Közös rendelés

Közös rendelés

Loading

Mgergoo sporttárs vetette fel kommentben, hogy érdemes lenne közösen rendelgetni sportcuccokat külföldről, mivel lényegesen olcsóbbak ("a sportsdirect.com oldalon 13e forint a Nike Vapor széldzseki, ami itthon 30e fölött van…"), és ha oszlik a postaköltség, akkor mindenki jól jár. Csináltam már hasonlót a capsaicin.hu oldalon, tapasztalatból tudom, hogy van benne ráció (az Angliából rendelt chiliket azóta elvitte egy magyar levéltetű invázió, de ez egy másik történet). 

Úgyhogy ha valakit érdekel, jelezze kommentben, összehozzuk a dolgot.

Előre a vadkapitalizmus megdöntéséért és a szabadpiacért! Költs, ahogy jólesik!

UPDATE 1:

Körvonalazódik a rendelés menete. Eddig 8 ember jelezte, hogy (talán, esetleg, ha minden jól megy) érdekelné a dolog: Domesticdragon, e_easy, effe, Lemúr Miki, mgergoo, Navixaf, pannonfunk, rrroka.

Július 18-ig itt alant kommentben lehet jelezni az igényeket, aztán összesítünk. Július 17-ig szabadságon lesz a szerkesztőség, kiszámíthatatlan nethozzáféréssel, úgyhogy kis türelmeteket kérem, ha elszabadulna a pokol. Mindent kibogozunk.

A projektgazda mgergoo, hiszen az ő ötletével indult a bakterház (ha kell, ügyintézés során az angolban besegítek).

Eldöntésre vár az netshop, ahonnan rendelünk. A vélemények megoszlanak, de mindenképpen olyat választunk, ahol van Nike Vapor széldzseki. 🙂 

UPDATE 2:

Mivel úgy tűnik, a webshop kérdése nem 100%-ban eldöntött, ráadásul én most indulok szabadságra, Rrróka meg a jövő hét elején, július 18-ig a következő infókat lenne jó összekaparni:

– ki játszik;
– milyen webshopot preferál;
– mit szeretne (ez nyilván webshopfüggő is).

Gondoltam egy szavazóboxra webshop ügyben, de egyértelműbb/ellenőrizhetőbb, ha mindenki ideírja kommentben, hogy "Játszom, a ……………com-ról rendelnék". Július 18. után összesítünk, s onnan tovább, előre. Oké?

Mivel mgergoo Nike Vapor széldzsekire való igényével indult az egész, szép lenne, ha olyan boltot választanánk, ahol kapható is. Ha mégsem, akkor rajta áll, mennyire elégszik meg egy konkurrens termékkel. 🙂

UPDATE 3:

Arányos közteherviselést! Megegyeztünk, hogy a rendelés postaköltségei a rendelt árú értékének arányában oszlanak meg.

UPDATE 4:

Megérkezett a szajré, átvehető mgergoo-nél!

90 thoughts on “Közös rendelés

 1. ugyszintén. Ősszel kellene egy Pega, hogy az őszi-téli alapozásaimat ne a Vomeromban fussam, meg előtte kellene valami futópóló, mert a hosszú futások alatt a pamutpóló kidörzsöli a hónom alját. Esetleg gélekből néhány, bár most a Nestlé müzliszeletekkel teljesen jól elvagyok.

 2. @mgergoo: És ha én beugrom, ha bármi olyan fennakadás/kérdés merülne fel, amihez nem elég az angoltudásod? 🙂

  Augusztus közepéig le kéne menedzselni a dolgot, hogy az őszi versenyeken már az új cuccokban lehessen feszíteni. Mondjuk július 18-ig írjuk össze, hogy kinek mi kell, aztán összesítsünk és számoljunk. Jó lenne itt kommentben intézni, hogy transzparens legyen a dolog, és elkerüljük az esetleges félreértéseket (“De nekem M-es kellett volna, tudod, írtam mailben, lehet, hogy nem érkezett meg?”).

  Marad a http://www.startfitness.co.uk? Vagy van más tipp, tapasztalat?

 3. @mgergoo: értem én ezt!:)))
  Én is Olaszországból egy outletből hordom az ASICS felsőket, alsókat 10 euróért (saját részre, mielőtt a NAV-ot rámküldenétek). ASICS pufidzseki, melegítő alsó-felső 30 euró! Na, annyit megér, meg kell venni. Igaz, hogy ott mindig az előző évi cuccok vannak, de ki érdekel!

