lehetne felvenni futáshoz, bár a külső zsebek cipzárja néha rosszul záródik, és épp ma jött le a hátáról a fényvisszaverő kalenji jel. Nem biztos, hogy még kapni a Decathlonban, de pár éve még sikerült beszerezni kezdő téli futócuccnak.
A te dzsekid hogy bírja?

13 thoughts on “Kalenji Protect 1000 futódzseki tartósteszt

 1. Futokabatom nincsen, csak egy vekony esökabat, szeldzsekim. A hömerseklet csökkenesevel igy vastagodik a ruhazatom:
  – nyari meleg: polo
  – 15 fok felett: polo + vekony pulcsi
  – 10 fok alatt: polo +vastag pulcsi
  – 0 fok körül: polo + vastag pulcsi + szeldzseki
  – -5 körül: polo + vekony pulcsi + vastag pulcsi + szeldzseki
  Ha nagyon hideg van, akkor meg van egy hosszu ujju polom, azt is felveszem. Mivel ezek relative vekony anyagok, meg a leghidegebb idöben sem nezeki ki ugy, mint a Michelin baba.
  Amit mindig veszek 10 fok alatt: sal, sapka. Kesztyüt szinte soha, mert a kezem a 2km-nel mar mindig meleg.

 2. Nekem egy kb 5-6 éves Elastic bringás thermo felsőm van. Sajnos igazából csak 5 fok alatt jó, felette már nagyon izzadok és melegem van benne.

  Jövőre akarok venni egy átmeneti felsőt, mert 15 és 5 fok között nem igazán tudok jól felöltözni (most ujjatlan bringás mez + rövidujjú mez + karmelegítő kombóban vészelem át ezt a tartományt).

Vélemény, hozzászólás?