NIKE félmaraton 2010

NIKE félmaraton 2010

Loading

Szaladjunk előre, jöjjön az eredmény: Dobzséval ma kényelmesen teljesítettük a NIKE félmaratont, 1:46:45-ös idővel, nagyon kényelmesen, meghalás és egyéb gondok nélkül. Annyira jól beosztottuk az erőnket, hogy gyorsabb volt  a verseny második fele, mint az első…

Reggel nyolckor indultunk, feleségem, örök logisztikai menedzserünk társaságában. Persze szeleburdiék még kétszer visszamennek fotóapparátért, elemért. Tűzés befele. A Deák tér feltúrva, átalakítva, ember legyen a talpán aki jó utat választ, a Felvonulási téren nulla darab parkoló. Aki kocsival jön versenyre, annak egy jótanács: fél órával korábban, és  a nagykörút felöl jöjjön ilyen eseményekre, és a Közlekedési Múzeum melletti Városligeti körúton simán talál helyet, a túloldali szarakodás helyett. A maratonon így teszünk majd.

Szóval kicsit macerásan értünk oda, a rajtszámátvételnél elfelejtettem, hogy a chipért ezres letét kell, és kettőért nem fogadnak el kétezrest, így elrohantam váltani, szóval ezt végül megoldottuk. A rajtcsomagban pár újság és egyéb reklám volt, és amin meglepődtünk: névre szóló rajtszám! Királyság! Ha még technikai pólót is osztanának…
Gyorsan átvedlettünk, bekentük a lábunkat varázskrémmel. Ehhez a művelethez gumikesztyű ajánlott, mert kézmosásra nincs mód, és egy arctörlés után csúnya dolgok történhetnek, arról nem is beszélve ha az ember a frissítőnél felmarkol és arcába tol egy pár szőlőcukrot. Elszaladtunk… ööö … körbenézni a bokrok alján. Pisilni toitoi wcben esélytelen és fölösleges a fiúknak, de lányok is igénybe vették a ligeti bozótot. Ruhatár ki tudja hol, így kicsi feleségem két tatyira kell, hogy vigyázzon és közbe még persze fotózzon is. Beálltunk a rajtba, csináltunk pár hullámzást és már el is dördült a rajtpisztoly. Vártunk három percet és már futhatunk is, a rajtvonalon 3:40-nél haladtunk át.
A mezőny nagyon népes volt, a szurkolói gárda kevésbé. Jó tempóban haladtunk, 5 perc és 5:10 közötti sebességgel. Megéheztem. 🙂 Alig vártam az első banános-szőlőcukros frissítést. 7 km körül megkaptam, itt sétára váltva ettem-ittam, 4-5 banándarabot is az arcomba toltam. Dobzse szerint biztos a nevezési díjat szerettem volna lefogyasztani. 🙂 Ez rágalom, szeretem a banánt és tényleg éhes voltam. Rohantunk tovább és hamarosan 10 kirinél konstatáltuk, hogy a tavalyi időnknél majdnem 4 perccel lassabbak vagyunk, ellenben most nem fogunk kipurcanni a végére, mert nagyon jól megy ez a tempó. Hát ugye a dombos 20 kiris edzések csak számítanak valamit. 12 kilométernél elkezdtünk számolgatni (előtte a banános frissítőnél megint sétáltam és ettem-ittam 🙂 ): 5 perc körüli a tempónk, de tutira 5:10 alatt van. Ez nagyon jó, mert a fáradtság még sehol. A következő banánlehetőségnél is sétálva fogyasztottam, és még mindig 5:10 alatt voltunk. 16-nál eldöntöttük, hogy kicsit belehúzunk, és nem frissítünk többet. A Nyugati-pu. felüljárója meg se kottyant, Saci néni szurkolását nagy mosollyal fogadtuk, aztán lefele belehúztunk. A következő frissítés a tervnek megfelelően száguldva hagytuk magunk mögöt, majd még jobban odaléptünk. A Lehel utca egyik kereszteződésénél az egyik futónak valamiféle afférja volt egy járókelővel, de részleteket nem tudtunk meg. 20 kiri előtt volt még egy vizes frissítés, ezt sem vettük figyelembe, lendületes hajrát nyitottunk, és az utolsó száz méteren szinte spirtelve értünk be a célba a csodálatos 1:46:45-ös idővel, különösebb gyötrelmek nélkül, vigyorogva! Nyakunkba kaptuk az érmünket, megkaptuk a most kicsit szegényes befutócsomagot (vmi sós-sajtos snack, egy snickers, meg egy alma) és egy-egy másfél literes bubimentes vizet (ez viszint bőséges, remek!).
Letelepedtünk, fogyasztottunk, aztán ideje volt indulni, az eredményhirdetést és a sorsolást már nem vártuk meg. Remek verseny volt, remek időjárás, remek eredmény! Éljen! 🙂

Kicsit elemezgetve, és a futóidő tervezőbe bepötyögve ez a tempó bizony 5:03-as. Ami maratonra vetítve, lassulással is kalulálva a tervező szerint 3:47-es maraton! Gyakorlatilag tíz perccel lassabb első félmaratonnal kedzve is akár négy órán belüli végeredménnyel számolhatunk. Sokszor mondják, hogy ez elejét nem szabad elfutni, mert sokkal jobb, ha inkább a táv második felében is egyenletesen tudja tartani a tempót az ember. Ezt most nagyon megtapasztaltuk.