 4. Ja, azért ASICS, mert a Mizuno még mindig nem kommersz cucc, nincs outletben. Ha-ha-ha!!!!!!
  A palmanovai outlet, Trieszt fölött. Ne hagyjátok ki, ha arra jártok: http://www.palmanovaoutlet.it/pages/Standard.aspx?id=20&refid=6

  Az ASICS bolt mindig üres, mert ők is inkább a “sportsgear” vonalra gyártanak, kevés a “sportswear” cucc. A Nike, Adidas és a Puma bolt tele van mindig vásárlókkal, főleg olyanokkal, akiknek csak a három csík, vagy a pipa a lényeg, nem a sport.

 5. Engem is érdekelne a dolog, bár nézegettem a cuccokat, de ha jól látom, akkor a legtöbb jóárasított holmiból csak extrém méretek vannak.

  Pedig a futó kabátok jó áron vannak, kellene szereznem valamit (bár egyyelőre sok ötletem nicns, hogy mit), mert neveztem a nov20.-i Balaton félmaratonra, és mivel én télen vagy teremben futok vagy max 40-45 percet, így nem igazán vagyok ellátva semmilyen 2 óra körül, ne adj isten csapadékos időben is használható holmival.

 6. @effe: ez jó kérdés 🙂

  Szerintem elsősorban a szél ellen.
  Nekem van egy kalenji széldzsekim, aminek a karjainál a lefelé néző részen inkább pamutra hasonlító betét van (itt tud szellőzni, de ez gyorsan át is ázik, ha víz éri). Tavaly többször futottam benne szemerkélő esőben, és meglepett, hogy jobban bírja a vizet, mint az egyik futótársam több mint 5x annyiba kerülő TNF dzsekije (hát, még ő hogy meglepődött, amikor megtudta az árkülönbséget:)). Égszakadásnál persze ez is gyorsan átázik, de szitáló esőnél még bírja egy darabig, bár ~2 órát semmiképpen nem 🙁

  Ezért gondolkodtam valami kicsit komolyabban, végülis nem azt várom, hogy a 100%-ig vízálló túradzsekim szintjét hozzák, mert abból meg az izzadtság nem megy el rendesen, de gondolom akad valami amit fel lehetne venni november végén, és órákat kint tölthetek benne.

  Lehet, hogy a futóblogon kellene felmérést indítanom, hogy mit használnak az emberek téli versenyeken, de félek, hogy így július elején még kiröhögnének (bár a hétvégén szemerkélő esőben, 19 fokban “gyúrtam” a délibáb félmaratonra, biztos sokat segített a 35 fokra felkészülésben:))

 7. Egy kukás zacskó a zárt végén kivágva annyira, hogy a fej átférjen, majd a póló nyakába jól bedugdosva. Na, az 100% vízálló. :))) Nekem egy Kalenji Vapor kisfaszom széldzsekim van, de nem jó benne futni, mert csak hónaljban szellőzik egy hálón, az meg kevés.

 8. @BGy: Vapornak az egész oldala hálós, szellőzik, mint atom. De mivel én is csak fényképen láttam, meg egy hete a Szigeten egy srácon, nem akarok nagyon marketingelni, mert azért benne van, hogy nagyobb a füstje ennek a Vapornak, mint a lángja. (Ástam ezzel a Vaporral egy gödröt magamnak és bele is ugrottam. Kisfaszom…)

 9. @Sekiwake: :)))) Meg is csodálták Bécsben a rajtnál a sporik. 🙂

  Én egyszer futottam Kalenji kisfaszom Vaporban a Bükkben. A szellőzés hiányzott. A célban lehúztam a cipzárt és gőzfelhő csapott ki belőle. Szerencsére a szemöldökömet nem vitte le. Tegnap is szemerkélő esőben futottam, nem zavar az eső. De a célban legyen valami száraz (tészta).

 10. @rrroka: a Saucony szigorú bácsinak nem kell tudnia, hogy máshonnan rendeled! Nálam volt olyan, hogy egy kiállításon kipróbáltak ezt-azt, aztán a gyárból jött egy e-mail, hogy tőlük akarták megvenni, de egy szerződés szerint a gyár csak nekünk adhat el Magyarországon. Más is próbál ilyen kis turpisságokat. :)))

 11. @rrroka: azt mondod, alszol rá még egyet. persze egy normál bótosnak tudnia kéne, hogy ez azt jelenti, hogy ezt olcsóbbért is meg tudom ám szerezni 🙂

  de visszatérve a rendeléshez: július 18-ig mit jelezzünk? azt, hogy van igényünk, vagy azt is, hogy honnan és mit?

