Ilyen időben nem lehet futni

Ilyen időben nem lehet futni

 37 

Ilyen időben nem lehet futni. Egyszerűen képtelenség.
Este már enyhül az idő, de korán kelünk, így az “este kilenckor elmegyek még futni” nem opció, mert akkor abból nem lesz alvás éjfélig, akkor meg a következő napom tönkre is van téve. Reggel hatkor is már dög meleg van, próbáltam futni benne két napja, meggyőződésem volt, hogy futottam legalább egy hatost (reggel nem futok túl hosszút, mert akkor is nehezen megy a munka napközben), de amikor megnéztem, kiderült, hogy 6 perces tempóban sikerült nyomorult 3,6 kirit menni. Nevetséges. Hogy lesz ebből hétvégi hosszúfutás?
Viszont legalább kipróbáltam az androidos runtastic appot, amit Lemúr Miki is használ a futások méréséhez. Tulajdonképpen elégedett vagyok a programmal, csak az volt rohadt ijesztő, amikor egy női hang hirtelen beleüvöltött valamit angolul a fülembe, gondolom a távot/tempót, de nem lehetett érteni, csak azt, hogy vegyem meg a pro verziót. Gondolom ezt a vokálozást csak abban lehet kilőni.

20 thoughts on “Ilyen időben nem lehet futni

 1. Haha! Szerintem a GPS trackernek (Endomondo amugy klasszisokkal jobb!) ne higgy, ami a tavot es sebesseget illeti… a 3.6 6-os tempoval kicsit kevesnek hangzik. Nagyon pontatlanok tudnak lenni, gondolom a GPS lefedettsegtol fuggoen, mert neha meg meterre pontos.
  Amiota tart a hoseg, en csak a nap kozepen futok, 2 es 5 kozott, a szinem mar igen jo is. Ilyen korulmenyek kozott 6 km alatt (ami jo 35 percig tart, es akkor kozel allok a hogutahoz) kiizzadok annyi salakanyagot, mint maskor egy heten.

 2. Nekem még soha nem üvöltött a fülembe, biztos le lehet tiltani valahol.

  Ja, és “agressziv hajfej,legalabb mozgott aznap valamit,de amugy egy szot sem ertek az egeszbol,pedig elvileg tudok angolul!” 😀

 3. @Lemúr Miki: megnéztem, ki lehet kapcsolno a hangot, de azt írja ez csak a PRO verzióra vonatkozó setting, remélem attól még elhallgattatja a csajt, csak kipróbálni nem tudom, mert ahhoz futni kéne ebben a lakásban is 30 fokban… 🙂 … este 8kor futás?

 4. Én attól tartok, ugyanazokat a műholdakat használja. 🙂 Az antenna viszont nyilván lehet más, pontosabb. Komolyan érdekel a téma, mert ha be tudná nekem valaki bizonyítani a Polartól vagy Garmintól, akkor szívesen áldoznék rá komolyabb összeget, de ha jól sejtem az órák dokumentációjában nem tüntetik fel az antenna típusát, ellenben a telefonok specifikációjában ez megtalálható.

 5. Úgy tudom DK Gergő is használ IPhone/Nike+ -t, és Garmint is. Talán ha 1-2 futást összehasonlítana. Én sajnos nem ismerem őt. Meg tudod kérdezni?

 6. @rrroka: hétvégén elkészítek egy összehasonlító elemzést. Polar S3 Stride Sens vs. Endomondo-s gps tracking.
  pro és con véleményekkel, mert néha mindkettőt használom. Ezt majd megkommentálod és ha úgy gondolod egy részét kiposztolod.

 7. @rrroka: Az idő tényleg cudar, én asszem maradok a hajnali futásnál. Este 8-kor még 30fok felett lesz. Mi lett véled, kütyüsödsz? 🙂

 8. Valóban szar melegben futni, de lehetséges, csak meg kell magad erőszakolni, viszont cserébe meg lehet szokni. Engem az itteni 100% pára borít meg, nyáron a 35 fok mellé, na az a fasza!

 9. @saaby.: kütyüsödök, mert a responsive dizájnos oldalakhoz kellett egy andoridos tesztelő eszköz is. pénzt magamtól még egy darabig nem adtam volna okostelefonért, de így kapóra jött.

  @szancsurrr: pont ezen gondolkodtam, hogy hogy bírtuk régen a nyári két edzést, akkor sem volt hidegebb. hát egyszerűen, megszokással. most meg elkényelmesedtünk (én biztos).

 10. @T@Z: En mindenkeppen az orat favorizalom, mar csak a meret es kenylemi szempontok veget is. Meg a Garminon ritkabban szoktak hivni futas közben… :-)En neten lattam mar egyszerübb Garmint 100Euro körül. Nem dragabb, mint egy cipö, es ezt meg 800km utan sem kell kidobni. Persze megteheted, nem azert mondom! 🙂
  Okulva a tavalyi Bp Nike felmaratonbol, iden tudatosan keszülök a melegre. Nagyon figyelek a tempora, legzesre, 6perces km-et futva. Bar az is igaz, hogy errefele nincs az a gatyarohaszto höseg, csak olyan 25-30fok. No indulok is futni.

 11. @rrroka: Én amúgy úgy csinálom, hogy hajnalban megyek, a “hűvösben” kzdek, persze mire végzek már dög meleg lesz, de így fokozatosan szokok hozzá, és a futás közben nem borít annyira meg, mintha már eleve a legnagyobb melegben indulnék.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük