Két edzés hétköznap (vagy három)

Két edzés hétköznap (vagy három)

Loading

Hejj de elszoktunk a futástól..! Vasárnap annyira kínlódtam az ötperc alá épphogycsak bevágó egyetlen tempós gát körtől, hogy a lelkiismeretem hétköznap elküldött kétszer futni, pedig csak három hétköznapunk volt. …ööö… az a gátas edzés nem is vasárnap volt, hanem a szabadhétfőn… akkor azért volt ma ilyen fáradt a lábam! Éreztem szerdán is, amikor Andival a  szokásos módon hazafutottunk/bicikliztünk, hogy fáradt vagyok, de az a 4.5 km nem nagy megterhelés, aztán ma már tényleg rozoga volt a lábam, hát megvan az ok/indok/kifogás erre a viszonylag lassú edzésre. A szokásos Duna-gát útvonalon szerintem idén még nem futottam ilyen nehezen, bár a hazafelé már kezdett jól esni, és amikor a gáton hat, írd és mond HAT futóval is találkoztam mindig volt erőm kicsit kihúzni magam, ezt egyébként szakszóval buszmegálló szindrómának hívják, valamikor 95′ táján olvastam a Spuri magazinban egy Kropkó Péter interjút, ott mondta, hogy azért jó ha az ember az élen fut és veszi a kamera, mert gyakorlatilag végig buszmegálló effektusban tud futni. Kropkó Péternek én hiszek, még akkor is ha triatlonos, és a futók mindig is némi távolságtartással tekintettek a triatlonosokra, szóval ha egyszer az élen futok, és egy motorról filmez egy háttal ülő operatőr, akkor majd kihúzom magam, ahogy itt a gáton tettem futósorstársaim mellett elhaladva, hellóhajrát kívánva.

Idő: 00:24:51
Táv:
4.54 km
Tempó: 05:28
Idő: 01:20:16
Táv:
14.45 km
Tempó: 05:33

 

 

 

(Jelzem, hogy Kropkó Péter nevét nagybetűvel írtam a címkékben, csak a blogmotor nemecsekel, és szívem szerint csupa nagybetűvel írnám, mert nagy reszpekt neki, sokszoros Ironmannek, ha tehetitek olvassátok el a "Megtettem mert elhittem" című könyvét, iszonyatosan motiváló.)

15 thoughts on “Két edzés hétköznap (vagy három)

  1. @saaby.: az egyoldalúság amatőr futóknál fordul elő, akiket meglep ez a gesztus, legközelebb általában már nem fordul elő. A könyvet kölcsönadom szivesen, csak sose fogunk találkozni. 🙂
    a verseny túl messze van, bár nem lehetetlenség egy kis fürdéssel összekötni. lehet még a szelidiben fürdeni?

  2. @szancsurrr: biztos régi berögződés… rossz tapasztalat versenyző koromból, ahol együtt edzettünk… a triatlonosok mindig kicsit elit képet mutatnak magukról kifelé, és mindig az volt az érzésem, hogy a sima futókat némileg lenézik, hiszen azok csak futnak. ráadásul ott alapkövetelmény a menő bringa, a menő napszemüveg, a menő szerelés. én értem, hogy nagyobb teljesítmény van az eredményeik mögött, de futó-futó relációban még nem tapasztaltam azt, hogy kevesebb lett volna vki, csak mert nem tud 4 perces ezreket és mondjuk pamutpólóba fut.

Vélemény, hozzászólás?