 12. így van, nem kell szólni az eladónak a boltban.

  A webes boltok 99%-a kb ebből él, hogy az emberek elmennek az offline boltba, ahol kipróbálják, megnyomkodják, megszaglásszák a cuccot, gyakran igénybeveszik a szakértő segítséget, majd megrendelik egy hazai vagy külföldi webboltban, mert ott ugye pár forinttal olcsóbb.
  Persze a bolt, az eladók, a bemutató árukészlet, stb fentartása sokkal többe kerül, mint amit a nulla üzlethelységgel, minimális létszámmal és árukészlettel gazdálkodó webbolt által adott árkedvezmény, tehát ez utóbbiak még jobb profitot is képesek zsebrevágni ugyanarról a termékről.

  A probléma az egész világon létezik, nem csak nálunk, de egyelőre sehol sem tudnak rá igazi megoldást. Ha jól tudom az USA-ban próbálkoznak pl azzal, hogy maga a gyártó egyrészt az offline boltokat segíti anyagilag (ha nem is közvetlenül, hanem pl résztvesz üzlet felújításban stb), másrészt kizárólag offline bolton keresztül futtat bizonyos promókat, mert azt ők is látják, hogyha az összes hagyományos kereskedőjük csődbemegy a webboltok miatt, akkor a bemutatótermek hiánya az online kereskedelmet, és ezzel együtt az egész rendszert összeomlasztja.

 13. @rrroka: igen, ezeket az ilyen bemutató termeket általában webboltos cégek vagy maga a gyártó üzemelteti, akik rájöttek, hogy teljesen online kereskedelmet elég kevés termék esetében lehet folytatni.

  Pont azért nem is lehet a helyszínen venni, mert nem tartanak fent raktárkészletet, nem kezelnek pénzt, számláznak, stb hiszen az már költséggel jár (kb olyan, mint a Nike cipőteszt busz, ahol csak próbálni lehet, csak ezeknek nincsen kereke :))

 14. @effe: Mivel úgy tűnik, a webshop kérdése nem 100%-ban eldöntött, ráadásul én most indulok szabadságra, Rrróka meg a jövő hét elején, július 18-ig jó lenne minél több infót összekaparni:

  – ki játszik;
  – milyen webshopot preferál;
  – mit szeretne (ez nyilván webshopfüggő is).

  Gondoltam egy szavazóboxra webshop ügyben, de egyértelműbb/ellenőrizhetőbb, ha mindenki ideírja kommentben, hogy “Játszom, a ……………com-ról rendelnék”. Július 18. után összesítünk, s onnan tovább, előre. Oké?

  Mivel mgergoo Nike Vapor széldzsekire való igényével indult az egész, szép lenne, ha olyan boltot választanánk, ahol kapható is. Ha mégsem, akkor rajta áll, mennyire elégszik meg egy konkurrens termékkel. 🙂

 15. holnap még végiggondolom, mert ahogy nézem pont az engem érdeklő holmikból van kizárólag X-el kezdődő méret (xs vagy xl).

  Egy technikai jellegű kérdés: a szállítási költség hogyan oszlana meg? A rendelt áru értékének arányában vagy fixen?
  (legalábbis egy másik társasággal hasonló rendeléseket úgy szoktuk, hogy mindjuk minden elköltött $-ra jut 10 cent szállítási költség, ez azért tud fontos/érdekes lenni, mert ha fixen kerül szétosztásra, akkor mondjuk fejenként 3$ jut belőle, de egy 10$ holminál ez 30% drágulás ami már nem éri meg, egy 100$-os cipőnél meg elenyésző tétel, tehát apróbb értékű holmit érdemes e hozatni).

 16. Kedves Mindenki!

  Tegyétek meg az utolsó téteket, éjfélkor zárunk. Utána mindenkit levélben kiértesítek a bankszámlaszámomról és lehet utalni… Az utalásokat mondjuk péntekig várok, aki nem utalt, az automatikus delete. A megrendelés után tudom megmondani, hogy mennyi a postaköltség, azt majd utólag rendezzük szerintem.

 17. Drágáim, köszönöm a gesztust, de nem élek vele, olyan szépen kiszámoltam a költségeket, ne szopassatok azzal, hogy átkalkuláljam 🙂

  Nem tudom, hogy hogy jön, irodai címemet adtam meg, remélem megtalálnak és hogy munkaidőben hozzák… Dvorcsak kolléga írta, hogy pár hete rendelt és 3 nap alatt itt volt a csomagja Angliából (mondjuk egy másik helyről)

Vélemény, hozzászólás?