Vasárnapi hosszúfutás

Vasárnapi hosszúfutás

Loading

Yours Truly futás szabályok

1. Fuss (és vagy) gyalogolj 50 kilométert január 31-én vagy február 28-án. Mindkét alkalommal 24 óra áll rendelkezésedre, hogy teljesítsd a távot.
2. Pálya és helyszín: bárhol a világon, (úton, ösvényen, edzőteremben), bármilyen 50 kilométeres táv lehet.
3. Részvételi díj: nincs
Az eredményeket legkésőbb február 15-ig illetve március 15-ig lehet beküldeni.

Vasárnap négykor sikerült összeszervezni egy három fős futást. Lemúr Mikivel terveztünk egy 15 fölötti távot a Yours Truly Hungarian Edition 50 km-re alapozva, így némi kerülővel a Fundoklia-völgyet és környékét terveztük megtekinteni, M barátomat pedig ennek a középső szakaszára becsatlakoztattuk. Nagyon jó hangulatú beszélgetős futás volt, a fundoklia ösvényein kellett csak kicsit libasoroznunk egymás mögött, és volt eszem-iszom is, müzliszelettel, isoitallal, valamint olyan sztorikkal, amiknek ilyesmi csattanója volt hogy „Reggel másnaposan felébredve elfelejtettem, hogy én most görög vagyok.”. Azt hiszem a bohó, fiatal, fesztiválozós éveim végét jelenti, hogy amikor Lemúr Miki azt mesélte „Először mentem a szigetre”, nekem az jutott eszembe, hogy szigetkört futni ment… Közbe meg persze Sziget-fesztiválozni. A görögös sztori is itt esett meg vele természetesen. 🙂

Visszafele a lejtőn kipihenve magát M az ő utolsó szakaszán elkezdett hajrázni, közben valami olyat sikerült mondania, hogy lassít, mert mi biztos nem akarunk elfáradni, hogy még tudjunk futni hazafele. Erre persze kivágtunk egy alapos sprintet, ami az érdi utakon kicsit veszélyes a bokákra, de meg kell mutatni a sihedereknek, hogy mit tudnak a nagyok! :))) A legalább ötperces tempójú hajrát M simán bírta, ennek örülök. (Új távlatok nyílnak előtte, a neve fartlek edzés!)
M 7,7 km-es szakasza 48 perc körüli lett, ami 4 perccel jobb, mint legutóbb…
Elköszönés, pacsi, „legalább szerdáig pihenj” jótanács, majd Mikivel továbbálltunk. Most jártunk 12 km körül, így egy kisebb kerülővel terveztük a hazamenetelt. A lábkímélő földutak helyett áttértünk az aszfaltra, ahol a szokásos forgalommal szembe futást alkalmaztuk. Már eléggé besötétedett, és ez, a hosszú hajam, meg Miki új decathlonos futó tapinadrágja lehetett az oka annak, hogy mellettünk egy kisbuszra való munkás lassított. Gondolom hátulról már alaposan megskubizták a formás farizmainkat, de szemből csalódást okoztunk a szakállas fizimiskánkkal. A sofőr szájáról valami olyasmit olvastam le, hogy „bazmeg ezek fickók!”, majd röhögve elhúztak. Hát mi is röhögtünk! 😀

A hátralévő távon az 50 km teljesítését tervezgettük: egyben, lassan, hat percen kívüli tempóval, akár megállva, sétálva fussunk? Vagy fussunk délelőtt és délután is? Bátrak legyünk? Vagy okosak?

– táv: 17,35 km
– idő: 1:38:58
– tempó: 5:42
– pálya: http://futoterkep.hu/utvonal/gk2lsf/
– edzésnapló: http://www.edzesonline.hu/edzes/303296

3 thoughts on “Vasárnapi hosszúfutás

  1. @NJoco: legjobb rész:
    “A következő szakaszon egy 6-10 éves gyerekekből álló csoport. Én meg azt hittem szeretem a gyerekeket. Mellettem futnak, mintha nem velem versenyeznének. A hátam mögött a nagy duma, hogy ők gyorsabban is tudnak futni. Látványosan részhajrákba leelőznek. Jól szórakoznak. Én meg nyomom a saját kis tempóm. Közben megfogadom, hogy ha valamelyik kis köcsög kartávolságba jön, azért lekeverek neki egy pofont. De nagyon fürgék a kis mocskok. ”
    :DDD
    te mit mentél itt?

Vélemény, hozzászólás?