Szorgalmas edzések, közte egy kis versenyzés

Szorgalmas edzések, közte egy kis versenyzés

Loading

Töretlen lelkesedéssel tartom magam a félmaratoni edzéstervhez. Minden edzésnapon futottam, és nem is változtattam igazán az előírtakon, csak a vasárnapi hosszú futást cseréltem le a SPAR Staféta kedvéért.
Jelentem a váltónk jól szerepelt. Semmi tervünk nem volt, fuss, ahogy jól esik, mondtuk egymásnak. Első futónk Dobzse egy éve sarok problémákkal küzd, mégis 1 óra körül tolta a kezdő 12,5 kirit. Áron az utolsó pillanatban döntött hogy a huszast futja, éjjel nyűgje volt, lázasnak érezte magát, előtte meg fájt bringázánál a combforgója. végül bátran nekiállt és féltávnál telefonált (Így-e! :DDD), hogy megy neki öt perces tempóval, időben álljak a zónába. Végül az utolsó 3 km-re kissé kipurcant és kicsúszott, de 1:48 körül átadta stafétát (valamiért nincs hivatalos chipes idő). Én nem izgultam és nem is terveztem semmit, megyek ahogy bírok, nyilván 5 percen belül ezen a kis 9 kilométeren. Így is lett, 41 percen belül, 4:30-as átlaggal értem be, összesített nettó időnk 3:28:01 lett.
Derrick barátunk első 30 kilométerért teljesítette 4:06:06 lett az ideje, azt hiszem kicsit megborította a szokatlan meleg, és hogy nem sötétedés után futott.
Lemúr Miki dacolva a láb-bajaival 3:43:35-t futott a maratoni távon, érzéseit megint egy nagyon szép posztban mesélt el nekünk.

Szóval edzegetek. Tök szorgalmas vagyok. Érzem az eredményeket. Néha fájdogál az IT szalagom, kenegetem krémekkel, ápolgatom, futás közben nem is nagyon szokott fájni, csak a dombok viselik meg.
Kedden kemény de kurta edzést futottam, 6×800 méter résztáv volt feladva köztük 2 perc pihenővel (és persze megfelelő bemelegítés és levezetés!). Ezek nekem nagyon fekszenek, az első bátortalan 3:20-as után 3 perc körül behoztam a többit, az utolsóra pedig 2:59 ment. Ez 3:45 perc/km körüli sebesség kedves hölgyeim és uraim! Nem gondoltam volna, hogy megy ez nekem, de örülök, hogy így van.
Szerdán sima 6,5km, ma csütörtökön pedig sima 11km, sok mindent nem lehet róluk mesélni, talán annyit, hogy nem nagyon fájt semmim szerencsére, de nagyon becsületesen melegítek előtte és nyújtok utána a  pannonfunk által javasolt IT-szalag gyakorlatokkal.
Nem is szaporítom tovább a szót, előre, hajrá, hejj!

Péntek Szombat Vasárnap Kedd Szerda Csütörtök
Idő: 00:54:15
Táv: 10 km
Tempó: 05:25
Normál futás
Idő: 00:33:56
Táv:
5.4 km
Tempó: 06:17
Átmozgatás
 
Idő: 00:40:56
Táv: 9 km
Tempó: 04:32
Verseny
 
Idő: 00:18:36
Táv:
4.8 km
Tempó: 03:52
Résztáv
+1.5km
bemelegítés
-levezetés
Idő: 00:35:05
Táv: 6.5 km
Tempó: 05:23
Normál futás
 
Idő: 00:59:43
Táv: 11.3 km
Tempó: 05:17
Normál futás

 

17 thoughts on “Szorgalmas edzések, közte egy kis versenyzés

 1. ehh, irigyellek az edzés miatt.
  A vasárnapi félmaraton óta nem futottam egy métert sem, nem tudom mi van velem, de olyan fáradtnak érzem magam, mintha minimum valami 100km-es sivatagi ultrát futottam volna, nem egy alig félmaratont. Pedig minden nap úgy ébredek, hogy este elmegyek egy tízesre.

 2. hu, a resztavok igen erosre sikerultek! Nagyon biztato a felmaraton-idore nezve 🙂 En is igen kivancsi vagyok, mit latni majd ez utan az edzesterv utan, de elore mondom, hogy szerintem durva javulas varhato! Mar csak abbol kiindulva is, h mennyire gyorsan fejlodsz, szamomra ez azt kiabalja, h eddig baromira nem hasznaltad ki a kapacitasodat!:-)

 3. @rrroka: ti (te+Lemúr Úr) nem regisztráltok (csak gmail-es cím kell hozzá) azilinha táblázatába? futo.blog-on fent volt a link hezzá.
  google-docba megy az egész, jó sok mindenki ott van és nem FB-s, hanem csak bepötyögős az egész.
  pld csak onnan tudom, hogy Bitliszbá-nak fáj a dereka. innen is jobbulást.

 4. @rrroka: mondjuk a tiétek itt valóban látható, fölösleges dupla admin.
  A linket azért ide beteszem:
  docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Akue4MHPvrxmdGVNSFh2TUVkd0tjb20wQjNmVW1lNGc#gid=16
  be van állítva a view, ezért gondolom senki nem haragszik meg a tagok közül, ha ezt most ide beillesztettem.

  a heti lebontást a futós múltadból halásztad elő és szabadtad most magadra vagy valami site-ról nézted a gyorsítós ötleteket?

Vélemény, hozzászólás?