Havi talpalávaló: Rammstein – Engel

Havi talpalávaló: Rammstein – Engel

Loading

Kinyomoztam, hogy ehavi talpalávaló nótánkat egészen pontosan 1998. augusztus 10-én hallottam először, úgy délelőtt tíz óra magasságában. Onnan tudom megállapítani ilyen pontosan, hogy éppen totál másnaposan próbáltam kijutni a Szigetről, és az egyik CD árusnál valami piszok jó zene üvöltött, rohadt jó tempós-elektronikus-rockos hangzás, olyan, amihez az amúgy ritka ronda német nyelv tökéletesen illett. Betértem az árus ponyvája alá,: – Ezek kik? – A Rammstein. – Ez tök jó zene, nem lesznek Szigeten? – Tegnap voltak.
Akkoriban hetente kétszer rock klubba is jártunk (péntek E-klub, szombat Wigwam, még a Csörsz utcában), szóval nem tudom hogyan került el ez a remek iparimetál nóta, de annyira tetszett, hogy még a szakközép óta elfeledett német tudásom is előjött, és egészen nagy részeket értettem meg a szövegből, sőt mai napig végig tudom üvölteni torkom szakadtából. Az egyik kedvenc számunk lett, szerencsére sokáig ment még a koncertek utáni rock diszkókban, ahol általában a Sisters of Mercy – Temple of Love és a Rage Against The Machine – “Kibaszott tócsa” körüli blokkba volt betéve, garantálva, hogy izzadtra táncoljuk magunkat.
Ej régi szép idők.
Küldöm tehát mindenkinek, aki szereti: Rammstein – Engel

19 thoughts on “Havi talpalávaló: Rammstein – Engel

 1. Én 1998.augusztus 9.-én voltam másnapos. Reggel 4-re keveredtem haza. Sőt, azon az éjszakán egy cserépkályha szélét is letörtem. Már bevallhatom, én voltam. Nem direkt volt. A kályhás csinálta meg szarul. Nevezetes dátum, természetesen egy csaj miatt, ezért emlékszem. Persze a csaj már a fasorban sincs. :)))

 2. @Lemúr Miki: Woodstock? Nem is gondoltam, hogy ilyen hippi arc vagy 🙂 A Sabbath jó választás, de valami olyan, amikor Ozzy még nem volt nagyon szétcsúszva.
  Egy Crimson Glory 1988-ban? Egy Fates Warning, Zonder-rel és Vera-val? Rush 1980-ban? A Queensryche a teljes Livecrime-al? A Dream Theater Kevin Moore-al? Ja, olyanon voltam 🙂

 3. @Lemúr Miki: Szerintem, Miki egyezik az ízlésünk, ha megépítem az időgépet elviszlek egy régenvolt koncertre.
  Hát igen, Geddy Lee hangja megosztja a rocktársadalmat. De hát kérdem én milyen, ha nem vészjósló hangon szólaljon meg az antiutópisztikus jövendölés a világot uraló cyberpapokról? 🙂
  De felőlem mehetünk 1988-ba is, akkor már azért nem olyan karcos a mester hanga, mint a 2112-n. Végül így vissza kanyarodhatunk a futáshoz. Ezt el tudnám képzelni egy maratonhoz dicsőséges befutózenének:
  http://www.youtube.com/watch?v=rP58U_R3gK0

Vélemény, hozzászólás?