Talpalávaló: Tibidabo – Mindig egy ilyen nőt

Talpalávaló: Tibidabo – Mindig egy ilyen nőt

Loading

Régi barátunk Pannonfunk küldte ehavi talpalávalónak zenekaruk, a Tibidabo új számát, a “Mindig egy ilyen nőt”.  
Pannonfunk a stáblista szerint fuvola/ének pozícióban szerepel a bandában, gondolom nem egyszerre.

A Tibidabo egy hegy Barcelona közelében, latin eredetű nevének jelentése: neked adom. A Tibidabo zenekar is adni szeretne, egy élményt, egy zenei és szövegvilág páratlan kombinációját. Zenei világában a ’70-es, ’80-as évek rhythm’n’blues, funk, jazz-funk stílusaihoz nyúl vissza, azokkal bátran kísérletezve, ugyanakkor emészthetőnek maradva, így keverve ki egy fiatalos, dallamos, táncolható zenét. 
 
A zenekar azonban mégsem nosztalgia zenekar, mert modern, XXI. századi szövegei frissek, aktuálisak. Szövegvilága néhol vidám, bohó, öniróniába hajló, néhol komoly gondolatokat, érzéseket mond el. Impresszionista képekkel fest le érzéseket, a szürrealitás határát súrolva. 

A zenekarnak a közeljövőben jelenik meg a bemutatkozó demo albuma, A jazz, meg a funk, meg a rock’n’roll címen. Erről az albumról szeretnénk most bemutatni az egyik legkönnyedebb hangvételű számot. Szerelmes számokkal Dunát lehet rekeszteni  (a BSZM környékén stílusosan: Balatont árasztani). Azonban kevés dal hegyezi ki a hangsúlyt arra, hogy milyen érzés szerelmesnek lenni. Úgy igazából. Amikor érzed, hogy megtaláltad az igazit. Olyankor megváltozik az ember percepciója a világról, elkezdenek forogni a fények (hiszen egy diszkógömb az élet), és a Váci úton sétálva is olyan, mintha a házak aranyba lennének mártva, miközben az azúrkék égen fodros cirrusfelhőket sodor az északi szél. Beleszédülsz az éjszakába (magyar nyelvlecke török vendégmunkásoknak, első fejezet: Minden? Minden mehet?), és hajnal felé még a nagyváros közepén is átölel a természet és onnan nézed, ahogy az első repülők Ferihegyről felszállva percek alatt elérik a város másik szélét. Emlékek tódulnak az agyadba, miközben a természet is megbolondul, tavaszi eső kezd esni a télben, hogy aztán majd újra tél legyen a tavaszban, és megroppan a föld is alattad, ahogy ráeszmélsz: mindig egy ilyen nőt akartál. Ilyenkor könnyű az élet.
 
Fussatok sokat, legyetek szerelmesek (ha másba nem, akkor a futásba 🙂 ), és persze lájkoljátok, kövessetek minket a fészbúkon, és halgassátoka dalt!

3 thoughts on “Talpalávaló: Tibidabo – Mindig egy ilyen nőt

Vélemény, hozzászólás?