Hét per hét

Hét per hét

Loading

A pénteki beszélgetős hosszú futás után vettem észre, hogy minden nap futottam addig a héten. Fura volt, mert heti 2-3-4 edzés szokott összejönni, de most meg már ötnél tartottam pénteken:

  • Hétfőn el kellett szaladnom, szó szerint, a kocsiért a szervízbe. Csak 3 km, de akkor is futás!
  • Már lehet a futónagykövetes közös futást tartani, így kedden az érdi csapattal futottunk egy hosszabbat aszfalton.
  • Szerdán elmaradt az író kurzus, kis feleségem ment nordic walking edzésre az erdőbe, én is futottam akkor már ott egy tízest.
  • Csütörtökön volt kolleganőmmel futottunk egy beszélgetős tízest, rég találkoztunk, rég futottunk együtt, összevontuk.
  • Pénteken jár a munkahét utáni levezető hosszú futás, UB csapattársammal, Zsuzsival mentünk egy aszfaltos, sík, hosszabbat.

Na akkor vettem észre, hogy hopp, ez már az ötödik a héten.
Megnéztem az edzésnaplómat évekre visszamenőleg, és nem találtam olyan hetet, ahol minden nap futottam volna. Mivel vasárnap futónagykövetes terepfutást szerveztünk, így már csak szombatra kellett egy könnyű öt kilométert beilleszteni, hogy meglegyen a hét per hét. Gondoltam kapok érte valami szép badget a Garmintól, de nem kaptam.

Vasárnap futva mentem fel a terep körre, ott meg egy kicsit eltévedtünk, szóval harminc km körül lett a vége a heti hetedik futásomnak.
Így aztán száz km fölött lett a heti össz kilométerem, ami nekem sok, érzem is kicsit az achillesem húzódását, pedig nyújtottam, hengereztem, kellett is. Ilyen 100 km körüli heteim csak akkor voltak eddig, ha beleraktam a malacperselybe egyszerre egy komolyabb összeget, 2030 perces futás, vagy UB, vagy UTH volt, esetleg elmentünk egy nagy Szénás körre, de most meg összehoztam abból, hogy csörgettem az aprót.

Hogy is mondja Simonyi Balázs? “Nem kell sokat futni, csak mindig.”

Nem hiszem, hogy fogok ilyet csinálni máskor, most is félig véletlen volt, és igenis kell a pihenőnap a futások között.

Nektek volt ilyen? Hányszor futtok hetente?

Vélemény, hozzászólás?