14,5 km tempós futás

14,5 km tempós futás

Loading

– 1h 19′ alatt

Az utóbbi időben munka- és egészségügyi problémák kihívások miatt elég keveset edzettünk. Ezen az áldatlan helyzeten szépítettünk kicsit tegnap, a fürdő érintésével elvágtáztunk az aszfaltút végéig, majd vissza. Ez Rrrókáéktól összesen 14,5 km, amihez még hozzájön részemről 1,8 km a Rrrókalyukig és onnan haza.

Átlag 5:30-as tempóban futottunk, így volt idő beszélgetni is, pedig igyekeztem szaporázni, hátha a sporttársból kifogy a szusz. Miután túl voltunk egy infantilis köpőversenyen (ezt én indítványoztam), ravaszdi barátom javasolta, hogy a fordulóig hátralévő 300 m-en versenyezzünk. Ez legalább akkora marhaság volt, mint a köpőverseny, mert a férfiúi büszkeség miatt mindketten utolsó lehelletünkig küzdöttünk, és teljesen kidőlve értünk célba. Ami ugye az össztáv felénél volt, ráadásul visszafele alattomosan emelkedik az út. Szinte felkéredzkedtünk a helyiérdekűre, de a pénzhiány végül megmentett a szégyentől.

Fiúk, lányok: edzetlenül, a táv felénél ne vágtázzatok ész nélkül, mert kiköpitek a tüdőtöket és akkor mi lesz? Inkább legyetek okosabbak, hagyjátok nyerni a másikat, ha már annyira fickándozik benne az ifjonti hév.

Hazafele megbeszéltük, hogy 30 éves kor után már nem gyorsul az ember, csak az állóképessége nő (ez még nem bizonyított), továbbá, hogy Rrróka 2 lépés/1 levegő ütemben fut, én meg 3/1-ben. Nem tudom, ennek van-e bármi jelentősége, de abban a pillanatban érdekesnek észrevételnek tűnt.

Ti meg fussatok, ahogy jólesik, és előre a végső győzelemig! Bis zum bitteren Ende!

One thought on “14,5 km tempós futás

  1. Nagyon korrekten elhallgattad, hogy mindkét versenyt nyerted 3 méterrel. 🙂
    szerintem több volt a táv, mint 300m (vagy legalábbis többnek tűnt), inkább olyan 500 lehetett, de tényleg kiköptem a tüdőmet, és előjött az ilyenkor szokásos fémes íz a számban.

Vélemény, hozzászólás?