Vágta a gáton

Vágta a gáton

 25 

– 10,4 km futás
– 47′ 43" alatt
– st: Lionize – Destruction Manual

Tegnap délután Rrróka nem ért rá, így magányos edzésre készültem a töltésen, végül úgy alakult, hogy két gyönyörű hölgy társaságában mentem le a Dunához. Nem akartam őket nagyon feltartani, az eredetileg tervezett 15-20 km helyett csak két körre szántam rá magam, de gondoltam, ha már, akkor húzzunk bele.

A töltés aszfaltos részét két kapu három részre osztja, és a Rrróka korábbi ötletét alkalmazva minden második résztávon kicsit gyorsítottam. Az átlagsebesség az eddigiekhez képest viszonylag gyors, 4’35"/km lett. Gyakorlatilag ez a maximum, amit a dolgok jelen állása szerint ki tudok hozni magamból 10 km-en.

A saját béndzsa amatőr szintemen ez talán nem rossz, de Sneci futóidő-kalkulátora szerint meg se közelítem vele a tervezett félmaratoni időmet, Rrróka 1h 39′-es rekordját. Szeptember 4-ig már egy hónap sincs hátra, hátha addig a frusztráció miatt szét is hajtom magam, s akkor felszed a záróbusz, amint az út szélén vörös fejjel hányok. Lám, mit tesz a férfivirtus és a teljesítménykényszer! Le kéne lassítani, és átgondolni az életet.

 

13 thoughts on “Vágta a gáton

  1. 1. Jo az a foto, csak a gyonyoru nok hol vannak?! Tuti ok is futottak? 😉
    2. Nemreg futottatok egy 20,8-at 1:39 alatt, ott a 10-nek kevesebbnek kellett lennie…

  2. @Lemúr Miki: jól nyomtad! 🙂 bakker, hihetetlen, hoyg ebből a kalkulátor szerint nem jön ki az 1:40 alatti idő, túl sok lassulással számol szerintem. nekem az ominózus 1:39-nél, 48:56 volt a féltáv, ami egy perccel lassabb annál amit te most prezentáltál, igaz nem sokat lassultam akkor.

  3. Szerintem is tul sok lassulassal szamol! ha a 20,8-on az elso tizes majdnem 50 volt, akkor te kvazi SEMMIT nem lassulsz a 2.tizesen. Tehat a formula nem illik rad 🙂

  4. Hm. A kalkulátor szerint, ha 5 km-en a PB-m 24:23, akkor félmaratont tudnék futni 1 óra 52 perc alatt. Hiszi a piszi.

  5. @Lemúr Miki: Optimista. Én már egy 1 óra 59-cel határtalanul boldog leszek. Algoritmust nem tudok, de a szigetkétkör PB-re (58:30) már reálisabb eredmény jön ki, azt mondja, hogy ott még 1-2 percet kell gyorsulnom, hogy biztosan meglegyen a sub-120.

  6. @Lemúr Miki: szerintem sem lesz gondod, de azért csak izgulj! 😀 egy a lényeg, az elejét nem elfutni, mint én a múltkor a felmérőn. ha csak két perccel lassabb vagyok, biztos 5 perccel jobb lesz a második tizes.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük