Izmitomi edz rendesen

Izmitomi edz rendesen

Loading

A minap olyan levelet kaptunk Izmitomi barátunktól, hogy menten el is szégyeltem magam milyen lusta egy jószág vagyok. Izmi nem csak unicumot iszik és utána birkózik derék módon, hanem fut is rendesen, méghozzá pulzuskontrollal, és igen jól fejlődik, irigylésre méltó alacsony pulzussal teljesít edzésre félmaratonokat, akár egymás után is.
Két nap egymás után futni, nem is tudom mikor volt olyan velem utoljára… Három húsz fölötti meg egy hét alatt szerintem soha.
De lássuk mit edzett Izmitomi.

Endomondon és a facebook-on láttam ezt a battai srácot, aki rengeteget biciklizik és néha gyalogol egy keveset Battán. Battáról biciklivel jár be dolgozni Pestre.
Beszélgettünk egy kicsit, aztán kiderült, hogy hétköznap néha leteker egy Bp-Perbál-Zsámbék-Martonvásár-Batta 100-as távot – “nekifutás” nélkül, sőt “Nyáron voltak 1nap/600km feletti tekeréseim is”…
Szóval ez szöget ütött a fejembe, hogy mi lenne, ha ugyanezt én szaladva tenném meg, mármint az Érd – munkahely távolságot.
Nosza vasárnap ki is próbáltam, 141-es HRM-el, 5:57-es átlaggal a távot befelé. Előtte kimértem a gpsies.com-on és pont egy félmaratonra jött ki a majdnem háztól házig. Ezen annyira felbuzdultam, hogy kedd este is elindultam hazafelé és itt hagytam az autót a parkolóban. Az átlag-pulzus tartottam, de a hóesés eléggé bezavart a tempóba a csúszkálások miatt. 21,2km 141hrm, 6:28-al, a végén a parkvárosi emelkedővel. Reggel aztáltal, hogy az autó bent Bp-en havazódott, nem volt más lehetőség, mint ismét futócipőt húzni (most már a terepet) és uccu neki visszafelé. 21,1km 141hrm, 6:29-al, az elején a lejtővel.
Ez így sok. Hóval és főleg latyakkal. Az esti hóval nem volt akkora gond, maximum rátapadt a cipő talpára, de a latyakos rész teljesen bizonytalan talajfogást és elrugaszkodást eredményez – a vége előtt 200 méterrel el is terültem a bicikliúton. Az biztos, hogy ilyen körülmények között nem fogom még egyszer vállalni ezt, de azt még kipróbálom, hogy milyen lehet ugyanez normál körülmények között. Már csak azért is, hogy megnézzem ilyen minimális pulzus és megterhelés mellett (hó-latyak nehezítés nélkül) elég idő-e a 8 óra alvás a teljesebb regenerációra vagy a 12 órán belüli 2 félmaraton így is-úgy is sok.

6 thoughts on “Izmitomi edz rendesen

Vélemény, hozzászólás?