Srácok, lassan kell kezdeni!

31 thoughts on “NIKE félmaraton 2010

 1. Sziasztok! Gratulálok, jó időt futottatok, nekem 1:50.51 lett a vége. Az elején egy ismerőssel futottam, ott ment el egy kis idő, de ez csak szar magyarázkodás. A befutócsomagon én is lestem egyet. Snickers és egy Abonett valami, amit egy harapás után kidobtam. A célban még adhattak volna egy kis iso italt.

 2. Én is gratulálok mindenkinek aki ma célba ért a félmaratonon. Jó kis futás volt, jöhet a tó parti futógála, majd három hét mulva a MARATON!
  Délután azért még hogy biztos legyen a holnapi izomláz fociztam még majdnem két órát:)

 3. @BGy: a snickerst mondjuk imádom, de abból a sajtos cuccból biztos h soha se veszek… 🙂

  @Dobzse: mert te egy állat vagy! 🙂 én elég fáradt voltam, de nem aludtam el, pedig nagy futások után mindig délutáni szundi szokott jönni.

  @Vasapu: én imádom az ajándék csomagokat, meg az ajándék pólókat, mert igaz, h nem ezért futok, de versenyre ezek miatt (is) megyek. a sparnál a technikai póló pl tök jó.

  JA! azt elfelejtetem írni, hogy 153-as átlagpulzussal ment az egész… 😀 az elég jó, nem?

  @DERRICK: idén is jöhettél volna szerintem nyugodtan, mert lefutni le tudtad volna.

 4. Grat!!! Kicsit gyorsabb lett, mint ahogy terveztétek nem?
  Az enyém 1:39:05 lett, de a szél miatt a közepét kicsit lassabb tempóban nyomtam. Míg a pálcikaembereket repíti a szél, a kicsit felsőtestben szélesebbek (mint én is) ezt úgy élik meg, mintha a vitorlába kapna bele szemből a szél. De a vége 4.00 és 4.30 közötti utolsó 3 kili volt. Ez sose volt, és sose lesz számomra a csúcsjavító félmaraton (bár hivatalos versenyen ez az eddigi legjobb). Majd novemberben…a Balatonnál…

  Még egyszer ügyesek voltatok!!! És a SPAR-on remélem tényleg ÖSSZEFUTUNK!!!

 5. a névre szóló rajtszámért tenni kellett valamit, vagy csak úgy rányomták a nevet?

  Én mondjuk egy promon keresztül kaptam a nevezést, azt hittem, hogy ezért nincs rajta a nevem, de az ismerőseimnek sem nyomták rá, pedig ők a BSI-nél neveztek, még csak nem is az utolsó pillanatokban.

 6. @viito: A nevezéskor a nevezési lapon volt egy olyan rovat, hogy Név a rajtszámra, ha ezt kitöltötted, és még azelőtt neveztél, hogy kinyomták a rajtszámokat, akkor rákerült a saját neved. Lehet, hogy később neveztél, mikor már le volt adva a rajtszámrendelés, akkor már nem nyomták rá.
  Elvileg a maraton rajtszámán is rajta lesz a név.

 7. @bitliszbá: @viito: a nicket leginkább fotosoppal… 😉

  @Domesticdragon: köszi!

  @haan-chee: köszi! 🙂 én nem emlékszem, hogy külön ráírtam a nevezésire vmit, ha így lenne vicces dolgokat tudok majd kihozni, ha én nevezem a haverokat… 😀

  @Sekiwake: ha már indultál valaha BSI versenyen, akkor “csak” 9500 Ft, és te _indultál_. lehet hogy nem emlékszel pontosan mikor, de én tudom h _indultál_, írd csak be. 😉 én törzsfutó kedvezménnyel 6450ért egyébként.

 8. @Sekiwake: azt úgy nem sajnos. 🙂 a nevezőrendszer szerintem csak meglévő adatokból dolgozik, vagyis akkor ajánlja fel a “futottam már” lehetőséget ha a DBbe van ilyen, de ugye előfordulhatnak anomáliák, hibák, hiányok, amire személyes nevezés esetén fel kell hívni a figyelmet, és mondani, hogy de indultam már, ezen és ezen.

Vélemény, hozzászólás?