Péntek esti levezetés

Péntek esti levezetés

Loading

Izgalmas hetem volt, csak pénteken jutottam el odáig, hogy futni szeretnék végre. Lemúr Mikivel meg is beszéltük, hogy megyünk, aztán lemondtam mert feleségemért kellett mennem (meg egy kicsit megijedtem, mert Lemúr 20 kirit akart futni a magasles felé, és erre nem voltam felkészülve, majd vasárnap, másnaposan), aztán később mégis tudtam indulni, akkor rácsörögtem, gondoltam visszafelé becsatlakozom hozzá, de ő futás helyett már sört ivott, így kénytelen voltam egyedül menni, de akkor már inkább erre Sárd utca felé, itt mégiscsak van csap. Tudunk kavarni mi? 🙂

Mindössze 10 kirit toltam, a futás jól esett, mert nem volt már olyan meleg, hazafele az uccsó fél kirin oda is léptem, így egy perccel gyorsabb voltam. Később jutott eszembe, hogy kicsit tovább kellett volna szaladni, hogy meglegyen az egy óra, de mostmár mindegy.

A tervem pedig a következő: több ilyen 15 km alattit fogok szaladni, fartlekezve, harmadolva, stb, öt perces tempó körül, így remélhetőleg szokom a tempót a félmaratoni csúcsdöntésre. Nyilván nem ugyanaz, mintha Lemúr Mikivel ugyanebben a tempóban huszasokat futnánk, de egyelőre ezzel beérem, erre tudok időt szakítani, és úgy néz ki ez megy is.

Idő: 00:53:53
Táv:
10.2 km
Tempó: 05:16

3 thoughts on “Péntek esti levezetés

  1. +1. A tempófutások sokat dobnak a sebességen. Nem tudom, hogy a szeptemberi félmaratonhoz el kell-e kezdeni már most tempófutni, de ha lassúnak érzed magad, akkor pl. csinálhatsz most egy 4-5 hetes tempófutásos edzést, utána alapozhatsz pár hetet, a mostaninál lényegesen jobb kényelmi tempóval, utána meg verseny előtt megint lehet pár hetet tempófutni.

Vélemény, hozzászólás?