Külszíni sejtés

Külszíni sejtés

Loading

Nagyon durva szóviccekkel fárasztott le Lemúr Miki a mai futáson a kőbányához érve. A kőfejtő megihlette és elmagyarázta, hogy ha bányásznak, de nem tudják biztosan van-e haszonérc a felszín alatt az csak külszíni sejtés, ha betéved a bánya területére egy vaddisznó az külszíni sertés, ha pedig a bányászok összevesznek, elhangzik pár külszíni sértés. Ezután két rögöt rakott egymásra, persze ledőltek, erre kijelentette: kő kövön nem marad. Mindezt azért kaphattam, mert pár száz méterrel korábban megálltunk tájékozódni az okos telefonja térképprogramja alapján a további útvonalunkat illetően, mire mondtam, hogy ez egy pályaválasztási tanácsadó.

Miki kicsit másnapos volt, én meg elhanyagoltam futást mostanában, mégis bátran vágtunk neki a húsz kiri fölötti távnak. Másnaposságát hallva tripla adagot kevertem a madárlátta isostarból, amit a linzi maratonról hozott nekem figyelmes futótársam. Dilemma volt az öltözködéssel, végül rövid naciban de hosszú felsőben indultam el, később a szemerkélő esőben azért jól jött volna a hosszú futónadrág. Lemúr nem filózott sokat, megfázását és másnaposságát dunsztolással próbálta kezelni a szokásos téli szerelésében, talán még folpakkal is betekerte magát a kapucnis pulcsi alatt. Egyébként a módszer hatott, a futás végére nagyságrendekkel jobb volt a hangja, de lehet hogy ezen az anyukám kínálta forraltbor ízesítésű 50 fokos pálinka is segített. Nem autentikus frissítő ital futás végén, de Lemúr Miki bátran néz szembe a kihívásokkal.
A pálya egyébként nagyon klassz volt, szinte egy kirit sem futottunk betonon, bár nem tudom a mészköves sziklás erdei talaj mennyivel jobb. Új területeket fedeztünk fel északon, melyek olyannyira érintetlenek, hogy sem műszerfalak, sem sitthalmok nem szennyezik arrafele. A bánya elképesztő látvány, az egy négyzetkilométeres placc végig le van burkolva kisméretű klinkerkövekkel, idegölő meló lehetett. Futás közben sokat megtudtam a húsvéti ünnepkör vallási oldaláról a reformátusok szemszögéből, ez nekem újdonság volt, nem kaptam gyerekkori kiképzést ebben a témában. Töriből sem vagyok jó, de Lemúr azt mondja csak modern magyar irodalomból tudna korrepetálni, de arról meg nem sok jót tud mondani, ha őszinte akar lenni. Ezzel én mélységesen egyetértek, nem véletlenül posztoltam ezt a képregényt költészet napján. (Vigyázat szókimondó durva szövegek!)
Az okostelefon Runtastic progija jól vizsgázott, meglepett, hogy még azt is meg tudja mutatni hol álltunk meg tájékozódni, bámulni, cipőtkötni, vizslatámadást visszaverni.

Idő: 02:04:30
Táv:
21.35 km
Tempó: 05:49
(A lemúrok ebből vonjanak le 5 percet és 900 métert. A precizitás fontos!)
 

4 thoughts on “Külszíni sejtés

Vélemény, hozzászólás?